Reklama

Reklama

Film Joy vypráví hodně divoký příběh jedné životní cesty hlavní hrdinky, která se dokáže postupně postavit všem překážkám a překonat mnoho různě velkých průšvihů. Joy jde tvrdě a nekompromisně za svým životním snem a řídí se především svým citem. Postupně se stává nezpochybnitelnou hlavou jak své rodiny, tak i jí založené obchodní dynastie. Joyin úspěch je spojen s jejím revolučním vynálezem, „zázračným" mopem, který se stal obchodním trhákem v oblasti úklidových prostředků. A protože každý dobrý nápad a jeho úspěch mívají i své odvrácené tváře, na Joy čekají zrada, závist a svět nemilosrdného obchodu. Z přátel se stávají protivníci a z nepřátel spojenci. A to nejen v podnikání ale i v její rozvětvené rodině. Joy ale už není žádnou naivní holkou a tak si dokáže podle vlastních představ upravit jak svůj život, tak i život své více než trochu výstřední rodiny. (Cinemart)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (299)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film o tom jak vynalézt,vyrábět a prodat mop.Pravda moc jsem od toho neočekával a to bylo moc dobře.Děj byl zvláštně nevyrovnaný,první půle mě tak uspávala,že jsem uvažoval o tom,že se radši podívám na něco jiného.Vydržel jsem a vyplatilo se!V druhé části se příběh neuvěřitelně rozjel a já jsem si nervózně okusoval nehty,když se hlavní hrdinka rozhoduje,jestli si na televizní propagaci svého výrobku vezme kalhoty nebo sukni a když pak čeká,jestli se prodej rozběhne,nebo dojde ke krachu.Takto tuhým scénářem se tentokrát nedokázala probít ani ostřílená herecká sestava.Alespoň u mě se to nepovedlo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom ma prekvapuje, ako "pohodovo" a "akademicky" tento film na divákov pôsobí. Russell ale ukazuje, ako namáhavé je uskutočniť svoj americký sen v krajine neobmedzených možností, pretože obmedzených, neprajúcich a bezcharakterných ľudí je všade viac než je prípustné (nevynímajúc širšiu rodinu, tu si scenár tiež neberie servítky) na "normálny" život. Joy sa nachádza po väčšinu deja na dne, až som si povedal, že prežiť život pri seriáloch je omhoho jednoduchšie ako bojovať so životom a stále sa odo dna odrážať a režisér s týmto motívom aj chytro pracuje. Ťažko povedať, či sa podbiedza americkému publiku, keďže ide o ťažký finančný prepadák a mne to veľa hovorí najmä o fakte, že súčasné publikum už nedokáže (na plátne) oceniť skutočných hrdinov, ale iba tých s nadprirodzenými schopnosťami. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Dlhší čas som mal problém naladiť sa na tú správnu vlnu, keďže to prevedenie sa mi zdalo až príliš temperamentné a navyše pri postavách, ktoré mi vôbec nevyhovujú, v sledovaní som pokračoval vlastne len kvôli Jennifer Lawrence a nápadu s mopom, ktorý sa mi kvôli svojej netradičnosti pozdával a našťastie sa to časom trochu upokojí a už sa mi na to príjemne pozeralo. Keď sa už dej začne venovať tomu hlavnému, úroveň filmu ide podstatne vyššie, pričom to ideálne graduje až do konca, či už vďaka zapojeniu televízie, ale aj finančných problémov, takže ma to vlastne stále bavilo len viac, no najväčšiu zásluhu má na tom aj tak jednoznačne Jennifer Lawrence, ktorá si to celé berie pre seba, jej postava ma veľmi bavila, či už svojou vytrvalosťou, ale aj inteligenciou a vzťahom k ostatným a tak som si len celý čas prial, aby jej to všetko vyšlo. Len škoda, že ju lepšie nepodporia vedľajšie postavy, jedine Bradley Cooper je tu ten správny sympaťák, asi ešte nikdy mi takto nevyhovoval, no tým to končí, ten zvyšok už nestojí za nič. Absolútne nezaujímavé postavy a dokonca aj Robert De Niro mi bol úplne ukradnutý. S Davidom O. Russellom moc skúseností nemám a asi sa ani nestanem jeho väčším fanúšikom, ale až na ten úvod mi to celkom vyhovovalo, pekná vizuálna stránka, občas mi výborne sadla kombinácia obrazu so zvolenou hudbou a ani sa to nesnažilo prehnane hrať na emócie. Takže znovu si to už asi nepozriem a neviem, ako by ma to bavilo bez Jennifer Lawrence, ktorá je tu bezpochyby hlavným kladom, ale takto ma to až na ten úvod dosť bavilo a tak nebudem hodnotiť horšie. 73% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Trnitá cesta mopu do amerických domácností. Přiznám se, ža tahle synopse mi přišla tak fádní a nezajímavá, že mě to předem nelákalo ke shlédnutí. Od začátku filmu to bylo "celkem zajímavé, ale ničím zvláštní", někdy celkem bizarní, kdy se postavy chovají divně (klasický to neduh Russellových filmů), ale od setkání Joy s postavou Bradleho Coopera v polovině filmu jsem byl pevně zaháčkován až k výslednému dojmu "výborné". Samotná scéna představení mopu její stvořitelkou v TV reklamě byla pětihvězdičková, stejně jako bylo ponoření se do role ze strany Jennifer, která to tam emocionálně hrnula jak sněhový pluh. A propós zima byl dobrý tah, poletující vločky tomu vyprávění dodávaly přitažlivou atmosféru, společně s hudbou, kterou Russell vždycky uměl ve filmu správně použít. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nechápem, ako mi tento film sľubujúci príjemnú konzumnú zábavu mohol tak dlho unikať. Tiež nerozumiem, prečo je tak slabo hodnotený. Čo sa týka mňa, užil som si zaujímavý príbeh ženy, ktorá aj napriek nepriazni osudu, sa so svojim životom popasovala a niekam to dotiahla, stačil jeden nápad, za ktorým potom bolo treba zubami-nechtami ísť... Navyše celá životná story tejto ženy je podaná divákovi zaujímavým a neštandardným spôsobom, ktorý do tohto žánru priniesol konečne nejaký nový vietor. Dejovú linku spestrili aj výborné herecké výkony. Ja som spokojný, nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (15)

  • Babička Joy Mimi (Diane Ladd) byla za vypravěčku příběhu vybrána až po natočení všech jejích hraných scén. (IlMagnifico)

Související novinky

Co čeká Jennifer Lawrence?

Co čeká Jennifer Lawrence?

14.10.2015

Jen málokdo by asi polemizoval o tom, že je teď nejviditelnější mladou herečkou Jennifer Lawrence. Hvězda Hunger Games a X-Menů se od svých 22 let chlubí Oscarem, nijak ji to ale nevede k tomu, aby… (více)

Reklama

Reklama