Reklama

Reklama

Přátelé z dovolené

  • USA Vacation Friends (více)
Trailer 1

VOD (1)

Marcus a Emily se na dovolené v Mexiku spřátelí s Ronem a Kylou, kteří mají rádi večírky a umí to pořádně rozjet. Přestože si to společně užili, překvapí je, když se o několik měsíců později tento divoký pár objeví bez pozvání na jejich svatbě. Hrozí totiž, že se oslava promění v jeden velký chaos... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (80)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Již název snímku prozrazuje, co je v tomto příběhu motorem. A tento motor už byl zpracován v tolika variacích, že opět dochází k tomu, že se po námětové stránce nejedná o žádné překvapení. Ano, ti přátelé z dovolené jsou naprostí šílenci, kteří hlavní postavy příběhu v jejich životě zcela ovlivní. Jako příklad lze uvést třeba snímek ´A co Bob?´ (1991) nebo ´Ta druhá´ (2020), kde je v této pozici pro změnu žena. Takže tentokrát tu máme již partnerskou dvojici, a to obou pohlaví, na dovolené, kde dojde ke střetnutí s partnerskou dvojicí jinou, taktéž obou pohlaví, jen rasově odlišných, kteří si plně, až přepáleně, užívají života. No jasně, potkat takové šílence na dovolené je radost. A tak je čeká spousta letního dobrodružství, zmatků, nedorozumění a podivností, které jsou po divácké stránce snad ještě stále zárukou dobré zábavy. kazí to prostě naprosto předvídatelný děj, čímž vzniklé vtípky bohužel zanikají. John Cena se snaží charakter šílence pojmout podobně, jako Jim Carrey ve snímku ´The Cable Guy´ (1996), a dá se říct, že se mu to snad i daří. Kdo je pro porovnání křečovitější? Lil Rel Howery svou roli pojal v podstatě stejně, jak by to zahrál Martin Lawrence, či Eddie Murphy. Scénář bohužel jen shromažďuje nápady z různých předešlých filmů, což do vínku popularity moc nepřidává. Samozřejmě také nesměl být opomenut kodex BLM a LGBT… . Tentokrát lesbická scéna bělošky s černoškou. Něco takového zkrátka musí být vždy, všude a za každých okolností. Takže celý tento filmový počin působí jen jako doplnění filmové knihovny streamovacích služeb. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Milý film z kategórie bezprostredných, ale nie veľmi potrebných. Taká ta moderná komédia aké sa dnes točia pomerne často, ale nie som úplne jej cieľovkou. Očakával som viacej vtipných scén. Zo začiatku sa veľmi nekonali, takže pozitívom je hlavne bezstarostnosť, dobrý John Cena a proste to ubehlo. Nesedela mi hlavne ústredná dvojica. Lil Rel Howery bol nudný a nezaujímavý, ale ani Yvonne Orji nešla práve herecké bomby. Vlastne je to postavené na Cenovi a Meredith Hagner. Nenáročný účelový filmík o dvoch rôznych spôsoboch života, samozrejme s určitou nadsázkou, ktorá ku komédii patrí. Zvláštne je, že aj pri takej blbinke môže človeku dôjsť, čo ešte sa dá ďalej v živote zmeniť, aby to stálo zato. Niežeby som sa rovno išiel hodiť zo skaly, alebo minúť životné úspory za týždeň na ostrove, ale prekročiť svoj tieň a vystúpiť von z kocky je super. Výborná bola časť s hubou. Ďáblův ocas 😂😂😂. “Dobre počúvaj, sústreď sa. Koncentruj. Je kľudne možné, že sa nič nestane.” A boli sprášení jak rockové hviezdy 😁, ale mohol z toho režisér vyťažiť ešte o niečo viacej. A dialóg o Corvette bol bohovský. Taká urážka. Škoda, že podobných hlášok nebolo o niečo viacej. Druhá polovica bola lepšia a už som sa smial aj nahlas. Spokojné 3. A po tomto týždni sa už do kocky nevrátim, tam vonku je úúúžasne. A teba ľúbim, si stredom môjho vesmíru a nič na tom nezmení fakt, že nechceš uveriť. JE TO TAK, SI. Pozriem si aj dvojku. ()

Reklama

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Od první Pařby ve Vegas jsem se tak dlouho nezasmál, jako teď u Vacation Friends, proto se nebojím hodnotit takhle vysoko. Jelikož jsem čekal klasickou průměrnou komedii, tak o to více jsem byl překvapen z toho, kolikrát jsem se tlemil a nahlas se smál. Johna Cenu stejně jako Dwayna Johnsona pomalu vidím v každém filmu, ale beze sporu je tohle Cenova nejlepší role. Fakt mu to sedlo a film z většiny táhnul právě on. Doporučuji. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Možno len slabšie štyri, ale na tri by to bolo asi málo. John Cena si film kradne pre seba v každej scéne, je fakt talent a musí dostať viac priestoru v Hollywoode, pretože Rock, napriek tomu, že ho mám rád, ho má až príliš a treba dať šancu aj iným. Cena vie zahrať v akčňákoch, komédiách, drámach, trileroch, komixoch, je fakt borec, sympaťák, vysekaný ako sviňa a vie sa utrhnúť z reťaze, takže ja by som mu dával viac šancí. Ostatní viac menej slušne sekundovali, ale na Cenu nemali. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Tak tento film ma velmi pobavil. Bolo to poriadne uletene. Je to taka jednohubka bez nejakej extra snahy byt nezabudnutelnym zazitkom. Potesilo ma ze sa film nezvrtol do dementnej blbosti. Druhy krat to vidiet nemusim najblizsich 5r, ale vecer s tymto filmom som si uzil mozno viac ako som cakal. Kasting bol dobry, mozno aj vdaka obsadeniu to bolo take funny (hlavne Cena si to evidentne uzival). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Marcus (Lil Rel Howery) po výstřelu „škrábne“ Rona (John Cena), který má na hlavě hadr plný krve. Po pár minutách však nemá na obličeji jizvu nebo náznak po zranění. (Zix.)
  • Ve scéně, kdy Marcus (Lil Rel Howery) a Emily (Yvonne Orji) procházejí letištní halou při odletu z Mexika, debatují. V čase 32:35 se za jejich zády zvedá z letištní sedačky dáma v červeném klobouku s modrým mobilem a odchází. Změna kamery a o 3 vteřiny později se stejná dáma v červeném klobouku zvedá znovu a opět odchází. (morfeus..)
  • Natáčelo se v Georgii v březnu 2020. Kvůli pandemii covid-19 však bylo natáčení přerušeno a natáčení pokračovalo v září a říjnu 2020. (Zix.)

Reklama

Reklama