Reklama

Reklama

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (152)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem měla pocit, že ten film neví, co vlastně je. Komedie s trapnýma hláškama, nebo vážnej film o vážných věcech. Dát do toho humor... a proč vlastně ne. Ale myslím, že ten vulgární se fakt nehodí. Rozdělila bych ho na dvě ne stejně velké poloviny. Doopravdy mě vtáhl do děje až tak v posledních cca 40 minutách, kdy se tam taky začal mnohem víc objevovat Freeman (a vlastně i díky němu jsem si to pustila). Jo, jsem ženská, romantika a tak, ale o tom ten film (si myslím) fakt nebyl. Znovu to vidět mě nijak neláká, ale je tam spousta věcí na zamyšlení, což se mi na první pohled moc nezdálo že bude. A to se vždycky počítá. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V dobrém slova smyslu skutečně zvláštní podívaná, a já se musím přiznat, že něco tak ojedinělého a originálního jsem už dlouho neviděl. Žánrově by se to celé dalo v podstatě zařadit mezi válečné satiry, což rozhodně, ale opravdu rozhodně není můj šálek kávy, ovšem tohle je mimořádně povedený počin, v tom ohledu, že se zde vážně trefný a vtipný humor pravidelně střídá s těmi nejsmutnějšími a nejděsivějšími důsledky a následky válečných konfliktů, žijí si tu ve vzájemné symbióze a ani trochu se neruší. Onen humor pak není nijak třeskutý, či vyplývající z nevhodných situací, jde spíš o kousavé poznámky a narážky, které se ale vždy trefují do černého a co se dramatických válečných momentů týče, i v tomto ohledu se tvůrci dokázali udržet na uzdě, nijak zbytečně netlačí na pilu a veškeré tyto momenty vycházejí ze skutečných faktů a uvěřitelných „příhod“, kde se člověk chtě, nechtě musí zamyslet nad nesmyslností a krutostí jakýchkoliv rozbrojů. Hodně mě oslovilo i zachycení života veškerých lidí, a to nejen zde ústředních zpravodajů, kteří se v těchto místech, ať už dobrovolně, či nedobrovolně vyskytují, ano, přesně takto jsem si představoval, že se to tam nejspíš všechno odehrává. Život na hraně, kdy si člověk nemůže být jistý následující vteřinou a přesto bez tohoto adrenalinu nemůže prakticky existovat. S tím vším je pak spojena i velice působivě navozená atmosféra, která je stejně tak pohodová, jako naprosto nekompromisní, ovšem za každé situace vždy funkční. Herecky mě zde jinak velmi překvapila Tina Fey, kterou jsem dříve v jiných filmech viděl zatím jenom párkrát, a to ještě vždy převážně ve vedlejší roli, ovšem této postavy se zmocnila parádně a celý tento film si prakticky ukradla pro sebe, i když ani Margot Robbie, Martin Freeman, či výborný Alfred Molina příliš nezaostávají a i oni film velmi pozitivně ovlivňují. Whiskey Tango Foxtrot je zkrátka velice působivá podívaná, která jistě není určená pro každého, mě ale vážně hodně mile překvapila a já jí beru jako opravdu významný filmový zážitek. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný pohled na válku v Afghánistánu,než jaký je nám obvykle servírován.Musel jsem se znovu podívat,jestli film opravdu natočili Američani,protože jsem v něm postrádal typický patos a patriotismus,místo toho se zde vyskytoval zvláštní neprvoplánový humor,vynikající herecké výkony(Billy Bob Thornton,Martin Freeman),velmi slušné herecké výkony(Tina Fey,Margot Robbie) a diskotéka jako ze hry Far Cry 3.Do páté hvězdičky mnoho nescházelo. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Moderní adaptace klasiky Good Morning Vietnam, která je ovšem katastrofálně nepovedená. Jistě, pár světlých momentů to sice má, nicméně ani to zcela nezastíní fakt, že se po většinu času jedná o jedno velké "WTF". A to ani nemluvím o zcela promarněných potenciálech postav Margot Robbie či Billyho Boba Thorntona. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bláznivá, zapomenutá válka? Sure, akorát bez svižných dialogů, sympatických postav a srozumitelného děje. Tina Fey se hodně snaží, leccos i zachraňuje, scénář ale nikdy jasně neřekne, jestli je tohle jen naivní reportáž z války v Afghánistánu, cílená jako komedie ženám po čtyřicítce, nebo zodpovědný pokus o drama z války, jasně se vyhraňující vůči její absurditě. A to balancování mezi obojím bohužel nikdy tak zcela nechytne. Navíc dávám obrovský palec dolů za nevyužitou Margot Robbie. Pff. To se prostě nedělá. 5/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Hlavná predstaviteľka prišla do Afganistanu v roku 2002. Na vojenskom letisku je možné vidieť stroje Bell Boeing V-22 Osprey. V22 je americký viacúčelový vojenský konvertoplán, ktorý však bol v Afganistane nasadený až od roku 2007. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v USA, v Maroku a v Indii. (MikaelSVK)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama