Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rakouský novinář Helmut Zilk počátkem roku 1968 začíná uskutečňovat živé vysílání rozhovorů z komunistického Československa pro rakouskou televizi. Při natáčení se Zilk seznámí s rebelujícím českým režisérem Janem Davidem a jeho krásnou přítelkyní, herečkou Evou. Mezi úspěšným novinářem a vzdorovitým umělcem se rozhoří vášnivý souboj o srdce Evy, které každý nabízí budoucnost po svém. Do milostného trojúhelníku zasáhne srpnová okupace Prahy, při níž se Honzovi podaří natočit brutalitu a násilí okupantů. Film je třeba urychleně dostat k mezinárodní veřejnosti. Paradoxně jedinou cestu na Západ představuje právě Zilk. Lze mu však věřit a nebude mít nakonec dramatický útěk do Rakouska pro Honzu a Evu fatální následky? (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, který bych rozdělil na dvě poloviny. V první mám pocit, jak kdyby se rakouský režisér ztratil v kráse českých hereček a kromě nahých těl tu vládne série sexuálních scén, které ze začátku můžou u českého filmu působit poměrně neobvykle, ale později už je vnímáte spíš dost prvoplánově, až otravně. Až mi Jenovéfy a Vici bylo chvílemi i líto. Druhá polovina pak přichází na scénu s příchodem Rusů na Václavské náměstí, což nabízí hodně silný a emotivní zážitek. Ten v jistých momentech také přichází, čímž dokazuje, že film jisté kvality v technické rovině určitě má, ale kazí si to momenty, které vážnou situaci neuvěřitelně zlehčují…a je to jak zfušovaný scénář, tak místy i hudba, která se do dané situace vůbec nehodí. Krycí jméno Holec tak mohl být hodně solidní kooperací s Rakouskem, ale ve výsledku je to vysloveně nepovedený film s vážným tématem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod jsem docela zíral, protože se rozjíždí film, ale část prostoru zabírají titulky, živě jsem si předstovoval jak diváci nevěnuji pozornost filmu, ale dychtí se dovědět, kdo dělal postsynchrony, docela by mě zajímalo, kterej autor nobelovy ceny za vědu tohle vymyslel. A jéště jedna poměrně amatérská fopička, obraz ti ukazuje novou scénu, ale zvuk dohrává scénu, kterou už nevidíš. Neděste se, to se stalo asi jen 2-3, ale i tak dobrá džunglička. No a filmeček, ta první část to jsem málem obrečel, sleď scén bez příběhu, dialogy jak když si povídaj dva houbaři u bazénu, prostě divácká mučírna, ovšem s příchodem rusáků nastává obrat (jako vždy ) ovšem tentokrát zcela vyjíměčně k lepšímu, najednou má film zápletku, příběh, napětí, tempo a začne i bavit. Tandem Novotný/Malý už by mohl pomalu ty stébáčky vyučovat jak jim jdou k duhu. Skvělou svini si zde střihla Vilmička, taky zde uvidíme hodně prdelí, ano holky i vy se u Kryštofa v otázce prdelky dočkáte, nutno říct, že Kryštof se neuvěřitelně za ty roky vyhrál a všechny svoje postavy hraje naprosto přirozeně a sebejistě. Vica je kus ženský s krásnejma očima navrch, tady mě přišlo že ta postava nebyla až tak výrazná, aby se vedle panských postav prosadila, ale to není výtka vůči ní, Vica je dobrá herečka, ale tady nemusela dát do postavy ani 70% svého talentu. Hele dám tři, ale jsou to tři od největšího dobráka na csfd. ()

Reklama

patrikus 

všechny recenze uživatele

Celkem kvalitní po formální stránce, vyspělá režie, nápaditá kamera. Ovšem scénář na velmi slabé úrovni, jehož slabiny odkryli hlavně herci, kteří nevěděli o čem přesně hrát. Popis událostí a kvalitní předloha Jana Němce nemusí ještě znamenat, že z toho bude úspěšný a dobrý film. Pobavily mě Brzobohatého písničky. Část druhé hvězdy patří i Hádkovi, Daně Markové a kostýmní výtvarnici. Obsazení Kerekes bylo v tomto filmu úplně zbytečné. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Jako připomínka smutného výročí srpna 1968 vcelku ucházející, zvláště posledni zhruba třetina filmu. I když ta špionážní zapletka mi místy připadala trochu přitažené za hlavu. Úplně si nejsem jistý proč vlastně by Sověti měli tehdy takový zájem o vysílání "fake news" v rakouské televizi o vstupu sovětské armády do Československa, resp. co by se změnilo, kdyby jejich záměr vyšel. A na můj vkus bych rekl zbytečné moc erotiky (hlavně scény s Hadkem a jeho slečnami). Vica Kerekec je ale i zde vážně kus ženský... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Průměrná žánrová podívaná na námět ze života mladého Jana Němce. Kryštof Hádek ho ztvárnil přesvědčivě, takže mi nakonec přišel zajímavější než Helmut Zilk, který zřejmě měl být hlavní postavou filmu. Na začátku to snad drží nad vodou jen sex, ke konci přijde špionážní finále STB vs. CIA ve Vídni, celkově je to jen další snadno zapomenutelný produkt (50%). ()

Galerie (113)

Zajímavosti (4)

  • Od 5. října 2014 se natáčelo v Praze na Vinohradské třídě, kde tyto exteriéry posloužily pro akční scénu srpnových událostí 1968. (MTHRFCKR)
  • Postava hlavního hrdiny Jana Davida je inspirována samotným režisérem Janem Němcem. (Zdroj: Falcon)

Reklama

Reklama