Reklama

Reklama

Míň je víc

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2015, 26 min

Režie:

Pavel Hejnal

Účinkují:

Petr Svoboda, Jan Smetana (moderátor)

Obsahy(1)

Nová zábavná vědomostní soutěž, kde vyhrává nejnižší skóre. Česká verze úspěšné zábavné britské kvízové show Pointless. Soutěžící se snaží získat co nejméně bodů tím, že se noří do hlubin svého všeobecného přehledu, aby vyrukovali s odpověďmi, o nichž se domnívají, že nikoho jiného nemohou napadnout.
Každá otázka již byla před natočením pořadu položena skupině 100 lidí, aby se zjistilo, které odpovědi jsou nejběžnější a které naopak co nejméně obvyklé. Dvojicím soutěžících jde o peněžní výhru. Snaží se přijít na co nejméně obvyklé odpovědi a získat tak co nejmenší počet bodů. Počet bodů odpovídá počtu lidí, kteří v průzkumu uvedli danou odpověď.
Naprosto nejlepší je správná odpověď za nulový počet bodů, na kterou ze stovky dotázaných nikdo nepřišel. Pokud soutěžící dokáže na tuto odpověď přijít v krátkém vymezeném čase, získává nulový počet bodů. Jestliže naopak odpoví stejně jako velký počet dotázaných, padne na jeho hlavu spousta bodů a riskuje vyřazení. Peněžitou odměnu a trofej si nakonec odnese soutěžící, který ve finále alespoň jedním ze tří pokusů trefí takovou správnou odpověď na otázku, na kterou si nevzpomněl nikdo ze sta dotázaných. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

MikeCool odpad!

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Další z řad českých, nekvalitních soutěží, které ve vysílání moc dlouho nevydrží, kvůli nízké sledovanosti. Nicméně z produkce ČT jsem takovou pohromu tedy nečekal. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 15% (odpad!) | ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle není o vědomostech, ale o pořádné porci štěstí na otázku. Britskou předlohu neznám, navíc se obávám, že doba velkolepých soutěžních show je za námi. Pokusit se, aby moje správná odpověď byla ta, kterou sto respondentů zmíní co nejméně nebo vůbec, není úplně mimo mísu. Naopak totálně mimo je při finální otázce odměna v podobě základní sumy deseti tisíc. ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Myšlenka na televizní variaci děštské hry Země, město, zvíře, věc alias 5 proti 5 převrácené naruby je sice zajímavá, ale bohužel je v tomhle pořadu vše špatně. Jan Smetana je za celou svou existenci a za X-mena Charlese [Šaviera] dvojnásob zralý na pořádné našlehání (a díky Timu Burtonovi víme, že pořádná šlehačka se musí našlehat bičem dokud stále dlí v kravském vemeně), otázky v sobě mají věcné chyby, soutěžící vypadají spíš jako banda troglodytů s exhibicionistickými sklony mizerného barového komika, režie je vyloženě líná (měl jsem možnost být v rámci stáže u natáčení a částečně i následné postprodukce brněnského AZ-kvízu a tam je to docela jiná liga!) a podle odpovědí oné stovky respondentů se dá velmi snadno odvodit, že demografické složení dotazovaných odpovídá spíš diváctvu Televizních novin než Událostí v kultuře a Historie CS. Jediným pozitivem na tom celém je, že jsem u toho musel trpět jen necelou půlhodinku. Na druhou stranu - prostor pro soutěž samotnou je tu tak malý, že prakticky záleží na každé jednotlivé pitomé otázce a celá ta jejich "zábavná vědomostní soutěž" se mění prachbídnou loterii o prachu mnohonásobně bídnější [žakpot] v hodnotě 10 - 30 000 Kč. No neberte to za půlhodinové ztrapnění se (ani ne před celým národem, jako spíš před dvaceti maminami na mateřské, co potřebují kulisu k žehlení, a necelou stovkou nahluchlých důchodkyň)... a to říkám s veškerou úctou k maminám i k důchodkyním. Ale být na jejich místě, radši přepnu na TV Barrandov a lajsknu si podesáté Doktora z hor. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem možná polovinu dílů, ale jako soutěžní oddychovka to nemělo chybu. U TV sis mohl zahádat se soutěžicími. Občas mohli udělat prostřihy jakým způsobem probíhali ankety, když se ptali 100 lidí z lidu. Evidentně se museli ptát daleko chytřejších lidí než u Nikdo není dokonalý, kde paní u zeleniny neví, zda jablko roste na stromě. Nejlepší část byla finálová otázka, někdy musel být člověk kapacitaaa. ()

kvaranek 

všechny recenze uživatele

Není to tak hrozny, jak by se mohlo zdát podle zdejšího hodnocení. Já sice nejsem takový znalec, jako ti, co sem pisou dlouhý komentáře úvah nad osvětlením, náladou režiséra a myslí si, že jsou zdrojem veskere filmove geniality..Já raději hodnotim podle toho, jestli se bavím nebo ne. Tyhle "odborne" kecy nechám na ostatní. Za me 3*. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčely se 4 díly denně. (Pierre)
  • Sběr a analýzu dat pro pořad zajišťovalo 250 tazatelů profesionální výzkumné agentury STEM/MARK. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (me116)
  • Byl jsem rád, že mě tvůrci pozvali na konkurz. Když si mě vybrali, potěšilo mě to. Jsem totiž soutěživý člověk,“ řekl moderátor Jan Smetana. [Zdroj: radiozurnal.rozhlas.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama