Reklama

Reklama

Epizody(3)

Je to právě 51 let, co Spojené státy americké vyslali do vesmíru mezihvězdnou loď. Jedná se o vojenský přísně tajný projekt nazvaný Ascension, při kterém je do vesmíru vysláno 600 lidí různého původu, pohlaví i náboženství. Cesta vesmírné lodi bude trvat celkem 100 let, takže až třetí generace se dočká jejího cíle. Úkolem je zachovat lidskou populaci také mimo Zemi. Na palubě ale dojde k vraždě mladé ženy, což nenávratně změní životy všech cestujících... (TV Prima)

(více)

Recenze (86)

fincik 

všechny recenze uživatele

No čekal jsem to lepší. Námět byl hodně dobrý, ale minisérie se spíše než na sci-fi, orientuje na vykreslení charakterů a osobních vztahů členů posádky. Což za prvé pro tři díly nemá vůbec smysl a za druhé se jim to ani moc nepovedlo. Bylo to taky hodně nelogický, často až blbý. Konec byl stupidní. To jako bude pokračování? No jestli se budu nudit, tak na to možná mrknu. Téma vesmíru mám rád, ale tohle nebylo zrovna podle mýho gusta. Je to dost podobné seriálu Defying gravity, který má podobný námět a je stejně přiblblý. Nicméně tam jsem tenhle patos očekával a i jsem se bavil. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Ohromná škoda nezvládnutej réžie, pretože premisa bola zaujímavá a ani všetko okolo nej nebolo na zahodenie. Možno by tomu pomohlo viac peňazí, rozhodne však schopnejší režisér(i), ktorí v tomto prípade vytvorili do istej miery neprehľadný guláš charakterov s nejasnými motiváciami a celý seriál sa o spomínanú zaujímavú premisu akoby iba obtrel. O to viac zamrzí, že v záverečnej scéne poslednej epizódy tvorcovia akoby naznačili možné pokračovanie (hoci už iným smerom) ale paradoxne svojím vágnym spracovaním predchádzajúceho, nato už nemohli dostať šancu. Ak by slušne prepísaný scenár chytil do rúk talentovaný režisér s väčším budgetom, tak verím že z toho mohla byť pecka. Objektívne je to za tri, ale niečo ma núti jednu prihodiť. Možno tá predstava ako to mohlo vyzerať a kam sa to celé mohlo ešte posunúť... ééj, škoda. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Obyčejná soap opera ozvláštněná rádoby s-f kulisami, ale any ty nezachrání celkový dojem argentinské telenovely. Pokud chcete, aby vám diváci věřili váš vymyšlený svět, musí ten svět fungovat - v 50. letech by asi černoch nebyl důstojníkem, ženy by nechodily jak z hipísáckých 70. let, muži by neměli metrosexuálně zastřižený vous. A vůbec - ta společnost že by neprošla žádným vývojem? Ani technickým, ani společenským? Skutečně ti vědci na palubě nevymysleli lepší počítače z toho, co měli, barevné obrazovky? A třídní společnost se stále dělí na ty v podpalubí a ty nahoře? Jsme na parníku Titanik, nebo co? Nemluvě o všech dalších dírách v logice, příbězích, chování postav. Někdo je 50 let na palubě lodi, má ji prolezlou odshora dolů, a nikdy nenajde skryté dveře nebo tajné vchody? A asi mi to uniklo, ale co se dělo s těmi, co zemřeli? A kde mají starce, kurnik? Všude běhají jen holky v mini (rádoby v 50. letech!). Z dětí je tu jen malá holčička. Některé generace prostě zcela chybí (třeba puberťáci). Prostě těch WTF je příliš mnoho, a vystačily by na cestu na konec vesmíru a zpátky. A takovému seriálu prostě nevěřím. Když mi navíc předloží vývar z Chicago Hope, Rosamunde Pilcherové a něčeho jako VIP vraždy a Ordinace v růžovce. Detektivní linie je taky pěkně hloupá - navíc v 50. letech už snad věděli, že na důkazy se nesahá a uměli brát otisky prstů, ne? ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

úvodní díl byl docela dost dobrý... závěr byl sice lehkým zklamáním, ale co se dá dělat... druhý díl byl hodně nudný a více-méně zbytečný... závěrečný díl se trochu rozjel, ale zase úplně jinak než jsem byl ochoten akceptovat... celkově vzato to někdy od poloviny celé trilogie nestalo za moc... a co víc, ta malá Christa mi tam celou dobu lezla děsně na nervy!! to opravdu nemohli najít holku která je sympatičtějčí a talentovanější?! ty jeji xsichty co tam pořád dělala byly děsný... za promarněnou šanci i potenciál a dobrou první polovinu dávám 48%... pokud se tvůrci rozhodnou pokračovat (uvažuje se o tom) tak tomu ještě dám šanci... ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý pilot. Seriál odstartoval na výbornou, ale přesto je tu mnoho co mu vytknout. Děj sice ubíhá svižně, avšak některé pasáže jsou zcela nadbytečné a bohužel i značně nudné, k čemuž nepřispívají ani nepřesvědčivé herecké výkony. Avšak celkově se jedná o velmi zdařilý počin, jenž vychází z velice zajímavého námětu. Co však potěší nejvíc je mistrný scénář, jenž dává příslib parádní sci-fi podívané a hlavně množství zvratů, jenž snad budou s dalšími díly přibývat. Na pět hvězd to sice není, ale slušných 80% se zajisté dá udělit ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama