Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slečna Marplová je po návštěvě u kamarádky, která byla svědkem uškrcení ženy v kolem projíždějícím vlaku, přesvědčena, že na pozemku bohatých Crackenthorpových je ukryta mrtvola. (Viasat)

Recenze (40)

Nos 

všechny recenze uživatele

Mám velice rád britské detektivky, i když představitelka hlavní role slečny Marplové Geraldine McEwan mi zde příliš nesedla. Začátek je spíše pomalejší, trošku těžkopádný, ale druhá část a především závěr s docela odhadnutelnou pointou jsou už celkem v pohodě. Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale přikláním se ke třem. ()

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně moje nejoblíbenější část série marplovek s Geraldinou McEwan, o toto místo nicméně velmi těsně soupeří s Ohlášenou vraždou. Jedna z těch věcí, jejichž hlášky po sobě se sestrou házíme, kdykoliv nás napadne. -"Mám přehodit sako přes kaluž, aby její výsost mohla projít?" -"Nemám chuť zašpinit si boty o tvoje sako, Alfréde." ♥♥♥ ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Tak tahle série detektivek se slečnou Marplovou se nijak nepovedla. Duch geniality detektivních románu Agathy Christie sice nelze upřít, ale převedení nějak originální a zábavné není. Představitelka hlavní role mi neseděla, což považuji za základní problém. Navíc její herecké proměnné herecké kreace spíše budí trpký úsměv než zájem a údiv. Omšelý televizní průměr. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedená adaptace slavného románu Agathy Christie. Nejnapínavější scéna filmu, kdy pohoršená přítelkyně sl. Marplové vidí ze svého kupé v souběžně jedoucím vlaku vraždu, je zvládnutá perfektně a pocit bezmocnosti je na místě. To by ale nebyla Jane Marplová, aby z vody neuvařila prvotřídní gulášek:-) Těžkou práci za ní sice tentokrát odvede Lucy Eyelesbarrowá, ale nakonec to bude opět všetečnost sl. Marplové, která za pomoci všímavé Elspeth McGillicuddyové, odhalí padoucha. Charakteristika tohoto dílu: solidní herci, sem tam nějaký ten anglický humor, dobrá zápletka a vtipný dabing Alice Crackenthorpové... ()

meave 

všechny recenze uživatele

Po veľkom množstve hutných a ťažkopádnych detektívnych seriálov je slečna Marplová čerstvým závanom v zatuchnutej skrini. Keď na tetin popud krásna slečna nájde hľadanú mŕtvolu, objaví sa v skrini dokonca hneď niekoľko „zabudnutých kostlivcov“ a dočkáte sa aj nečakaného rozuzlenia. Navyše milujem britských gentlemanov, ktorých sa tu potulujú celé plejády a každý má nejakú svoju drobnú úchylku. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • V 32. minúte môžeme vidieť, že si slečna Marplová v posteli číta knihu "Žena v tme" ("Woman in the Dark"). To jasne opisuje nasledujúci záber, v ktorom sa Lucy (Amanda Holden) zakráda tmou a ide vyšetrovať. (ČSFD)

Reklama

Reklama