Reklama

Reklama

Drama Kolonie režiséra Floriana Gallenbergera je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu. Kolonii Dignidad založil a vedl bývalý nacistický lékař Paul Schäfer. V 70. letech, kdy z uzavřené kolonie utekli někteří z členů, se ukázalo, že v sektě docházelo k mučení Pinochetových odpůrců a k sexuálnímu zneužívání dětí. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (518)

Superpero 

všechny recenze uživatele

I přes evidentní nedomyšlenosti, které padly za oběť dramatičnosti (spuštění alarmu po knockautování důchodecké dozorkyně, nikdo na ně nečekal u výlezu z tunelu atd.) mě to fakt bavilo. Bylo to opravdu napínavý a ta sekta si v ničem nezadala s ovečkami reverenda Jima Jonese z Jonestownu. Daniel Brühl dobře hraje mentála. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Velmi silný film o diktátorském režimu, kterému se filmaři nikdy moc nevěnovali (a takových je bohužel asi ještě hodně), tak snad tento film trochu přispěje ke všeobecnému povědomí. Osobní příběh ústřední dvojice je sice místy trochu přitažený za vlasy, ale jako film to funguje bezchybně. Pro Emmu Watson je to první dospělá životní role a snad už nehrozí, že by zůstala dětskou hvězdičkou (zdravíme Ruperta Grinta). Daniel Brühl je sympaťák i naživo. A Michaelu Nyqvistovi se omlouvám, že jsem ho po severské trilogii zařadil do TOP 5 nejnudnějších herců na světě. Po Kolonii ho povyšuji do TOP 5 nejslizštějších herců na světě. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Cisternu krve a deset mrtvejch na minutu, aby měl film koule? Prdlajs. Jediný, co potřebuješ, je silnej příběh. A to Kolonie má, její příběh je silnější než rty Vémolovy ženy. Chvilku mi trvalo se do toho dostat, ale druhá půlka byla napínavá jak hledání cesty domů z páteční párty. Všechno to lidský drama mě strhlo takovým způsobem, že jsem vůbec neměl čas ani náladu šťourat se v detailech. Kde bych si ale zašťoural rád, a nejlíp něčím fakt velkým, tak v útrobách toho nácka. Doufám, že do Německa už léčebny dávno dorazily, očividně tam mají nějakej genetickej problém... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ne vždycky je to podmínkou, ale v případě tohoto filmu silně doporučuji si přečíst nejdřív celý obsah a vnímat jeho každé slovo, abyste věděli, do čeho jdete. Hodně to pomůže při samotném filmu, který diváka vhodí do centra dění, že se nestihne ani zorientovat. Vhodí ho ale tak nekompromisně, že jediné, na co se zaměří, je právě Daniel Bruhl a Emma Watson. No a ti ukázali, jak významnými postavami evropské kinematografie jsou, protože z jejich rolí jsem byl úplně vyřízený. Ale celý film není jenom o jejich rolích, jako, a to především, o celém příběhu, o kterém byste nevěřili, že se mohl v 70. letech v Chile stát. Jenže jak se říká, možné je na naší planetě opravdu všechno a tak jsem s hrůzou sledoval další bezpráví, jehož musel být náš svět svědkem,. Vtipné je, že i přesto, že o tom věděl, nijak zásadně proti tomu nikdo nebojoval. Opět tedy platí pravidlo, že co se děje uvnitř jakéhokoliv státu, většinou zůstane uvnitř tohoto státu. Po dlouhé době hodně kvalitní celoevropský film, který zasahuje až za jeho hranice jak příběhem, tak herci. I Michael Nyqvist si svojí postavu evidentně užil...Pořád Vám nepřijde divné, že za takovým příběhem zase stojí Němci? ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kolonie mě docela uspokojila, a to ze dvou důvodů. O daném tématu jsem slyšel prvně. Kdybych byl sečtělejší, asi bych zanaříkal, protože v zařízení duchu podobného se musely dít mnohem větší svinstva, než kterým je divák vystaven. S tím je spojen fakt, že se jedná o film dle skutečné události, což samo o sobě dodává příběhu jakous takous váhu. Bruhl mi ze začátku pil krev, ale jakmile se dostal do role debila, byl ve svém živlu. Hermiona je chuděrka vyřízená, protože ta s jejím xichtem lolitky a puritánským vystupováním punc dětské herečky potratí jen těžko. Je to na hraně, mohlo to být mnohem lepší a drsnější, ale odrazovat od Dignidadu jako od tematické jednohubky by byla škoda. 69% ()

Galerie (187)

Zajímavosti (12)

  • Od roku 2005 sa Colonia Dignidad premenovala na Villa Baviera. Jej obyvatelia sú úplne iní, mladí ľudia chodia študovať na vysoké školy a Villa Baviera je otvorená aj verejnosti ako turistická atrakcia. (De Large)
  • Tak CIA, ako aj Simon Wiesenthal predložili dôkazy o prítomnosti nacistického "lekára" z Osvienčimu, Josefa Mengeleho, v kolónii. (De Large)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama