Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (271)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Svět Florence stál na křehkých základech a já jsem fascinovaná tím, jak to Meryl zvládla. Herecky, pěvecky, výrazově, lidsky. Jo, zní to jako ohromné klišé, ale Meryl je v tomhle snímku hvězdná. A poslední minuty od momentu, kdy vkročí na pódium... to je prostě něco. Dokonce ani ten týpek z TBBT mi tu tolik nevadil a Hugh je taky výborný. ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi líbilo, že je to vlastně film o tom, jak je úplně v pořádku lézt do zadku bohatým a lhát jim, jak jsou skvělí, jen abyste se mohli přiživovat na jejich majetku... Ale mohlo to být mnohem kousavější. Mnohem. Vlastně je to spíš rozkročeno mezi touto polohou a takovou mírně dojenou milou komedií. Nic proti, ale radši bych šel na zem oběma nohama. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Člověka občas popadne trudomyslnost, když se zamyslí nad tím, kam filmařsky spěje Hollywood. Jenže pak člověk v kině narazí na film, jako je Božská Florence, a vzplane v něm aspoň malá naděje, že ještě není všem dobrým dnům konec. Scénář se vyhýbá tomu, aby děj stavěl na konfliktech mezi postavami, a možná právě to je to, čím je tak silný. Jedná se o místy úsměvný, místy vážný příběh ambiciózní ženy, která moc chtěla, ale neměla dáno. I v Česku se lze setkat s lidmi, kteří pořádně nic neumí, ale jejich obranné mechanismy jim prostě brání přiznat si to (namátkou třeba Metrix Steel nebo Martin Beck, kteří jsou ale co do oblasti umění úplně jiná liga než Florence Foster Jenkins). Celé to podtrhují excelentní herecké výkony ústřední trojice, zejména Meryl Streep. (1 135.) ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

People may say I couldn’t sing but no one can say I didn’t sing. Film o krásné, křehké ženě, které vše, co dělala, dělala s neuvěřitelnou vášní, s oddaností, se silou, která bořila vše, co ji přišlo do cesty. Protože to, za co se bila, bylo to, co ji naplňovalo, co ji drželo celá léta při životě. Hudba. Zpěv. A ačkoli ji mnozí lidé nazývají nejhorší zpěvačkou na světě, já se ji klaním za to, jak neuvěřitelně uvěřitelně a lidsky zpívala, protože to dělala, jak nejlépe dovedla. Bravo Florence. Bravo. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Florence na mě zapůsobila jako blesk z čistého nebe a jistě byla božská, to nepopírám, ale to Meryl Streep je taky nebo tedy její herecký výkon. Měla jsem strach o její hlasivky, protože nám několikrát dokázala, že zpívat umí. Tady ten zpěv byl fakt dílo. Musím před Meryl smeknout. Florence do toho šla srdcem. Milovala hudbu, tak si plnila svůj sen. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (25)

  • Skladby, které zazní při závěrečných titulcích, jsou skutečné hlasové záznamy Florence Foster Jenkins. (jezurka42)
  • Při rozhovoru pro CBS Meryl Streep prozradila, že to byl její nápad, aby se při natáčení scén z Carnegie Hall jako první natáčely reakce diváků v sále. Důvod byla autenticita diváckých reakcí na Florencin zpěv, které by při druhém či třetím poslechu nepůsobily realisticky, jelikož by si na její zpěv už zvykli. (Patw)
  • Jako prakticky všechny „true story“ filmy se děj odlišuje od skutečných událostí. Ve filmu je Florence (Meryl Streep) zobrazena jako bláznivá nemohoucí fanynka opery, neuvědomující si své pěvecké nedostatky, kterou ochraňuje věrná ekvipáž a umírá v důsledku konfrontace s realitou. Skutečná Florence však znala své limity. Sama pečlivě organizovala svá vystoupení, vybírala loajální diváky a dlouho odmítala zpřístupnit svá vystoupení veřejnosti. Věděla, že je špatnou zpěvačkou, ale jako milovnice hudby využila svých peněz a společenského postavení, aby si splnila sen. St.Clair Bayfield (Hugh Grant) nebyl intrikánským ochranitelem, ale dlouholetým partnerem (1909–1944). Její smrt pak nebyla způsobena přečtením negativní kritiky. Pět dní po vystoupení v Carnegie Hall dostala infarkt v obchodě s hudebninami a zemřela o měsíc později ve svém manhattanském apartmá hotelu Seymour. (kenny.h)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama