Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé městečka Chipping Cleghorn jsou překvapeni oznámením v místních novinách, podle něhož dojde ten večer v Little Paddocks k vraždě. Co je to za podivnou hru? (Viasat)

Recenze (34)

megajalec 

všechny recenze uživatele

Čítal som knižnú predlohu, čo v tomto prípade trochu zráža body filmovej adaptácii. Viacero vecí je zmenených, niekedy to pôsobilo rušivo a niekde sa to nehodilo (výstup Mici v závere nedával žiadny zmysel, prišiel tesne pred odhalením a v knihe bola práve Mici tá, ktorá pomáhala odhaliť vraha). Niektoré veci boli prakticky len naznačené a nedotiahnuté. Na druhej strane, samotný príbeh je fajn, divák je v napätí po celý čas, vrahom môže byť hocikto. Pekne vykreslený anglický vidiek. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohlášenou vraždu jsem už v minulosti viděl jako seriál a ohromně to na mě zapůsobilo. Základní rozuzlení jsem díky tomu věděl, na druhou stranu některá dílčí ne. Co chci hlavně napsat, je to, že i přes mé určité znalosti to příběhu nic neubralo na napínavosti a originalitě. V tom se pozná genialita Agathy Christie. ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohlášená vražda je další z povedených adaptací s Geraldine McEwan, tentokráte dokonce obohacená tím, že zemře i někdo blízký slečně Marplové (a nutno přiznat, že docela hnusně). A mimochodem, zápletka (nebo spíš všechny motivy pro to, co se nakonec stalo) se sice mohly zdát lehce překombinované, ovšem podle mého měly logický podtext a přesně na sebe navazovaly. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nadprůmerná detektivka Agathy Christie, u níž si člověk může dosyta vychutnat všechna specifika anglické detektivkářské školy. O nečekané zvraty, rafinované kličky, v nichž se splátá několik příběhů dohromady a tím dochází k úspěšnému matení čtenáře a koneckonců ani o mrtvoly, neboť vraždit v knize je přece tak snadné, tady rozhodně není nouze. Filmová adaptace se této výzvy zhostila doslova na výbornou. Všechno funguje jak má, herci hrají jak o život, prostředí má tu správnou atmosféru a film ubíhá v poměrně svižném tempu, takže těch 94 minut je nakonec na tak bohatý a pestrý příběh ta správná stopáž. Vedle hereckého výkonu Geraldine McEwan je třeba zmínit ještě skvělou Zoë Wanamaker. Herecky brilantní jsou v tom ovšem všichni. Kdyby takové výkony předváděli čeští herci v českých seriálech, to by bylo bájo ;o) Celkový dojem: 90% ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu slabší Marplová i přesto, že ji hraje skvělá Geraldine. Zpracovaní na vysoké úrovni, ale něco mi tam chybělo. Bud jsem se pořádně nesoustředil nebo tam bylo moc rušivých elementů. Hlavního záporáka nebylo v tomto případě složité odhalit, ale vedlejší zápletky se mi celkem líbili. I když teda ztracení a znovu objevení sourozenci to není u Agáty nic nového. Na druhou stranu jsem nikdy Marplovou neviděl uplakanou a tady jsem jí to i věřil. ... Lungren, krev, aspirin, lesby, místnost s dvěmi dveřmi, chirurgický zákrok, sestry. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Záhadná vražda", kterou napsala Agatha Christie již v roce 1950. (Terva)

Reklama

Reklama