Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, i když Kevin Spacey už jsem objevil v lepším světě a to podle Prota, navíc tady má miniroličku. Ale Ryan Gosling mě baví i jako teenager přemítající nad otázkami na které nejsou jednoduché odpovědi, jsou-li nějaké. Zdatně mu sekunduje i jeho učitel Don Cheadle. Film, který přináší velký prostor k zamyšlení a kolik takových je? ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Myšlenkově určitě hodnotný film, z hlediska hodnocení ovšem velmi obtížný. Kdybych měl vzít v úvahu „pouhou“ emocionální hodnotu, tak i díky pár větám za začátku, které Leland začíná tím, že „ví, co po něm chtějí“ (naprosto fascinující monolog), by to bylo s přihlédnutím k celkovému emočnímu fondu za plný počet. Problém nastává v momentě, kdy si položím onu známou otázku: „a co tím chtěl básník vlastně říci…“ Samozřejmě, že je film skvěle obsazený a že zapojení vedlejších postav není nezajímavé, ale pořád mi v tom konečném dojmu schází něco exaktnějšího nebo něco ještě více emocionálnějšího (jako u filmů, které nemusí vše vysvětlovat, ale jejich emoční hodnota je tak obrovská, že odpovědi člověk opravdu nepotřebuje)… A dobře – tady je sice na konci naznačeno „proč“, ale to nic nezmění na tom, že jsem se při závěrečných titulcích cítil lehce ošizen. Samozřejmě beru v potaz, že ta závěrečná nejednoznačnost a neobjasněnost souvisí s charakterem hlavní postavy – proto i dávám takhle vysoké hodnocení. Rozhodně je to film, který měl ambice na to být pětihvězdičkový. Nakonec ony ambice naplňuje ale asi tak ze 60%. ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu cítiť toľko smútku, beznádeje a zla, že som dostal miernu depresiu. Keď sa z dieťaťa stane dospelý človek okrem veľa iných vecí zistí jednú podstatnú. Život nie je rozprávka zo šťastným koncom, no ak ste mali aspoň trochu šťastný príbeh stálo to zato. Otázka je či to šťastie tiež nebola len ilúzia ... ja verím a dúfam, že nebola. Ešte stále vo mne horí trošku nádeje, že oplatí sa veriť v dobro ... myslím, že ho máme v sebe všetci, len sa ho bojíme ukázať ... dúfajme, že raz sa to zmení ... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pravdu-povediac som čakal omnoho viac, hlavne možno kvôli hereckému obsadniu. Film sa snaží riešiť nastolenú otázku bytia, lásky, no hlavne otázku vraždy s tými dvoma spojenú. Opisuje pocity vraha a snaží sa nájsť otázku "prečo?". Obsahuje veľa psychologických a úvahových rečičiek, ktoré však podľa mňa nedávali filmu vôbec správny spád. Niekedy ich bolo až príliš. Síce skončil film zaujímavo, to musím uznať, no chýbal mi tam viac priestor pre Spaceyho, ktorý ho tu dostával prekvapivo málo, lebo Cheadle a Gosling, no v nich som tú magickosť držania filmu nad vodou dnes nevidel. 60%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som príbeh s hlbším významom pretavený aj do emotívnej stránky, ale dostal som len pár psychologicko-filozofických úvah ako vystrihnutých z učebnice psychológie určenej pre účastníkov didaktického kurzu. Jediné výraznejšie pozitívum vidím v mladučkom R. Goslingovi, ktorému postavy rôznych podivínov a citovo neprístupných týpkov idú veľmi dobre a ako vidno, už od útleho veku. 60/100 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie State of Mind. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama