Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kruté bolestné lásky jedné slovenské plavovlásky. Osmnáctiletá Martina, která si říká Shakira, po dosažení plnoletosti opustí dětský domov, v němž vyrostla. S obálkou peněz, taškou osobních věcí a s hlavou plnou naivních představ vyrazí ze zapadlého východoslovenského regionu do Prahy za svým klukem Romanem, který z „děcáku" odešel před nějakou dobou. V české metropoli se však ukáže, že Roman se potuluje s partou mladých zlodějů, bezdomovců a narkomanů. A za peníze na dávku je schopen čehokoliv. I prodat půvabnou blonďatou Shakiru obchodníkům s bílým masem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Kdoví, proč se film jmenuje právě Pirko, každopádně pokud čtete tuto stať a zrovinka se chystáte vypadnout z děcáku, tak vás definitivně zapřísahám, abyste se nevydali směr Praha, kde vás tu někdo zneužije či tu okrade o peníze na chleba s laciným margarínem. Pak byste totiž nemuseli skončit jen v blázinci, nýbrž i na jednotce intenzivní péče z důvodu přesycení těla levnou drogou zakoupenou na kdesi v temné uličce na Žižkově. 72 % ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Naivita hlavní postavy byla až bolestná.To mě dostávalo. Děti z dětských domovů jsou na reálný život nepřipravené. Nemají se od čeho odrazit, nemají zázemí, nemají nic. Jen ty představy a sny, o které během jednoho okamžiku příjdou. Kdyby tam nebyly ty artové a snové pasáže, tak bych to bralo jako hraný dokument. Chvilkami to jako hraný dokument vypadá. Bylo to totiž naprosto civilní a přirozené. Podobný happy end jsem po tom všem marastu očekávala. Jen nemusel být až tak doslovný. Stačil by náznak a bylo by tím řečeno všechno. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dobré úmysly často neznamenají dobrý film. Scénář je mizerný. Všechny postavy jsou definovány jedinou vlastností, což z nich dělá neživotné figurky. A jelikož toto dílo zřejmě ani nikdo nerežíroval, hraje je každý z herců po svém. Někteří zcela civilně, jiní až daleko za hranicí karikatury. Celkem se to tedy tluče, tvůrci ovšem ještě přidali hloupý závěr, který zabije poslední naděje na to, že by film mohl s divákem nějak souznít. Nakonec si vlastně nejsem jistý, zda tu jednu hvězdičku nedávám jen za krásná prsa Dominiky Zeleníkové. :( ()

Meeryan odpad!

všechny recenze uživatele

Měla jsem zapnutou TV, na ČT2, jen jako kulisu.... film zaujal, bylo to o ze začátku zajímavé, netušila jsem co mě bude pak čekat... hlavní hrdinka je tak blbá, že věří pochybným nechutným nelidským kreaturám?! A být bez bydlení je tady v Česku a Slovensku nemožné, stačí jít na ÚP a si vyřídit příspěvky, dávky na bydlení... Aktuálně, když píši komentář tak se mi třesou ruce, z toho šoku, to se ani nedá stíhat, přepínat na jiné kanály, když dojde ke krutosti... je to fakt nechutné, dávám odpad!. Už nikdy nehodlám něco takového opakovat, nechat se vtáhnout do takového příběhu! A nebudu sledovat film jen tak, bez recenzí! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Největší předností filmu je jeho autentičnost. 1) Postavám věřím každé slovo, každé gesto. Citlivě je zvolené prostředí, režie, kamera i střih. 2) Dynamické úvodní tempo ovšem nevydrželo. 3) 37letá majitelka krkolomného jména Lucia Klein Svoboda (matka) svůj scénáristický, režijní, výtvarnický a produkční celovečerní debut zvládla velmi dobře. 4) Výborná je 26letá Dominika Morávková-Zeleníková (Martina, která odchází z dětského domova). 5) Dále mě zaujali 23letý Tibor Kotliar (Martinina láska z dětského domova Roman), 46letý Martin Finger (Julo) a 34letý Jan Plouhar (Tondy). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • Film Pirko vznikal 28 natáčecích dnů, září – listopad 2015, na Slovensku a v Čechách. (Zdroj: Goodmind Films)
  • Scény z tmavého zakouřeného pajzlu se natáčely v pražské metalové putyce přezdívané „Epesní ráj prasat“ na Sokolovské ulici. Při natáčení se celý štáb (kromě techniků) štítil úplně všeho. Ne nadarmo má hospoda své heslo „Špína, zápach, alkohol“. (Borg)
  • V bývalém Československu vznikla dříve stejnojmenná televizní hra Pírko (1973). (M.B)

Reklama

Reklama