Reklama

Reklama

Michael Jackson: Billie Jean

(hudební videoklip)
Hudební / Krátkometrážní
USA, 1982, 4:54 min

Režie:

Steve Barron

Hrají:

Michael Jackson

Recenze (14)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když videoklip nabídne skvělou skladbu, slušný příběh, vynikající taneční výkon a navíc přihodí nezapomenutelné svítící dlaždice, tak já mohu jen smeknout stetsona z hlavy a vystřílet do hodnocení pět hvězd. A kromě toho tuším, že až budu chtít někdy zamachrovat na rušné promenádě, tak stačí na sebe natáhnout růžovou košili, červeného motýlka, černé kožené kalhoty, šaškovské boty a úspěch je zaručen. ()

Mangano 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších hitů hudební historie a jeden z palety megahitů Krále popu. Píseň Billie Jean napadla Michael Jacksona, když jel jako spolujezdec po dálnici v autě. Legendární choreografie korunovaná ještě legendárnější Měsíční chůzí však není součástí videoklipu, tu Michael předvedl až při živém vystoupení této písně, i tak je ale klip jednoznačně perfektní umělecké dílo. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Videoklip bol prvým, kde Michael Jackson predstavil svoj známy tanečný krok "moonwalk" a taktiež svoju populárnu bielu rukavicu, ktorú si upravil z golfovej rukavice. (Raccoon.city)
  • Po odvysielaní videoklipu sa albumu Thriller predalo ďalších 10 miliónov kópií, čím mu dopomohlo k zisku ocenenia najpredávanejšieho albumu všetkých čias. (Raccoon.city)
  • Celý videoklip sa natáčal v štúdiu Cahuena Blvd v Hollywoode. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama