Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

juta 

všechny recenze uživatele

Co o tom tak napsat. Film se odehrává v 70. letech a podle toho, jak to bylo natočeno, bych si klidně myslel, že se to točilo doopravdy v 70. letech. Hororové scény nebyly moc strašidelné. Daly by se udělat o hodně víc strašidelnější. Jediné, co bylo docela dobré byla scéna téměř na konci s tím "červeňákem" s plynovou maskou. Toho bych se i bál. Nakonec z toho vyšlo zajimavé psycho, i když některé části, byly opravdu nezajimavé až nudné. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partii priateľov na ceste domov dôjde benzín. Poslednou možnosťou na dotankovanie je pumpa v areáli strašidelného múzea. Nakoľko sú fascinovaný hrôzostrašným príbehom o Dr. Satanovi, rozhodnú sa navštíviť jeho popravisko. Cestou k danému miestu naberú náhodnú stopárku, ktorá im prisľúbi ukázať smer. Situácia sa skomplikuje pokazením auta. Nakoľko je poriadna búrka, prijímajú od neznámej ženy pozvanie do rodinného domu. To nemali robiť. Sídli v ňom najväčšie zlo široko ďaleko - família Fireflyových. Rob Zombie nikdy nepatril medzi mojich obľúbených hororových režisérov. A ani po dnešku sa to nezmení. Miestami debilne pôsobiaci psycho snímok nezachránilo ani zopár slušných gore scén či pomerne zaujímavý záver. Podaktorí fanúšikovia hororu označujú tento film za kultový hixploitation. Môžete mi prosím niekto vysvetliť prečo som nič také nepostrehol? Čistý, šedý priemer, ktorý dosahuje hranicu troch hviezd s odretými ušami - 55%. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Rob Zombie + jeho styl = naprostá šílená a geniální věc !!! Režisérský debut mého oblíbence Roba Zombieho a hned skvělý ! Ten konec byl opravdu trochu šílený, ale to jen proto, že Rob Zombie je šílený, a já tohodle šílence mám rád !!! Dal bych 5 hvězd, ale dávám 4, protože Vyvrženci pekla se mi líbili víc, ale na to, že je tohle Zombieho debut, je to opravdu super !! .................. A víte co !?! Dám 5 ! Jelikož tady to hodnocení opravdu, s prominutím, stojí za hov....no !! ,-)) ::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

No ja vám ti neviem. Ten dej filmu bol celkom dobrý ale to ako to bolo podané sa mi už akosi nepáčilo. Proste tie divné zábery, ktoré pre mňa osobne boli maximálne odveci boli otravné. Rob Zombie sa zrejme naučil používať dáke nové filtre a tak sa s nimi vo filme trošku vyšantil. Na mňa to však kladne nefungovalo. Táto trafená rodina plná creepy ľudí ma však celkom zaujala a tak som zvedavá na druhý diel. Podľa hodnotení to vyzerá, že Rob sa trošku polepšil. Tak trošku filmu prilepšujem, keďže hudbu Roba mám rada. Resp. niekoľko piesní, zas až taká fanúšička nie som. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že se budu zastávat člověka, co si dobrovolně změnil příjmení na Zombie, leč nemohu jinak. Svérázný režisér přesně ví, čeho chce dosáhnout, a zásluhou umně zakombinovaných klišé a neotřelé, zběsile (nikoli chaoticky) sestříhané obrazové formy se mu to i daří. Příběh o šílené a svým velmi zvrhlým způsobem i sympatické maniakální rodince sice nevyčnívá ani brutalitou, která je spíše decentní a chytře náznaková, a ani atmosférou morální zkaženosti a čirého zla, která je mírněna návalem brutálního černého humoru, ale je to zkrátka nápaditá a až vražedně přímočará hororová jízda, která nepřestává bavit a udivovat Zombieho nenasytným, bezohledným a v závěru vyloženě trýznivým přístupem. Film je navíc prošpikován odkazy na žánrové hity, které mě nehorázně bavilo odkrývat, a jeho finále v podzemí, kde dojde i k poctě Kubrickovu Osvícení (pokud mě tedy zrak nešálil), je pak vzhledem k vyobrazení nefalšované hrůzy velice působivé. Co působivé, vynikající....! Prosím více takových filmů, jejich potřeba v uvadajícím odvětví slasheru a hixploitation je čím dál akutnější... 75% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Rob Zombie je kromě režiséra také bývalým zpěvákem alternativně-metalové kapely White Zombie, nyní hraje sólově. Ve svých skladbách často zpívá o brutálních hororech a od roku 1999 (začátek psaní scénáře k Domu tisíce mrtvol) je také sám točí stylem, který rozhodně není pro slabé povahy. (Pradlík)
  • Když Fireflyovi posílají do studny rakev s Denise (Erin Daniels) a Jerrym (Chris Hardwick), společně s ní tam spouštějí diktafon s úryvkem ze zpomalené nahrávky básně Aleistera Crowleyho nazvané Básník (The Poet). Tato nahrávka je jediná známá nahrávka tohoto britského okultisty. Ve filmu se dokola opakuje věta "bury me in the nameless grave" ("pohřbi mě v hrobě beze jména"). (Othello)

Reklama

Reklama