Reklama

Reklama

Barva vítězství

  • Kanada Race (více)
Trailer 3

Jesse Owens (Stephan James) se jako první z rodiny dostal na vysokou školu. Tam si ho brzy všimne atletický trenér Larry Snyder (Jason Sudeikis) a Jesse se stane běžeckou hvězdou. Cesta za snem stát se největším atletem v historii ho však přivede k velkému morálnímu dilematu: Má se účastnit Olympijských her 1936 v nacistickém Něměcku, kde Hitler uskutečňuje svou vizi nadřazenosti árijské rasy? (Magic Box)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (186)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Takovej klasickej, generickej, sportovně-rasovej kýč... Ale dejme tomu, že ta olympiáda měla nějakou atmošku a postava Riefenstahlové byla sympaticky vzpurná a svéhlavá (a s tváří Carice samozřejmě i zatraceně sexy).. Až se filmaři naučí tyhle příběhy vyprávět více syrově, vrstevnatě, kriticky a bez pathosu, budou to dechberoucí monumenty. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Ano, nejlepší scénáře píše život. Tady si paní Vodnídomová ale připsala tolik nezajímavé vomáčky, až by jí člověk do ruky péro už nikdy nedal. Nebo klávesnici, to je fuk. Kromě hlavní role se ani casting moc nepovedl. Sudeikis je komik a vážná role mu absolutně nesedne. Gébls je zde jak figurka z Monopolů, u van Houtenové si přejete, aby natočila úplně jiný typ filmu a ostatní jen přicmrndávají. Vlastně Irons je standardně ok, málem bych zapomněl. Olympiáda má naštěstí slušné tempo, ale samotné závody jsou bez šťávy. Režisér asi nikdy žádné závody neviděl. Všem naštěstí kryje záda příběh samotný a otevřená kritika pokrytectví USA národu. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Taková pocta z povinnosti. Hezky to vypadá, ale jen do chvíle, než kdokoli promluví, protože pak to je zralé na skřípání zubama. Takové směšné prvky jako Goebbels (jako wtf to nevědí jak vypadal???) a nebo strašně akční Riefenstahl, to spolu se zmíněným scénářem dost sráží. Škoda je, že závody nenesou žádné drama, výstřel - pár roztřesených záběrů na Owense - a vítěz. Emoci dokázaly vyvolat až staré záběry, ze kterých je něco cítit.. škoda, že se nepodařilo zprostředkovat ten neskutečný tlak, kterému Owen určitě čelil. Pocitově bych šel s hodnocením ještě níž, ale určité kvalitní řemeslo tam vidět je.. Jesse Owens by si však zasloužil víc a zároveň míň - tedy méně minut, tohle bylo moc dlouhé. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Film "Barva vítězství" má rozhodně silné téma, ale bohužel postrádá velký balík peněz, který by z toho vytěžil velkofilm.. Aktuální ztvárnění je dobré, ale věřím, že mohlo být daleko lepší.. Silnou dvojku ústřední dvojku Stephana Jamese a Jasona Sudeikise jsem si užívala, ale některé vedlejší role nemohly být obsazeny hůř (např. naprosto šílený Goebbels).. Hodně mi také vadilo, že postavy byly příliš černobílé, žádná šedá hladina charakterů se moc nekonala.. Riefenstahlová byla napsána tak kladně, že celou úroveň filmu pomalu degraduje.. Celkově zážitek příjemný, jen hodně doslazený.. Německo-kanadská snaha o typické americké sportovní drama se vydařila :-D ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Vesměs pěkný film, trošku mi to přišlo s tím fašounskem přehnaný, ale budiž, zpracování filmu poněkud netradiční. Dost ponurá hudba. Sportovní filmy mě převážně baví, tento se řadí k lepším, založeno na skutečné události, trošku přibarveno, ale jinak film zaujal. Hlavní hrdina mi přišel mírně neosobní, moc mi v té roli neseděl, proto 4*. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Tvorcovia filmu mali plnú podporu dcér Jesseho Owensa. Ešte pred natáčaním sa stretli so scenáristami a počas samotného natáčania boli často osobne prítomné na pľaci, aby Stephanovi Jamesovi (Jesse Owens) poskytovali cenné informácie o tom, aký bol ich otec v skutočnosti. (m.a.t.o.)
  • Snyder (Jason Sudeikis) kúpi Owensovi (Stephan James) nové topánky od istého Adolfa "Adiho" Dasslera. Tento človek v roku 1924 založil firmu Gebrüder Dassler Schuhfabrik, ktorá od roku 1949 funguje pod názvom Adidas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno