Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný ostrov obehnaný jemným předivem pavučiny. Čtyři páry tenkých nohou čekají na její záchvěv, signalizující kořist. Hmyzí oči, pozorující marné snažení budoucí potravy, vyprostit se. Pevná kusadla připravená vnořit se do pevných útrob oběti.Agónie bolesti smíšená s hrůzou. A pak ... nic. Smrt. Pavoučci prý přinášejí štěstí. Obrovský pavouk by měl přnést velké štěstí. Není tomu vždy tak. Tento přináší smrt. Bolestivou a zrůdnou smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dokud je to v pralese, ještě to ujde. Aspoň je tam zajímavá pěkná příroda a tak. Dialogy strašlivý teda od začátku a herci taky. Ale pořád je to mnohonásobně lepší než "Raptor Island" a přitom námět je dost podobnej. Takže "odpad!" dát nemůžu ... Každopádně když se film přesune do jeskyně, valil jsem oči nad tím, co kulisáci všechno do ní natahali a navěšeli ... No ... prostě se to moc nepovedlo ... ()

Ravi odpad!

všechny recenze uživatele

Na tomto "dílku" se mi líbil jen začátek, když ztroskotali. Pak se začaly dít teda věci ... zajímalo by mě kde sehnaly tak velký loutky pavouků, protože se pohybovali závratnou rychlostí několik centimetrů za sekundu a stějně svou oběť vždy dohnali. Nezapomenutelná scéna je, jak pavouci ničí dům uprostřed hustého pralesa. Bez dalšího pozastavování se nad tím 10% ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že Arachnid je inspirovaný knihou PAVUČINA od Johna Wyndhama, v níž byl také ostrov plný pavouků a především těch obrovských. I zde jsou tisíce pavouků, různých i nových druhů a v závěru i extrémně obrovští jako tomu bylo v PAVOUČÍM TERORU. Podle mě je Arachnid natočený hodně kvalitně oproti podobným filmům. Má to logiku, že na odlehlém ostrově zmutuje rasa pavouků jako tomu bylo v ARACHNOFOBII, kde zmutovali pavouci v Amazonii. Snad jen béčkově bije do obočí ten obří pavouk. Na druhou stranu byl krásný a propracovaný. Nic otřesného polystyrénového jako tomu bylo v ARACHNII. I těch jiných, menších, pavouků je zde spousta. A nejodpornější byly ty nechutné potvory, co vypadaly jako obrovští chrobáci, kteří vylejzají z lidských těl. Tohle mi zase připomnělo VETŘELCE. [2440. hodnocení, 86. komentář, 18%, 95. nejhorší film] ()

bulawaio odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle filmek jsem si dlouho schovával na takovou tu ideální chvíli, kdy je člověk utahanej, nemyslí mu to a prakticky je mu jedno na co se dívá. Arachnid mě naprosto v ničem nezklamal. Pokud jsem správně pochopil, tak milý pavouček nám přiletěl z vemíru a jeho pomotmci mutují na bunečné úrovni ve vyšší formu. K tomu se přidá hezké prostředí pralesa a skvěle vyzbrojený tým. Mńamka. Tým, který si yslí, že pavouci žijí v podzemí, kopou si nory. Specialista v lekářství potvrzuje výskyt klíštat pod kůží a akční komado pravidelně střílí po každém křéví, kde se něco šustne. Náš pavouk je kapitola sama o sobě. Vypadá, že je z pancéře. Dokáže odrážet kulky. Horší je to však se dřevěnými šipkami, které se do něj vesele zapichují. Nejvíc však všechny dostane závěr, který nám ukazuje novou zmutovanou formu tzv. PAVOUKOČLOVĚKA. Herecky, trikově, scánáristicky je to někde na úrovni krokodýla jedničky a dvojky. K tomu však nemá smysl se rozepisovat více... Měl jsem nutkání to neposlat do odpadu, ale ostatní nekvalitní horory by mohli pak být dost podhodnocené. ()

adams89 odpad!

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký ten rok, kdy jsem v půjčovně narazil na horor s výmluvným názvem Arachnid, na obalu chlubícím se ohromující atmosférou a hrůzostrašnými pavouky. A jak jsem potom toho tolik litoval, když jsem ho vracel! Arachnid je totiž kvalitou ta pravá nefalšovaná filmová žumpa. Zkrátka další z mnoha desítek druhořadých nízkorozpočtových filmů, které po jednom zhlédnutí pro příště s obrovskou chutí oželíte. Tenhle film přesvědčivě vypadal maximálně tak na scénáristově papíře, oproti úplně žalostné realitě. Ta titulní pavoučí příšera rozesměje každého, troufám si tvrdit, že i jedinci trpící arachnofobií budou nechápavě kroutit hlavou. Na počítačové efekty očividně nebyly peníze, tak na řadu přišly animatorské loutky. Ty jsou však na tak žalostné úrovni, že i na starého King Konga z 30. let se dívá lépe. Neposledním průserem je i tragické herecké osazenstvo, avšak to už v těchto filmech bývá pravidlem.0% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Když pavouk hrdiny zažene do hangáru, říkají, že zadní dvířka jsou zamčená a že se jimi nikam nedostanou. Později je však otevřou rukou bez jakéhokoliv zásahu. (Pepy)

Reklama

Reklama