Reklama

Reklama

Epizody(3)

Je to právě 51 let, co Spojené státy americké vyslali do vesmíru mezihvězdnou loď. Jedná se o vojenský přísně tajný projekt nazvaný Ascension, při kterém je do vesmíru vysláno 600 lidí různého původu, pohlaví i náboženství. Cesta vesmírné lodi bude trvat celkem 100 let, takže až třetí generace se dočká jejího cíle. Úkolem je zachovat lidskou populaci také mimo Zemi. Na palubě ale dojde k vraždě mladé ženy, což nenávratně změní životy všech cestujících... (TV Prima)

(více)

Recenze (86)

Košoun 

všechny recenze uživatele

Skvělá sci-fi minisérie, která sice úplně nepřekvapí (zvrat na konci prvního dne / druhého dílu je opravdu předvídatelný), ale je zručně natočená, stále se tam něco děje a především je většina postav sympatická a dobře zahrána (na béčkovou kabelovku). Navíc to má velice nadprůměrný vizuál (opět na seriál z kabelovky). Zajímavá třídílná jednohubka pro fanoušky sci-fi, ještě lepší by bylo, kdyby skončila uzavřeně. Takto se bojím dalších pokračování, které v tak stísněném prostoru a omezeném počtu postav, který seriál nabízí a těžko rozšíří, nebudou mít moc co nabídnout, a obávám se, že jen bude točit v kruhu. Úvodní minisérie ale za mě za 4*, bavil jsem se! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, jako, vědouc si toho, že to nebude pokračovat, příliš kvapně finišující. Od začátku se postupně buduje atmosféra a jakási mysterióznost, aby se to v poslední třetině zvrhlo v ukvapené zvraty a následoval otevřený konec, který nikdy nebude ničím následován. Škoda předčasného zaříznutí. ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Zprvu nadějné, ze Syfy stáje téměř dechberoucí, postupem času ovšem tento žánrový experiment sklouzává ke klasickým klišé (dítě s nadpřirozenými schopnostmi; béčkové zvraty ohledně nadnárodní konspirace; deus ex machina, kam se podíváš). Poctivě budovaná mytologie, psychologie postav je postupem času zadupána do země, aby vše padlo na úkor "pouze" efektivního finále. Škoda, mohlo se jednat o famózní zářez ze strany Syfy, jež se pomalu, ale jistě vrací ke kořenům. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ascension je zajímavá jednohubka bez potenciálu, která se snaží hrát první ligu. Pochopitelně neúspěšně. Není to jen vinou proklínaného scénáře. Ano, je hloupý. A to tak hloupý, že na onu zázračnou pointu musíte přijít během prvních deseti minut stopáže. Měla by na ni přijít i posádka, protože těch drobounkých nesrovnalostí a dírek v logice, velkých tak že by jimi prošla myška, protáhla se kočka a nebo jimi bez problémů proklusalo stádo slonů, je až moc. Ale i když nechám stranou koncept a s přimhouřením očí budu předstírat že všichni na palubě trpí deficitem logického myšlení, který se ovšem omezuje jen na vnější svět, tak musím kritizovat dál. Z dialogů trčí sláma a zápletka lehce a nezadržitelně sklouzává do mýdlové opery. Ono se není co divit, co taky chcete dělat na vesmírné lodi která letí odnikud nikam, než intrikovat. Herci, druhá klíčová složka úspěšného seriálu, se vděčně přizpůsobili nastavené laťce. Někteří jsou špatní, většina jich je ještě horších a několik málo je docela slušných. Pokud SyFy zůstane u třech dílů, tak Ascension za vidění stojí. Ale nevěřím že s nastavenými pravidly by vyplodili něco lepšího, než protahovanou a donekonečna opakovanou nudu a nebo fantasmagorii, ke které ostatně v posledních pěti minutách zdatně nakročili. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

První díl začal docela slibnou dějovou linku, u které jsem si říkal že by mě mohla zaujmout. Konec prvního dílu mi potom potvrdil to co jsem si myslel. V druhém díle se to začalo kazit a děj trochu ustupuje do pozadí a moc se toho tady nestane ( myslím nějak výrazně zásadního ) Třetí díl už to totálně zkazil a dějových zvratů je tady několik. To co začalo slibně, končí naprosto nezáživně. ( poslední vteřiny třetího dílů tomu potom nasadily korunu ) Podivné podivnosti, kterým jsem se divil : nikdo neřeší že na lodi není beztíže. // Druhý vchod na pláž, najdou čistě náhodou po 50 letech kdy o něm do té doby nikdo nevěděl ( odhrnutím asi 1 cm písku ) // Celým dějem prolínající se soft porno - všichni mají sex se všema. Celkově se mi nechce věřit že by to mohlo fungovat doopravdy. Pokazilo by se asi milion věcí. Co naštve asi nejvíc, je otevřený konec. Proč to ty studia dělají ? Npoučily se v tom že otevřené konce většinou znamenají nezájem o série další ? Kdyby natočily ještě 1 díl a celé to uzavřely, byla by to pecka. Další sérii by mohly zasadit na samotnou mimozemskou planetu, kde by mohly pokračovat do aleluja. Takhle je mi líto, ale za tuto sérii dávám 2 hvězdy ( ale sakra slabé ) ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama