Reklama

Reklama

Míň je víc

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2015, 26 min

Režie:

Pavel Hejnal

Účinkují:

Petr Svoboda, Jan Smetana (moderátor)

Obsahy(1)

Nová zábavná vědomostní soutěž, kde vyhrává nejnižší skóre. Česká verze úspěšné zábavné britské kvízové show Pointless. Soutěžící se snaží získat co nejméně bodů tím, že se noří do hlubin svého všeobecného přehledu, aby vyrukovali s odpověďmi, o nichž se domnívají, že nikoho jiného nemohou napadnout.
Každá otázka již byla před natočením pořadu položena skupině 100 lidí, aby se zjistilo, které odpovědi jsou nejběžnější a které naopak co nejméně obvyklé. Dvojicím soutěžících jde o peněžní výhru. Snaží se přijít na co nejméně obvyklé odpovědi a získat tak co nejmenší počet bodů. Počet bodů odpovídá počtu lidí, kteří v průzkumu uvedli danou odpověď.
Naprosto nejlepší je správná odpověď za nulový počet bodů, na kterou ze stovky dotázaných nikdo nepřišel. Pokud soutěžící dokáže na tuto odpověď přijít v krátkém vymezeném čase, získává nulový počet bodů. Jestliže naopak odpoví stejně jako velký počet dotázaných, padne na jeho hlavu spousta bodů a riskuje vyřazení. Peněžitou odměnu a trofej si nakonec odnese soutěžící, který ve finále alespoň jedním ze tří pokusů trefí takovou správnou odpověď na otázku, na kterou si nevzpomněl nikdo ze sta dotázaných. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle není o vědomostech, ale o pořádné porci štěstí na otázku. Britskou předlohu neznám, navíc se obávám, že doba velkolepých soutěžních show je za námi. Pokusit se, aby moje správná odpověď byla ta, kterou sto respondentů zmíní co nejméně nebo vůbec, není úplně mimo mísu. Naopak totálně mimo je při finální otázce odměna v podobě základní sumy deseti tisíc. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem možná polovinu dílů, ale jako soutěžní oddychovka to nemělo chybu. U TV sis mohl zahádat se soutěžicími. Občas mohli udělat prostřihy jakým způsobem probíhali ankety, když se ptali 100 lidí z lidu. Evidentně se museli ptát daleko chytřejších lidí než u Nikdo není dokonalý, kde paní u zeleniny neví, zda jablko roste na stromě. Nejlepší část byla finálová otázka, někdy musel být člověk kapacitaaa. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Dobrý den, jsem Jirka z Jihlavy a 14.1.2014 jsem viděl Míň je víc poprvé. Formát soutěže mi připadal nezáživný. (Otázka: Fináloví soupeři Ivana Lendla? Odpověď: Měčíř, Mc Enroe a [kerouak]. Dotaz moderátora: A jste si jisti, že ten poslední je tenista? :-) ) Ale 15.1. se úroveň pořadu rapidně zvýšila :-) Kolik lidí ze sta uhádne díky komu? ()

Ruda.neck 

všechny recenze uživatele

Kdo by si občas u televizní vědomostní soutěže rád nevyzkoušel, jak je na tom? Tady to jde ale velmi těžko, těch pár otázek, které zazní, se ztrácí v blábolech, které ze sebe sype naprosto tragický Smetana. Ten evidentně není schopen překročit základní body scénáře, a když se o to pokusí, je situace ještě trapnější. A na závěr přijde obligátní "deset tisíc, to je pěkná sumička, povězte mi, co byste s ní udělali, kdyby jste jí vyhrály?". ()

MikeCool odpad!

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Další z řad českých, nekvalitních soutěží, které ve vysílání moc dlouho nevydrží, kvůli nízké sledovanosti. Nicméně z produkce ČT jsem takovou pohromu tedy nečekal. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 15% (odpad!) | ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Sběr a analýzu dat pro pořad zajišťovalo 250 tazatelů profesionální výzkumné agentury STEM/MARK. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (me116)
  • Byl jsem rád, že mě tvůrci pozvali na konkurz. Když si mě vybrali, potěšilo mě to. Jsem totiž soutěživý člověk,“ řekl moderátor Jan Smetana. [Zdroj: radiozurnal.rozhlas.cz] (SONY_)
  • Natáčely se 4 díly denně. (Pierre)

Reklama

Reklama