Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh mladé dívky a laskavého obra známého jako Obr Dobr, kteří se vydávají na dobrodružnou cestu s cílem zajmout zlé lidožroutské obry, kteří pronikají do světa lidí. (Freeman Ent.)

Videa (23)

Trailer 4

Recenze (316)

lestyna 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásně vytvořená pohádka, která ale nudí. Při sledování jsem si kladla otázku, jaké věkové skupině je film vlastně určen. První polovina milá a něžná, ale nezáživná. Druhý polovina úplně něco jiného. Trapné vtipy, které jsou totálně mimo mísu. Holčička nesympatická, taková neslaná, nemastná. Obr Dobr na druhou stranu boduje. Jeho žvatlání je vtipné a dokáže ve Vás vzbudit soucit. I tak ale nakonec jen 2* ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Spielberg si po třiceti filmech vysloužil první dvojhvězdu a první vyloženě nepovedenej film, kterej ač je pohádkou pro celou rodinu, v žádnym myslitelnym aspektu nemá šanci zaujmout děcko, natož pak diváka dospělýho. Přitom mě osobně v rodinný poloze seděl vždycky možná i víc, než ve sci-fi nebo válce (ET, Hook, Empire of The Sun (jo, i to je spíš rodinný než válečný), Tintin, ale třeba i AI), The BFG je ale bohužel zoufalá nuda postrádající i onu pověstnou spielbergovskou hravost.! Měl by rychle natočit Mnichov II... nebo tak něco. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Seňor Spielbergo na to pořád má, akorát pravidelně střídá ty zajímavější náměty s těmi méně zajímavými. BFG (alias Big fu*kin´Giant) to v globálu už měl předem prohrané, ovšem jako film pro celou rodinu to funguje výtečně. První polovinu jsem sice poměrně prozíval, ovšem v té druhé už jsem se už docela dobře bavil a za tu dokonalou hlavní dvojici prostě nemůžu jít pod 4* Získal si mě totiž nejenom geniálně digitálně zhmotnělý Mark Rylance, ovšem nakonec i hlavní holčina, jejichž výběr se velmi povedl. Přímo se vybízí srovnání s Jackem a obry, kteří mi kdysi taky poměrně sedli, ale BFG má holt toho Marka Rylance, tak možná vychází o malinko líp. Tak a teď už jen počkat na Ready Player One, který nesmí dopadnout špatně!...7/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mark Rylance je pán herec. A je jedno či je CGI, alebo nie. Jeho BFG je najväčším ťahúňom filmu a jeho oči a smutný úsmev hádam najväčší zdroj emócií vôbec. Spielberg bohužiaľ zase v pozícií kedy je jeho čarovnosť neustále podkopávaná faktom, že takýto druh filmov sa bohužiaľ do dnešnej doby až tak veľmi nehodí. Pred 10 rokmi to mohlo byť nádherné. Teraz je to v zmesi lepších a inšpiratívnejších príbehov krok späť. Ale stále je to Spielberg. Mladé dievča neznesiteľné. Scény u kráľovnej na hranici dokonalosti. Chcel som dať väčšie hodnotenie, ale pravdou je že k tomuto filmu sa asi až tak často vracať nebudem. Clementov hlas je ako keby z pekla. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Steven posunuje hranice vizuálního kabátu, čaruje s digitálem a barvama, ale současně útočí na ty nejmenší děti. Což je pro mě neskutečná kombinace paradoxů. Na jednu stránku opravdu skvostný vizuál za hromadu peněz, na druhou stranu utahaný a velmi vlažně odvyprávěný příběh pro nejmenší, který nemá moc co říct a mnohé scény doprovází pocit nudy. Takže letos asi největší zklamání vzhledem očekáváním. 2,5*. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Film mal byť pôvodne realizovaný v roku 1998, v hlavnej úlohe s Robinom Williamsom. (ČSFD)
  • Kresby, které Sofie najde u Obra Dobra, jsou ilustrace od Quentina Blakea. Quentin Blake je dvorní ilustrátor dětských knih Roalda Dahla. (milaneg)

Související novinky

Mendes to zkusí u Disneyho

Mendes to zkusí u Disneyho

27.08.2016

Sam Mendes se po Skyfallu a Spectre k bondovkám nevrátí. Momentálně chystá drama The Voyeur's Motel, jehož hlavní hrdina se stane nepohodlným svědkem vraždy, a teď ho zaujal dětský román Jakub a obří… (více)

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

Steven Spielberg si dá 4 filmy během tří let

13.04.2016

Filmům Stevena Spielberga se těžko říká ne, takže vás určitě potěší, že o ně teď nebudeme mít nouzi. Režisérská legenda právě dokončuje fantasy Obr Dobr, která jde do kin už 30. června 2016, a ještě… (více)

Simon Pegg a Ready Player One

Simon Pegg a Ready Player One

19.03.2016

Steven Spielberg nám už v červnu naservíruje fantasy Obr Dobr a ihned se vrhne na svůj další film. Ne nepůjde o Indiana Jonese 5, ten dorazí až v červenci 2019. Nejdřív se dočkáme sci-fi Ready Player… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama