Reklama

Reklama

Můj kamarád drak

  • USA Pete's Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dlouhá léta udivoval starý řezbář, pan Meacham (Robert Redford), děti ze sousedství pohádkami o divokém drakovi, který žije hluboko v lesích severozápadního pobřeží Spojených států. Pro jeho dceru Grace (Bryce Dallas Howard), správkyni v místním národním parku, jsou jeho příběhy jen divokými historkami... dokud nepotká malého Peta (Oakes Fegley). Pete je záhadný, desetiletý chlapec, který nemá ani rodinu ani domov, a který tvrdí, že žije v lesích s obřím zeleným drakem jménem Elliot. A podle Petova popisu se Elliot v mnohém podobá drakovi z historek pana Meachama. Za pomoci Natalie (Oona Laurence), jedenáctileté dívenky, jejíž otec Jack (Wes Bentley) vlastní místní pilu, se Grace vydává zjistit, odkud se Pete vzal, kam patří a zda jeho drak existuje. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (204)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Pete´s Dragon" bolo jedno z menších očakávaní tohto roku, no napriek tomu od štúdia, od ktorého sa snažím vidieť všetko, čo od nich vyjde. A musím povedať, že z tohto filmu som ostal veľmi príjemne prekvapený. Možno nie ich najlepší film, no rozhodne dokáže dostatočne vybudovať atmosféru na to, aby som si povedal, že ma dostal. Po veľmi drsnom úvode prichádzame k prvému stretu Peta a jeho draka Elliota. A musím povedať, že ich priateľstvo je to, čo pre mňa film najviac posúva dopredu. Oakes Fegley je celkom okey v hlavnej role, no nemal som pocit, že by som mu úplne jeho herecký výkon bral. Lepšie je na tom ale Oona Laurence. Myslím si, že patrí medzi mladé talenty, ktoré dúfam, že sa budú rozvíjať ďalej. Je veľmi sympatická, dobre sa na ňu pozerá a v každej role ju cítim naplno. A v tomto filme to nie je výnimka. Bryce Dallas Howard z Black Mirror - Nosedive je podľa mňa tiež dobrá. Keby mám povedať negatíva, tak možno je príbeh trošku priehľadný a sú tam niektoré klišé, ktoré poznáme a okrem toho tu musíme mať aj zloducha, ktorý chce draka chytiť. Samozrejme. Ale na druhú stranu, dobré momentky tu pre mňa presahujú nad tými zlými. Nemôžem povedať, že by to bol bezproblémový film. Niečo by sa tam našlo. Ale jeho atmosféra a priateľstvo medzi dvoma hlavnými hrdinami ho pre mňa robí príjemným rodinným filmom, ktorý by som si pokojne pozrel znovu. Čeknite si ho sami, a spravte svoj vlastný názor. Hodnotenie: B ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka mně velice překvapila svým poctivým zpracováním. Děj je něco mezi Tarzanem a Jak vycvičit draka, ale to digitální zpracování i výběr nádherných lokací severoamerických pralesů mně přenesly hodně zpátky k seriálu, který je dnes už pochopitelně technologicky překonán, ale přesto si však nese jistá prvenství a jím je seriál BBC - Putování s dinosaury. Klidně se smějte, ale drak, to je vlastně také takový dinosaur a jak tam tak dováděl v říčce s Petem a já sledoval ty dokonalé šplíchance a zcela přesně rozráženou vodu digitální obludou (ano vím, byl roztomilý), navíc ještě s částečně suchou a částečně namočenou srstí, vzpomněl jsem si na všechny ty alosaury, stegosaury, iguanodony atd... Možná se budete divit té namočené srsti, ale Elliot není drak šupinatý, ale srstnatý. Zprvu mi to přišlo zvláštní, plyšový drak, ale pak jsem si vzpomněl na Nekonečný příběh a létajícícho jezevčíka Falca a přestal jsem srst řešit. Konečně, děti se za ni rádi drží při létání a ze šupinatého by mohli sklouzávat... :-). Příběh začíná celkem drsně, až se můj potomek krapet zajíkl a já si v duchu řekl...krindapána co jsem to zase pustil, teď budu půl hoďky utěšovat plačící ratolest, ale než se něco strhlo přiletěl drak sympaťák, zahnal smečku hladových vlků a pozornost strhl zcela na sebe. Krom příjemné Dallas Howardové (viděli jsme ji i v Jurském světě) co se na potvory asi začala specializovat si ve filmu zahrál i skutečný filmový veterán Robert Redford a sedl mi tam jako ve všem. Že se ale objeví v pohádce s drakem, to bych do něj skoro neřekl :-) ! Z filmu mám dost dobrý pocit. Jak je vidět jde skvěle skloubit dnešní digitálno a až neuvěřitelné možnosti s krásou skutečné přírody a když se toho chopí někdo kdo ty váhy v sobě má, může vzniknout skvělá hraná pohádka o drakovi. A právě za to přidávám ten čtvrtej plamennej zášleh ! * * * * ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pár scén ve filmu je opravdu nádherných. Drak se mi ale vizuálně moc nelíbil, přišlo mi, že jen vzali psa, udělali ho zeleného, většího a chlupatějšího a přidali mu křídla, takže jsem malinko zklamaná, že si více nepohráli s fantazií. Příběh je taky slabší, nebyla tak podle mě žádná pořádná zápletka, která by do filmu dala více napětí. A také bych tam ráda více viděla Roberta Redforda, ale místy je to hezké, nicméně se na to už zřejmě znovu nepodívám. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Tahle indie variace na ET mimozemšťana a Zachraňte Willyho je největším překvapením letošního léta, a rozhodně nejlepším rodinným filmem za dlouhé roky. Už prvních pět minut nadchne dramatičností i příjemně naladí na malý příběh o velkém přátelství, a zbytek filmu úvodu nezůstane nic dlužný. Víc naplňuje škatulku se žánrovými nezbytnostmi než aby chrlil originalitu, ale činí to tak neskutečně příjemným stylem, že se pro mně automaticky zařazuje právě mezi výše zmíněné klasiky. 9/10 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Líbezné pohádkové dobrodružství, jehož rozšířené patetičnosti vypomáhají jen zvučná jména, jejichž nositelé se upsali tomuto prachobyčejnému fantasy snímku. Provedení, jak z pohledu scénáře, tak z vizuálního hlediska, je povedené, ovšem velkou část filmu jsem měl tendenci cítit vykrádání dávných originalit tohoto žánru jako je například nikdy ničím nepřekonaný Nekonečný příběh. První pomaloučku se rozbíhající polovina filmu se mě snažila přesvědčit, abych byl tentokrát hodně přísný, rozběh v druhé části mě zahnal k průměru. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Krycí název filmu uvedený na krabici pro distribuci do kin byl Prowess - 2D/3D. (Peklop)
  • Scéna, keď sa Pete (Oakes Fegley) vyštverá na školský autobus, je odkazom na originál filmu, kde je podobná scéna. (megajalec)

Reklama

Reklama