Reklama

Reklama

Míň je víc

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2015, 26 min

Režie:

Pavel Hejnal

Účinkují:

Petr Svoboda, Jan Smetana (moderátor)

Obsahy(1)

Nová zábavná vědomostní soutěž, kde vyhrává nejnižší skóre. Česká verze úspěšné zábavné britské kvízové show Pointless. Soutěžící se snaží získat co nejméně bodů tím, že se noří do hlubin svého všeobecného přehledu, aby vyrukovali s odpověďmi, o nichž se domnívají, že nikoho jiného nemohou napadnout.
Každá otázka již byla před natočením pořadu položena skupině 100 lidí, aby se zjistilo, které odpovědi jsou nejběžnější a které naopak co nejméně obvyklé. Dvojicím soutěžících jde o peněžní výhru. Snaží se přijít na co nejméně obvyklé odpovědi a získat tak co nejmenší počet bodů. Počet bodů odpovídá počtu lidí, kteří v průzkumu uvedli danou odpověď.
Naprosto nejlepší je správná odpověď za nulový počet bodů, na kterou ze stovky dotázaných nikdo nepřišel. Pokud soutěžící dokáže na tuto odpověď přijít v krátkém vymezeném čase, získává nulový počet bodů. Jestliže naopak odpoví stejně jako velký počet dotázaných, padne na jeho hlavu spousta bodů a riskuje vyřazení. Peněžitou odměnu a trofej si nakonec odnese soutěžící, který ve finále alespoň jedním ze tří pokusů trefí takovou správnou odpověď na otázku, na kterou si nevzpomněl nikdo ze sta dotázaných. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Český národ a jeho typicky utkvělá představa, že co se vytvoří v tuzemsku, bude na 99 % sračka. Konečně inteligentní pořad na úrovni, moderovaný nejpřirozenějším a nejsympatičtějším moderátorem, co kdy v místních luzích a hájích vystupoval. Všichni ti, kteří hodnotili jako odpad, nebo jednou hvězdou, by se staly ostudou českého národa, jelikož by v tomto pořadu neodpověděli ani na 5 % pokládaných otázek, styďte se !........................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Vitasex 

všechny recenze uživatele

dávám 2*, ptž si myslím, že se z toho dá vytřískat mnohem víc, momentální formát je trošku nudnej a nepřehlednej. Víc smysl by dávalo, kdyby součet odpovědí na otázky byl vždy 100. Kdyby soutěž měla rychlejší průběh a kdyby otázek padlo víc. Stejně tak týmy po dvou mi nedávají moc smysl. Snaha dobrá, ale nejlíp by televize udělali kdyby vrátili milionáře, v původní podobě se zajímavýma výhrama, případně Riskuj. ()

Reklama

Trucker 

všechny recenze uživatele

Soutěž sama o sobě by tak blbá nebyla, ale vadí mi moderátor, resp. scénář, podle kterého musí hrát. Je příšerně otravné, jak afektovaně dostává hrané záchvaty smíchu, když někdo nahraje sto, natož dvě stě bodů. Také mi vadí glorifikace výše jackpotu, o který se hraje. Desetitisícové částky moderátor předkládá soutěžícím a publiku k placenému potlesku, jako kdyby se jednalo o sumy, které lidem v případě výhry zcela změní život. Vrcholem všeho je pak to, jak zřídka se někomu podaří jackpot získat. Po nějaké době sledování této soutěže jsem dospěl k závěru, že pro soutěžící je lepší se ctí "vypadnout" v rozstřelu, než se nechat ponižovat při marných pokusech o získání jackpotu, který dosahuje v dnešní době vcelku směšné výše. ()

Majrek 

všechny recenze uživatele

Nejedná se vůbec o špatný nápad, ale na to, jak je hra složitá jsou výhry opravdu směšné - buď má soutěžící obrovské štěstí a trefí se do tzv. nulové odpovědi, pak vyhraje "úžasný" jackpot - pár desítek tisíc, anebo - a to je pravděpodobnější -vypadne. Marný je pak optimistický úsměv na tváři moderátora. Nepotěší zřejmě ani slova útěchy: "Bylo to opravdu napínavé... Sice nevyhráváte, ale doufám, že jste si to užili !" ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Soutěž otočená trochu na ruby, kdy míň je víc, že se v tom i ten moderátor ztrácí. "Získali jste skvělých 20 bodů..." To opravdu nikoho nenapadlo, aby tomu říkali třeba "trestné" body či tak nějak?! Hned by to působilo přehledněji. Otázky občas docela těžký a dosáhnout výhry je obtížné. Chtěl bych vidět ten vzorek stovky lidi, co jim údajně odpovídal na ty otázky... Zábava nulová, napětí mizivé, rozšíření znalostí zanedbatelné. Zlatý AZ kvíz... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Byl jsem rád, že mě tvůrci pozvali na konkurz. Když si mě vybrali, potěšilo mě to. Jsem totiž soutěživý člověk,“ řekl moderátor Jan Smetana. [Zdroj: radiozurnal.rozhlas.cz] (SONY_)
  • Sběr a analýzu dat pro pořad zajišťovalo 250 tazatelů profesionální výzkumné agentury STEM/MARK. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (me116)
  • Natáčely se 4 díly denně. (Pierre)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno