Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tisíc jich není, ale dobrých devět set rozhodně. Zombie jede na kvantitu, aniž by působil přeplácaně. Bizarnosti se stupňují exponenciálně, aniž by výsledek kdykoliv spadnul k nesmyslu a kdo chce, může v tom klidně hledat a nalézat komentář dnešní doby, nepochybně pak sebereflektivní komentář žánru. Velmi racionální magořina a střídmá patlanina. Takhle to asi dopadne, když koukáte jen na horory a pak začnete točit hudební videa a filmy. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Koktejl vražd, brutalit, perverze, přesně zapadajících songů a drsného humoru tak jak to mám rád, nám jako svůj debut namixoval hudebník a milovník horrorů Rob Zombie. Klasická vyvražďovačka o rodině Fireflyových (vypůjčené jméno z filmu Duck Soup) ve stylu 70tých let, plná barevných filtrů a vtipných hlášek začíná geniální scénkou přepadení benzinové pumpy, která je zároveň i "Muzeem příšer a šílenců Kapitána Spauldinga" šíleného klauna s vytetovaným Johnem Waynem na předloktí, který krom benzínu nabízí i slavnou jízdu, jak jinak než smrti ... ( jako jednu z atrakcí tu předvádí i Alberta Rybu což pro mě bylo pohlazení na duši :) ) Pak se na scéně objeví čtveřice našich obětí, mládežníků, kteří projíždějí státem a píšou knihu o různých "freak" atrakcích, proto si Kapitánem nechájí ukázat cestu ke stromu, kde byla oběšena místní celebrita "Doktor Satan" chirurg samouk a stvořitel rasy superlidí, s nímž se v temném horrorovém závěru i setkáme, .....a kolotoč bizardností se může začít roztáčet ... :) ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Jiny "reziser z lidu" Tarantino sve uhlazene filmy toci jako pocty, Zombie na to jde sympatictejsi cestou a primo pokracuje ve slepejich hororu ze 70. - 80. let. Znamena to mile vyzivani se v neomezenem nasili, kozy, lunaparkovou pokrivenost a barevnost, ale i scenar slouzici vic jako seznam mist k vrazdeni, nez jako pomucku k vypraveni pribehu. Ale co uz, scenar je dnes u vetsiny hororu prezitek brzdici navaznost brutalnich jatek. A tak ho Zombie logicky odstranil. Zcela. Tim vic se polozil do estetiky filmu, ktera jako by vypadla z videa Marilyna Mansona a je opravdu uchvatna. Veskere ty filtry, obracene barvy, pre-/pod-sviceni ve vas vyvolaji znepokojivejsi pocit lepe, nez xkrat videne usekane koncetiny. Ne, ze by se jich Zombie vzdal, jen vam budou docela ukradene, stejne jako ctyrka cestovatelu, ktera si svou zastavku na ceste nevybrala nejlepe. Reziser presunul pozornost na zvracenou rodinku, ktera je stejne bizarni a stylizovana, jako hlavni atrakce Domu hruzy v zabavnim parku. Je sice zabavne je sledovat, bat se ale u filmu ani chvilku nebudete, coz je u hororu velke minus. Nic to ovsem nemeni na tom, ze je Rob Zombie zrucny reziser, ktery presne vedel co toci. Daleko zabavnejsi nez se ale pokouset vzit do sympaticky nadsazeneho filmu, je premysleni o tom, co se mu vlastne rodi v hlave a jestli by se to nemelo odborne prozkoumat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Coooo??? Co to bylo?? Trochu uchylárna ne?? Tak tohle mě fakt nebavilo. Nic proti masakrům ve filmech (i když tady to tak hrozný nebylo) ale tohle bylo prostě ujetý a divný. Dřív než tenhle výtvor jsem viděl Vyvržence pekla (mělo by jít o jakési volné pokračování týhle pytloviny) a ani ty mě nějak extrémě nechytli. Ale tohle to je prostě....divný, nudný a hlavně trapný. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Solidní béčková exploatace. Zvědavost partičky mladých lidí je zavede do míst, kam se určitě nechtěli dostat. Musím ale smutně poznamenat, že tisíce mrtvol se zrovna nedočkáme, jde spíš jen o pár šílenců, kteří na několika nebožácích uskutečňují své zvrhlé halloweenské choutky. Co film odlišuje od řady podobných béček je určitě humor, mrtvoly se servírují s úsměvem a červenou bambulkou na nose, pronáší se někdy i docela ujeté hlášky a zkrátka je vidět, že Rob Zombie to nebere příliš vážně. 6/10 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Vyšinutý klaun Spaulding ve své freaky show uvede skutečného amerického sériového vraha Eda Gaina, kanibala a nekrofila, který inspiroval filmy Psycho (1960) a Texaský masakr motorovou pilou (1974). Ženský převlek Eda Gaina inspiroval Thomase Harrise při psaní postavy Buffalo Billa z knihy Mlčení jehňátek, která se stala bestsellerem. Film Mlčení jehňátek (1991) následně získal v roce 1992 pět Oscarů. (gojackill)
  • Na začátku filmu vidíme v televizi slavnou scénu z filmu Vlkodlak (1941). (-Bomba-)
  • „Průvodce a hostitele“ doktora Wolfensteina z úvodu filmu si zahrál jeden z producentů, Gregg Gibbs. (warner)

Reklama

Reklama