Reklama

Reklama

Želvy Ninja 2

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (více)
Trailer 2

Želví nepřítel číslo jedna, krutý Asiat přezdívaný Trhač, právě zdrhnul z vězení, kde měl dost času na to, aby vymyslel plán, kterým by se zelenými mutanty srovnal skóre (právě oni se velkou měrou podíleli na jeho zabásnutí). Kvůli jeho realizaci se spojí se šíleným vědcem Baxterem Stockmanem, který vyvinul speciální mutagen schopný přeměnit člověka na zvíře. Prvními dvěma pokusnými králíky se stanou rabiáti Bebop a Rocksteady, dříve dva oškliví chlapi, teď ohavný kanec a nosorožec. Oba se samozřejmě okamžitě pustí po stopě želvích bratří, ačkoliv ti jim jdou naproti, protože: „Když může ta látka proměnit lidi ve zvířata, proč by nemohla zvířata proměnit v lidi?" Tahle otázka některé členy želvího společenstva poměrně silně vzrušuje. Brzy ale budou mít úplně jiné starosti, protože do zástupu výše uvedených nepřátel se záhy přidá zástupce velmi naštvané mimozemské civilizace, který si říká Krang. Navzdory svému legračnímu vzezření je to ukrutný prevít, takže zelení bratři budou nakonec rádi, když v boji proti zlu po jejich boku stanou osvědčená reportérka April O´Neillová a mladý rebel Casey Jones, který to s hokejkou a pukem umí jako Jarda Jágr s tím rozdílem, že Casey se netrefuje do branky, ale do lidí. Bude to bitva, jakou svět neviděl, snad během ní borcům v krunýři nevystydne pizza... (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (340)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Avengers meet Transformers. Je potřeba položit si otázku, co člověk vlastně očekává od filmu, kde se zmutovaný želvy snaží zastavit Japončíka s traumatem, který se spolčí v Dimenzi X s mluvícím mozkem, aby ovládli svět a k tomu si přizve dva bezmozky, ze kterých udělá prase a nosorožce. Je to stejně praštěné jako seriál, ale ten měl alespoň své kouzlo. To kouzlo nepostrádal ani první díl, ten druhý je ale infantilní až hanba, navíc plný strašně nepotřebných a natahovaných scén. Alespoň akce není mdlá (ale ninjutsu tam moc není). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Aj napriek veľkým výhradám patrím k tým pár spokojným divákom jednotky. TMNT2 však prekvapí výrazne inou atmosférou. To čo v prvom filme nefungovalo sa zmenilo k lepšiemu a to čo fungovalo sa bohužiaľ zmenilo takisto.Aj napriek svojej nablblosti tu je prekvapivo veľký rozsah. Titulní hrdinovia nemajú tak veľký priestor ako naposledy a čas je férovo delený medzi množstvo postáv. Inšpirácia nolanovou trilógiou je očividná. Samozrejme všetko v menej ambicióznom kabáte a s výrazne nižšou kvalitou. Dvojka je objektívne omnoho lepším filmom než jeho predchodca. Svojim uchopením však môže množstvo divákov zmiasť a tých pár fanúšikov prvého dielu dokonca nepríjemne sklamať. Pre ostatných tu ostane aspoň fajn letný blockbuster pokúšajúci sa vyžehliť škodu, ktorá bola na značke necitlivým prístupom pred dvomi rokmi napáchaná. A väčšinou sa mu to darí veľmi slušne. 7/10 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

bez mučení přiznávám,že mě druhé želvy bavily mnohem víc než ty první...je to sice trochu překvapení,protože sem nic nečekal a přeci jen film kde Tyler Perry hraje geniálního vědce se fakt nedá brát vážně,ale je to tak.Dvojka je přesně dle recenzí větší,delší,hlučenější,akčnější,hloupější,ale zároveň i vtipnější a zpátky je alespoň z části nadhled který chyběl prvnímu dílu.Navíc nostalgie tady válcuje cokoliv mnohem víc než v předchozí části.Be-Bop a Rocksteady se sice nepovedli až tolik a Trhač je vyloženě vedlejší,ale bohatě to vynahrazuje Krang se svým technodromem.Nakonec ani nevadí jak moc to celé strašně připomíná Transformery (i díky Jablonksyho soundtracku)...70% ()

Innuendo1987 

všechny recenze uživatele

Sázka na retro prvky se zdá se víceméně vyplatila, tedy ve srovnání s prvním filmem alespoň. Jinak jsou totiž tak zajímavé postavy jako Trhač, Beebob, Rocksteady a geniální Krang naprosto trestuhodně nevyužití a mytologie nerozvinutá a to především vinou plytké režie a odfláknutého scénáře. Ale to bude asi moje chyba, čekal jsem holt prostě víc, než jen rozprávku pro dnešní šestileté haranty. Další věc co mi neuvěřitelně kazila zážitek byl dabing, jak ten anglický, o českém nemluvě. Já starý nostalgik tam prostě pořád slyšel, nebo alespoň chtěl slyšet, staré dobré hlasy českých dabérů seriálu z roku 1987. Jsem sentimentální, já vím. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsme prostě čtyři bratři z New Yorku, co nesnášej zlo a milujou to tady." Lépe bych bojovné želvy nepopsal. Snad tam jen tak trošku chyběla zmínka o zelené barvě a krunýři, ale jinak to bylo vyčerpávající. Já tedy nejsem žádný nostalgik, protože jsem dostal první občanku dříve než byl zaznamenán první pohyb želvích ninjů na obrazovce, ale tohle mě celkem bavilo. Jednak proto, že se pořád něco dělo, že hokejista Casey měl skvělý styl a zejména proto, že April pochopila, že nejlepší investigativní reportáže se dělají v tričku a džínách. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (9)

  • Když Michelangelo vyleze z kanálu na ulici, kde je zrovna průvod karnevalu, potká chlápka převlečeného za Bumblebeeho. Film tak odkazuje na Transformers (2007), které režíroval Michael Bay a který je zárověň producentem filmu Želvy Ninja 2. (Frantisek.Fu)
  • Cameo scénu, čoby roznášač pizze, si vo filme strihol tvorca Ninja korytnačiek Kevin Eastman. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama