Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kocour Francis se s pánem právě přistěhoval do nového sousedství. Ani se nestačí pořádně rozkoukat, když se dozví o sérii brutálních kočkovražd, k nimž tu v poslední době dochází, a jejichž oběti povětšinou končí s rozsápaným krkem. Francis se pustí s pomocí starousedlíka Modrovouse do vyšetřování. Zjistí, že s vraždami je podle všeho spojen kult, k němuž náleží nebo o něm alespoň ví většina koček v okolí. Stejně tak s nimi pravděpodobně souvisí vědecký výzkum před lety prováděný doktorem Praetoriem, který při svých experimentech řadu místních koček umučil nebo zmrzačil. A obě horké stopy spojuje jméno, jež kdysi náleželo záhadnému kocouru - mučedníkovi: Claudandus. (MaedhRos)

(více)

Recenze (36)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá, ani kočičí svět není místem, kde by se žilo lehce... Kočky se rvou, až krev stříká, co dím, až střeva lítají, a divák si jistě brzy uvědomí, že sleduje bajku. Detektivní příběh nás zavede mezi kočky, kde je třeba vypátrat vraha...vraha bratrů. Je jím člověk nebo jiná kočka? Animace koček není perfektní jako u Disneye, ale možná to byl i tvůrčí záměr. Ovšem pozadí - interiéry i exteriéry - je důsledně propracované a navozuje patřičnou atmosféru - noc, bouře, chodby, půdy. Temný příběh má místy blízko k horroru. Mrazivé jsou snové scény - noční můry plné krve, mrtvol a bolesti - i laboratorní pokusy na kočkách. Hlavním hrdinou je švihácký kocour, který se snaží přijít všem záhadám na kloub. Celkový dojem mi kazil jen mizerný anglický dabing, takže příště se podívám na německý originál. ()

montana_cz 

všechny recenze uživatele

Solidní adaptace výborné knížky. V lecčems zjednodušená a zkrácená, ale pořád věrna originálu, díky tomu, že se na scénáři podílel sám autor. Spíš než o celovečerní film, jde o takovou jednohubku. Za to ale díky svému opravdu netradičnímu pojetí tradiční detektivky více než šťavnatou. Animace nijak výrazně nenadchne, ale rozhodně se sem tam objeví perfektní scenérie, hodna zarámování :) Trošku mě zklamaly vzhledy koček, kde prakticky jen Francis vypadá jako normální kočka a ostatní jako zmutovaní kočkopsi a hůře. Čekal jsem více realismu. Každopádně výborný film a ještě lepší kniha. Škoda že ani jedno u nás skoro nikdo nezná. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Animák zcela nevhodný pro nejmenší! Je o kocourovi jménem Francis, který po přestěhování do nového sousedství narazí na podivné kočičí vraždy. Rozhodne se pátrat a zjistí, že se vše motá kolem chovu nadřazeného druhu Felidae. Vůbec jsem něco takového v animáku nečekal a navíc s notnou dávkou alegorie. Vedle poměrně drsných scén, kočičí sekty, sexuálního nádechu, fantasmagorických nočních můr, nabídne i solidní detektivní příběh. Knižní předloha by mohla být také neméně zajímavá a je škoda, že snímek Felidae u nás zná málo lidí. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Kreslený kriminálny horor zo života mačiek, tak to tu naozaj ešte nebolo. Síce ma to až tak neuchvátilo, ale minimálne za originalitu si to tie 4 hviezdy zaslúži. Animácia a hudba boli veľmi pekné. Len to preboha nepúšťajte deťom, to by dopadlo! Je tam totiž zopár poriadne brutálnych scén, ako napríklad odrezaná hlava, rozožratie tela kyselinou, rozpáranie brucha s padajúcimi črevami, trčiaca kosť z krku zdochnutej mačky a podobne. Unikát, ktorý stojí za pozretie. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Parádní sofistikovaná detektivka se všema kladama a záporama které z toho vyplývají. Do plné palby schází jen kousek, ale dokopnout to tam nemůžu, protože mě trošku rušila animace, která většinou nebyla schopna simulovat tu charakteristickou kočičí dynamiku pohybu. Zdá se to možná jako hnidopišství, ale když se ve filmu o kočkách většina postav pohybuje jako starej čokl, něco není úplně v cajku. Na druhou stranu ty mrtvoly, kaluže krve, vyhřezlé vnitřnosti(a nejen vnitřnosti) a především ty sugestivně děsivé noční můry-to je fakt kulervoucí podívaná. Až na pár drobností super záležitost. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama