Reklama

Reklama

Rodinka Bélierových

  • Francie La Famille Bélier (více)
Trailer 1

Jednoho dne učitel hudby mladé teenagerky (Louane Emera) objeví pěvecký talent této dívky a doporučí jí účast na soutěži Radio France. Háček je ale v tom, že Paula je dcerou neslyšících rodičů, kteří jsou takřka závislí na jejích překladech. K tomu si připočtěme mladého spolužáka, do kterého je Paula zamilovaná a dilema je na světě! Opustit rodinu, která je na jejích překladech do znakového jazyka téměř závislá, a vydat se za vlastním snem, nebo plnit úkol vděčné dcery a opustit vlastní sny? Cesta ke splnění snu je náročná, avšak nikoli nemožná... (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (123)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vydarené spojenie dvoch Svetov po Francúzky. Trošku mi však vadí, že jednotlivé vedľajšie (respektíve doplnkové) scény neboli dostatočne vypracované. Záverečná „dvojjazyčná“ pieseň je prekrásna a balzam pre dušu. Po prvom videní silné tri hviezdičky, ale po ďalšom videní nevylučujem toto číslo zvýšiť o jeden. PS.: Pekná rola pre E. Elmosnino. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Týden utekl jako voda a tak přišel na řadu poslední kousek z letošního FFF a lepší rozloučení jsem si nemohl ani přát. Rodinka Belierových je přesně tím co francouzi umí nejlíp na světě dát svých filmu vtip a srdce. Dokonce při jedné ze závěrečných scén máš na krajíčku ( většina diváku v kině mělo hodně za krajíčkem) a během jedné sekundy se začneš smát. Film, který prověři tvoje slzovody i smíchovody současně. Pokud by nějaká rodinka Belierových chtěla kandidovat i v ČR, tak s myslím hlasem může na 100% počítat a že můžu volit hluchoněmýho ? Jak řekla Paula, "když lidi můžou volit kryply, tak proč by nemohli hluchoněmý ". Zábavné pohlazení na srdci. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* tahle lehčí francouzská komedie těží z popularity filmů, kde se snaží hlavní hrdina využít svůj talent a dostat se na lepší školu, vyhrát soutěž nebo jinak dostat do povědomí. Takových je spousta a všechny bývají skoro jako přes kopírák. Tady se ho autoři pokusili osvěžit poutem zodpovědnosti ke své hluchoněmé rodině. Z nich vyplývá spoustu vtipných situací a příběh rozhodně nenudí. Herecky i filmařsky je to na dobré úrovni, takže jsem se rozhodoval jen mezi 3 a 4 hvězdičkami. A naštěstí má tady dost vysoké hodnocení, tak není důvod přehánět a doporučuji, když máte chuť na něco odlehčeného. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Hovorila si, že som konečne žena! Že som mala 2-krát krámy a už machrujem? Si milá, vďaka."     Láskavý film s neobvyklým príbehom, ktorému sa darí vyvolávať smiech i dojatie. Skvelý americký remake som videl ako prvý, čím som dosť ovplyvnený a jednoducho sa nedokážem vyhnúť porovnávaniu. Z originálu pochádzajú všetky tie najskvelejšie nápady (koncert: absolútne ticho, sledovanie výrazov tvárí; po koncerte: spievanie hluchému otcovi, ruky na hlasivkách; konkurz: znakovanie pri speve pre rodinu) a ako bonus je tu ešte jeden skvelý nápad s anafylaktickým šokom z latexu. To sú veci, ktoré určite musím zohľadniť pri hodnotení (pol hviezdičky naviac). Inak sa mi ale remake páči viac, pôsobí profesionálnejším dojmom. Je tam lepšia hudba, krajší spev, krajšia kamera a aj lepší herci, predovšetkým predstaviteľka hlavnej role (je inak zaujímavé, akí sú si rodičia v oboch verziách podobní, obzvlášť matka). I dramatické situácie tam sú riešené lepšie - v origináli niekedy zbytočne zachádzajú až do nezmyselne prehnaných polôh. Záverom zhrniem, že oba filmy sú veľmi kvalitné a je medzi nimi dostatočne veľa odlišností, aby mohli fungovať aj samostatne. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Poněkud nevšední komedie, spíš bych ji vnímal jako romantickou komedii, která u některých jedinců nenechá oko suché. Nevšední námět, při tom zcela úžasný. Byl jsem celkem mile překvapený, že obyčejné prostředí může takto parádně fungovat ve filmu, nijak složitý děj, jednoduchá kamera a přitom to člověka nadchlo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Film sa natáčal v Domfront a Le Housseau-Brétignolles (Francúzsko). Obdobie natáčania trvalo od 10. septembra do októbra 2013. (Arsenal83)
  • Pieseň „Je vole“ napísal Michel Sardou ako druh samovražedného tónu tínedžera [ako vysvetlil vo svojej autobiografii]. Vo filme boli mierne zmenené texty (okrem refrénu), aby zodpovedali téme filmu, ktorou je odchod z domu za kariérou, nie za samovraždou. (Arsenal83)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama