Reklama

Reklama

Další generace Griswoldů v tom zase lítá. Dospělý Rusty Griswold (Helms) kráčí ve stopách svého otce a v naději na posílení rodinných pout se rozhodne překvapit svou ženu Debbie (Applegate) a jejich dva syny cestou zpět do Ameriky, do rodinného „oblíbeného zábavního parku" Walley World. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (349)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Není důležitý, kam jsem strčila prst nebo co jsem zapálila." Milá Debbie, pro Tvého manžela to patrně důležité je, ale je to Rusty Griswold, syn legendárního Clarka, a ten určitě nějaké to drobné faux pas zvládne. Co taky jiného čekat od rodiny Griswoldových na cestě do Walley Worldu. Mně to tedy chvílemi připadalo naprosto úžasně zábavné, zejména při smrtelných nehodách, ale po chvíli to zase bylo neuvěřitelně trapné a tak to hodnocení alibisticky nechám na průměru. Nicméně albánský vůz značky Tartan Prancer, s dálkovým ovládáním a korejskou navigací, si jednou rozhodně pořídím, protože jeho vizuální, jízdní, letecké i pyrotechnické vlastnosti mne naprosto uchvátily. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Sice se to neslo v duchu odlišného humoru než původní komedie, přesto to na mě zapůsobilo a já se několikrát nahlas zasmál. Ale je vidět, že se humor posunul oproti dřívějšku a tak tu nechyběl i fekální humor. Tomu jsem se teda nesmál. Nejvtipnější asi část, jak se snažili umýt nakreslený penis z auta. A Chevy Chase v závěru? To bylo moc fajn. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Původní Vacation jsem kdysi viděl a opravdu si pamatuji pouze matné ústřižky a tehdy ještě neprošedlivého Chevyho Chase. Byl to prostě takový pohodový film na odpoledne, což se tomuto demakeu daří poze z poloviny. Ed Helms a spol jdou na to tentokrát po vzoru We´re the Millers, což je bláznivá komedie, která mě nezaujala tolik. Bláznivá dovolená tasí tentýž styl humoru a soudě dle smíchů okolních diváků soudím, že to má účinek (až na to, že nás v kině bylo asi 10). Začátek byl úplně tragický, trapnost nad trapnost a s dobrými gagy (ovšem stále v rámci velice přiblblého humoru) se snímek vytasil až posléze. Nečekal jsem vůbec nic, naopak po recenzích spíše nudný průměr, ale nakonec jsem i celkem zasmál a bavil se. Podobný sequel bych si dal klidně líbit, proč ne, jen by to chtělo méně těch naprostých hloupostí. PS : Chris Hemsworth naprosto nemá chybu! PPS : Got a Rimjob? ... 75% ...[3.9.2015_Cinestar_Černý most] ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Bol som na tom v kine a nenudil som sa. Fajnová jednohubka so sympatickým obsadením, Rkovým slovníkom, cool humorom (čínska navigácia rulez) a roztomilými odkazmi na originál (od songu Holiday Road, cez sexi krásku v aute, Chevyho Chasea až po zelenohnedé auto a Walley World). Objektívne za 3* ale z osobných dôvodov pridávam aj štvrtú *. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tí z nás, ktorí poznajú predchádzajúce filmy z dovolenkovej série, asi už vedia, čo čakať. Tí neznalí môžu byť trochu nervózni, či to bude výlet na roztrhanie, alebo rodinná cesta do vyhláseného Walley Worldu vylúdi v tvárach divákov len trápny úškrn. Aj keď sa nám Rusty zdá trápny, neschopný a trochu úbohý ako hlava rodiny, snahu mu uprieť nemôžeme. Požičia si úplne špeciálne vozidlo albánskej výroby a vyráža so svojimi blízkymi za jasným cieľom: stmeliť rodinu a prejsť sa na najväčšej horskej dráhe všetkých čias. A teraz to naozaj začína. Nemá cenu popisovať všetky podivnosti, ktoré nám režisér John Francis Daley servíruje jednu za druhou v rýchlom tempe. Znelo by to tak neuveriteľne a absurdne - presne ako Bláznivá dovolenka je. Sledujeme neľahký boj dospelých za udržanie manželstva a obnovenie šťastie i rodinnej pohody a to dodáva Bláznivej dovolenke hlbší rozmer. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Kamionista (Norman Reedus) prenasleduje Griswoldovcov na ťahači Kenworth W-900. (Laslo)
  • Film tvorí zvláštnu zmes sequelu (odkazuje na predchádzajúce filmy), remaku (niektoré scény sú rovnaké alebo veľmi podobné tým z predchádzajúcich filmov) a rebootu (nový film možnej série s novým obsadením). (Laslo)

Související novinky

Kdo natočí Flashpoint od DC?

Kdo natočí Flashpoint od DC?

17.01.2018

Ve světle nedostatečných tržeb Ligy spravedlnosti (655 milionů dolarů nestačí ani na výdělky Muže z oceli) se filmový vesmír od DC maličko překopává. Jeho řízení teď bude mít na starost Walter Hamada… (více)

Kdo sepíše Spider-Mana?

Kdo sepíše Spider-Mana?

19.07.2015

Tobey Maguire (Spider-Man) a Andrew Garfield (Amazing Spider-Man) si užívají pavoučí důchod a Tom Holland (Nic nás nerozdělí) se naopak chystá na svůj marvelácký debut. Poprvé ho jako Petera Parkera… (více)

Thor bude krotit kafe

Thor bude krotit kafe

11.06.2015

Chris Hemsworth (Avengers: Age of Ultron) má novou práci. V minulých letech si vydělával jako superhrdina v Thorovi, elitní řidič v Rivalech nebo kyberpostrach v Hackerovi, letos ale bude předvádět… (více)

Reklama

Reklama