Reklama

Reklama

Ostrov živých

  • USA It's Alive III: Island of the Alive
Trailer

V pořadí již třetí pokračování o zabijáckých dětech... Pro stále větší počet nově narozených, zmutovaných dětí, které jsou pro lidskou rasu velmi nebezpečné, je nařízeno umístit tyto děti na odlehlý ostrov daleko od civilizace. Po pár letech je vše zapomenuto, ale děti již v divoké přírodě dospěli a chtějí se vrátit zpátky ke svým rodičům. A jak to tak bývá - ta možnost se jim naskytne. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Larry Cohen sa vracia po takmer desiatich rokoch aby dokončil svoju mutant baby trilógiu s omnoho vyšším rozpočtom než aký sme mohli vidieť koncom sedemdesiatich rokoch v prvých dvoch dielach. Cohen má určite tony nápadov na zrealizovanie tretieho pokračovania len škoda že neboli naplno využité 60 percent. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

V pořadí již třetí díl o zmutovaných miminech.Tentokrát se stát rozhodne mutanty umísit na odlehlý ostrov,kde je ponechá osudu.Po pěti letech se vydává skupina vědců, v čele s otcem jednoho z dětí,prozkoumat, jak se na ostrově dokázali adaptovat.Oni však po celou dobu touží jen po tom, aby mohli zpět ke své rodině a jakoukoliv překážku odstraní...Škoda že se film nechytnul pěkně rozjetého začátku.Až na pár pěkných momentů je to veliká nuda korunovaná opravdu záchodovými hereckými výkony. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Rozkošně zhůvěřilý sequel nanicovaté hororové franšízy se opět drží primárně otcovské linie. Cohen také zůstává věrný konceptu, že velmi zřídka ukazuje zmutovaná vraždící děcka a následky jejich ataků, protože na to nemá moc prostředků, aby to vypadalo pořádně. V první díle série proto sázel na samotné rozvádění absurdní premisy do brakového rodičovského dramatu a na natahování napětí před konfrontací taťky s jeho potěrem. Ačkoli to v případě série o vraždících zmutovaných nemluvňatech může znít překvapivě, tak až ve třetím díle se Cohen opravdu plně vydává do hájemství decentního WTF, které se samo stává atrakcí. Zdejší vyprávění se odvíjí přes nečekané peripetie, které diváky překvapují svou nahodilostí a náhlým směřováním postav do groteskně vychýlených situací. Fakt, že zdejší hrdina je nesympatické hovado, který prudí své okolí debilními průpovídkami či prozpěvováním otravných odrhovaček, pak jen dodává další rovinu zhůvěřilé nevyzpytatelnosti, kde se figury mohou z ničeho nic ocitnout na Kubě nebo se někomu poblijí v autě. Cohen většinou přistupoval k braku s naprostou vážností, což jeho filmům dodávalo unikátně sympatickou a poutavou auru. Těžko říci, zda tady popustil otěže, protože už mu série byla u zadku, nebo protože věděl, že v třetím díle téhle fantasmagorie může vlastně dělat úplně cokoli. Možná obojí, protože "Ostrov živých" ve výsledku diváka současně otravuje i baví. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně zkouknul třetí díl o zmutovaných novorozencích... Jde vidět, že Cohen měl na tenhle kousek mnohem víc peněz, ale nemyslím si, že to bylo ku prospěchu věci... Ta tam je syrovost předchozích dílů, které jsem si cenil asi nejvíc... It's Alive je o dost slabší než předešlé dva kousky, ale pořád je to docela slušný film, na který se dá podívat bez újmy na zdraví... ()

TO 

všechny recenze uživatele

Třetí díl série Ono žije je sice slabší než první dva, ale pro mě pořád průměr. Vraždící děti jsou posílány na neobydlený ostrov, kde vyrostou a narodí se jim i vlastní děti a zabíjí maximálně tak expedice který za nima přijížděj, až otec jednoho z nich je přiveze zpět do civilizace a ony se vydají hledat svou matku... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Horror byl natočen ve stejném roce jako další Cohenův film Návrat do městečka Salem's Lot (1987). Oba filmy byly vydány v květnu 1987. Larry Cohen v obou případech použil dokonce i stejný filmový štáb. Herec Michael Moriarty si navíc v obou filmech zahrál hlavní roli. (freddy_k)

Reklama

Reklama