Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ohně hoří, láva se valí. Gigantické sopečné tarantule chrlí žíravou lávu a ohnivým dechem spalují své oběti zaživa. Staré sopky, které staletí dřímaly v horách na pobřeží Kalifornie u Santa Moniky, se probudí a v mohutných erupcích vyvrhují na Los Angeles oheň, lávu a gigantické pavouky lavalantule, kteří doteď žili v roztaveném magmatu pod zemským povrchem. Po výbuchu sopek se dostali ven a chrlí smrt na Los Angeles a jeho obyvatele. Spálené město andělů se ocitlo na pokraji totální zkázy. Jediný, kdo se dokáže postavit z očí do očí létajícím žralokům a monstrózním rojům krvelačných lávových tarantulí, je zapomenutý herec a bývalý akční hrdina Colton West. Jeho sláva sice už dávno pohasla, ale má skvělou příležitost, aby ji vzkřísil a zachránil svět. Svým hrdinstvím tak může znovu získat nejen fanoušky, ale i přízeň své rodiny, ztracených přátel a staré lásky, kterou kdysi nehezky zavrhl a zranil. (TV Prima)

(více)

Recenze (75)

borec999 

všechny recenze uživatele

Najprv žraloci lietajúci v tornáde, potom pavúci pľujúci lávu. Kam na takéto nápady Asylum chodí :D ? Okrem uleteného nápadu nám Asylum doprialo aj takmer celé herecké obsadenie Policajnej Akadémie- na čele so Stevom Guttenbergom, ktorý sa hlavnej úlohy zhostil podobne dobre ako Ian Ziering v Sharknade. Takže herci miestami prehrávali, ale ich prejav bol prispôsobený tomu v akej blbosti hrajú. Mendez je známy režisér podobných šialeností, takže film si ukočíroval a ponúkol divákom presne to, čo môžu od názvu Lavalantula čakať. Hlúpe a ujeté béčko s tragickými efektami, dostatkom pavúkov flusajúcich lávu a veľa vtipnými, resp. dostatočne absurdnými úmrtiami. Stretnutie Guttenberga a Zieringa, ktorý ma zrovna problémy so žralokmi pobavilo. Že by si Asylum začalo budovať univerzum? Marvel sa už určite obáva. A ešte niečo. Vysvetlí mi niekto, ako sa do podobného filmu dostal Leigh Whannell??? Ak to mám popísať celkovo, tak v rámci podobných ujetostí ide o jednu z tých lepších a poctivé zetko neberúce sa vážne ani na pol sekundy. Taký hit ako Sharknado to však s najvyššou pravdepodobnosťou nebude, na to je film ešte príliš umiernený... Protekčné a subjektívne nadhodnotené 3*. Bavil som sa. 50% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak nevím co dalšího mě ještě čeká. Říkal jsem si že by to po žralocích , kterých je posledních dobou nějak moc ,chtělo taky pavoučí horor, ale že to bude ve formě lávových pavouků to by mě ani ve snu nenapadlo. Nestačil jsem zírat co se to na L.A. a hlavně na mě valí za šílenost. Kdo tohle vymýšlí nechápu. Žraločí tornádo bylo proti tomu skvělá série, ale tohle bylo bez humoru, sice je vidět že se to nebere vážně, ale mockrát , jsem se nezasmál.A ani herci za mnoho nestáli. Jak už jsem psal na začátku co dalšího mě čeká? ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Police Academy 8: Lavalantula Apocalypse! Na tento film mě nalákalo zejména obsazení ve stylu Policejní akademie po dvaceti letech. Samotný snímek je ve výsledku typická céčková ptákovina s bídnými efekty, příšernými replikami a těžce předvídatelným dějem. Nicméně mě i tak pobavilo cameo Iana Zieringa a postava Niy Peeples, která tam okolo sebe vše s nadhledem mydlila. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V podstatě to samé, co Mendezův předchozí Big Ass Spider; jen jednoho obřího pavouka nahradila armáda menších, kteří navíc slintají žhnoucí lávu a plivají napalm. I tentokrát se s nimi dostaví kupa chtěného humoru, ale už to naštěstí není tak dementní jako Sharknado (to má totiž svou vlastní "filmovou" kategorii). Lavalantula odsýpá až překvapivě svižně, sympatických osminožců je nespočet, ale co nejvíc práskne do očí, je obsazení - hned čtyři ksichty ze série Policejní akademie, Leigh "co tu kurva dělám" Whannell a samozřejmě nechybí ani Steve Sanders, jenž začíná být pro SyFy nepopiratelnou ikonou. Takže ve výsledku jasná trojka: je to celkem prdel a Bloody pavouky rád, což je taky jasná věc. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého se rozhodně nebudete bát. Označil bych jej za akční sci-fi komedii s lehkým dotykem parodie. Troufám si tvrdit, že filmaři se u jeho výroby dobře bavili a nebrali jej vážně, už jen díky hlavním hrdinům (tentokrát zachraňují LA herci) a jejich proslovům o herecké řeholi. Odlehčenou atmosférou mi film trochu připomínal Chvění v ķombinaci s Kick-Ass, kam se přelil závěr příběhu. Maličká scéna se žralokobijcem Iana Zieringa mě rozesmála nejvíce. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Steve Guttenberg (Colton West) přijal nabídku k účasti ve filmu poté, co se s lítostí vyjádřil k odmítnutí role v prvním Žralokonádu (2013), ze kterého se později stala kultovní série s nejedním pokračováním. V jedné ze scén jeho postava potká Iana Zieringa, který je právě zaneprázdněný bojem se žraloky, což je přímá narážka na výše zmíněné Žralokonádo, v němž Ziering ztvárnil hlavní roli. (Stanislaus)

Reklama

Reklama