Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Těla přicházejí a zase odcházejí, ale krev zůstává. Dům tisíce mrtvol je jeden z nejzábavnějších filmů, který jsem kdy viděl. Splatter komedií není nikdy dost (zařazení mezi horory jsem opravdu nepochopil). Podle reakcí jsem čekal, že to bude mnohem drsnější jízda, ale bohužel jsem se místy nudil a mučeníčko nebylo ani zdaleka tak drsný a nechutný jak jsem čekal, takže plný počet nebude. Každopádně děj nemá chybu, atmosféra úžasná, '70 like feeling, masky, barevný filtry, hudba… Rob se musel pěkně vyřádit :-) Oproti některým lidem mi rozhodně nebyl lhostejný osud obětí a bylo mi strašně líto králíčka, kterej skapal strašně normální a rychlou smrtí. Co k tomu ještě dodat? Od doby, co jsem začal poslouchat Insane Clown Posse, chci být klaun a Rob mě v tom jen utvrdil. Běž králíčku, běž! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„It's all true. The bogeyman is real and you found him.“ Pokud s oblibou spíte v rakvi, obědváte polévku s babiččiny lebky a hlavně, jste-li geek orientovaný na hixploitation a slashery ze 70´s, nebudete Zombiem rovnou hozeni s půl tunovým závažím do zatopeného hrobu. Jinak vám to totiž může připadat jako dílo Krustyho Klauna, jemuž sebrali Protazin, levný bourbon a doutníky připalované rychle uhašenou stodolarovkou a na měsíc ho zavřeli do cely s Jeffrey Dahmerem, kde pokuřujíc kvalitní afgánský hašiš od Leváka Boba prožil ty nejhorší noční můry, v níž králíčka z reklamy na Duracell opakovaně análně znásilňoval Cryptkeeper (považuji za úsměvné, že se ani jeden z těchto přístupů navzájem nevylučuje).. Abych panu Cummingsovi zase jen nekřivdil, musím pochválit sympatický vzhled Dr.Satana, scénu s likvidací policejní patroly a hlavně výkon Sida Haiga v roli Cpt.Spauldinga (pokud se někdo pokusí o remake TO, tak TO musí být ON). Jinak ale dost málo na "Jízdu smrti", co říkáte..? ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie je jeden z mých nejoblíbenějších hudebních interpretů. Jeho sólovky poslouchám opravdu denně, ale i tak jsem dlouho nedokázal sebrat odvahu k jeho filmům. Podívám se na galerii a řeknu si:"Bože, tohle ne." Po měsíci ťuknu na Roba znovu a tentokrát zkouším i trailer:"Bože, tohle tedy opravdu ne." Takže jsem si Dům tisíce mrtvol za další měsíc pustil. Předně - Rob Zombie evidentně točí film pro milovníky hororů a to hlavně těch se starším datem. Co z toho plyne? Rob Zombie netočí film pro mě. I přes tento hodnocení nesmírně ovlivňující fakt, jsem si první polovinu filmu nesmírně užil. Ale pak se Rob rozjel do šílených obrátek a vše, co se mi do té doby zdálo podivné, ujeté, úchylné vyhnal do totálních extrémů. Divák (já) sedí před obrazovkou s otevřenou pusou zírá, kam až režisér dojde. Režisér (Rob) sedí před herci, směje se a řve:"Víc, víc!" Díky šílené druhé půlce a závěru je to na 2 hvězdy, jenže...mám obrovskou chuť si hned pustit Vyvržence pekla a nakoukat staré horory a pokud se Zombiemu povedeme mě zase šoupnout k hororům blíže, tak musím tomuhle strašidelně úchylnému domu přihodit třetí za zásluhy. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Miluju. Zombieho prvotina je neskutečná zvrácená horror-o-freakshow, sexy ne pro každého, zvlášť na první dobrou může formálně působit jako pořádný maglajs, ale pro zapálený fandy žánru rozhodně výborná věc! VIZUÁL a CHARAKTERY (a Rob měl velký štěstí na herce), pár zabijáckých scén (Spauldingovský úvod a policejní návštěva), humor.... Doporučuju nejen na Halloween, já už viděl bezmála 10x a pořád nemám dost. Skvělá "celebration of depravity". [2019 návštěva zde] (x) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

NEPOUŚTĚJTE SI TENTO FILM ! Ne hned. Odložte ho do šuplíku a napřed zkoukněte jeho volné pokračování - Vyvržence pekla . Můj komentář k nim je zde. Vím, co říkám, já jsem to takhle (nedopatřením) udělal a nemělo to chybu. Vyvrženci jsou totiž natolik ďábelskou jízdou jedné pošahané rodinky masových vrahů z vidlákova, že Mickey a Mallory můžou jen tiše závidět. Pekelní vidláci jsou nejen neskutečně zvrácení, ale i vychechtaní. Mordují radostně, terorizují s gustem. A jsou zcela reální, přímo ze života. Brrr...      Já viděl nejprve ty Vyvržence. Takže pak už jsem se sem, do Domu, vracel jako domů. Za svým taťkou klaunem a vůbec za všemi těmi magory, z nichž každý by vystačil na jednu plnokrevnou noční můru. A užil jsem si to na plné koule a veškeré nedostatky filmu, včetně toho přeplácaného finále, jsem měl na háku. Žádné chyby jsem neviděl asi i proto, že mi Bejby sebrala brýle :-). Shrnuto: je to ujeté, je to zvrhlé, je to kýč. Je to prostě filmařský Halloween. Včetně soundtracku. A téměř celý film jsem se výborně bavil. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Rob Zombie je kromě režiséra také bývalým zpěvákem alternativně-metalové kapely White Zombie, nyní hraje sólově. Ve svých skladbách často zpívá o brutálních hororech a od roku 1999 (začátek psaní scénáře k Domu tisíce mrtvol) je také sám točí stylem, který rozhodně není pro slabé povahy. (Pradlík)
  • Záběry z domácích videí rodiny Fireflyových ve kterých mluví do kamery, jsou inspirovány podobnými nahrávkami, které natáčeli příslušníci sekty Charlese Mansona. (Othello)
  • Uvnitř Spauldingovy benzinové stanice si na zdi za kasou můžeme všimnout reprodukce obrazů démonů, které byly nalezeny pod vrstvou nátěru v bývalém "opatství Thelema" v Cefalu, v Itálii. Originály těchto maleb má na svědomí známý britský okultista Aleister Crowley. "Opatství Thelema" byl jeho osobní chrám. (Othello)

Reklama

Reklama