Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (829)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nebavia ma akčné filmy. 90% z nich je z pohľadu akcie viac nereálnych ako polka hororov (čomu sa samozrejme nevyhli ani v tomto snímku), no keď sa v hlavnej úlohe objaví polo-retard s mozgom génia, prejavom bez emócií, že by sa zato nehanbila ani Margaret Tchatcherová, navyše s tak pútavo, inteligentne podanou story, že človek ozaj musí používať rozum aby pochopil, to skutočne poteší aj moje oko diváka. Veľmi spokojný ... ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Podle názvu "Účetní" bych rozhodně nečekal akční nálož, která dokáže s klidem konkurovat třeba takovému Bourneovi. Navíc je to zabalené v tak precizním a hlavně originálním scénáristickém kabátku, že není ani jedna věc, která by se dala vytknout. Ba naopak, je to tak dobře napsané, že film dokáže překvapit rovnou několikrát, a to včetně mnoha zvratů. A Affleckovi padne role jako ušitá - nekecám, ale viděl jsem ho udělat nějakou grimasu asi tak jednou. Jeden z těch pár top filmů za letošní rok. A co víc, Bourne letos tenhle duel prohrál o jedno kolo. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Zúčtování je v jádru klasický akční film ale v jeho jádru je něco víc. Možná je kvalitní režií, hereckými výkony a nebo je to prostě tím, že Zúčtování je jedinečný film. Film má celkem tři dějové fáze. A i když jednu vede skvělý J. K. Simmons tato linka je celkem nadbytečná. Pak je tu nájemný zabiják Brax (Jon Bernthal) který si svojí roli vychutnává co to jde ale jeho role je od začátku jasná a od začátku, vám dojde co je vlastně zač. Postava Anny Kendrick v celém filmu vyznívá zbytečně a je tam jenom především proto aby se v našem hlavním hrdinovi objevili dosud pudem skrývané hormony. Z celého filmu nejlépe vyznívá Ben Affleck, který po dlouhé době ukazuje že na to herecky má (I když hraje spíš takový poleno). To co je ale překvapivé, je náplň celého vyprávění která skvěle odsypá a dokáže stále (i přes pár viditelných klišé) překvapovat. A dokáže celkem slušně nalákat na pár případných pokračování. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z najlepších filmov s Benom Affleckom. Super to tu odsýpalo, dejová linka tiež potešila a akčné scény boli po dlhej dobe niečo, čo som si vyslovene užíval. Autizmus je hrozná vec, ale keď sa zoberie za správny koniec, tak to nemusí byť až tak zlé. Samozrejme nemyslím to, ako s chorobou naložil tento sympatický pán účtovník. Ešteže mu zostalo srdce a nejaký ten zmysel pre spravodlivosť. 85/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Vôbec sa mi do toho nechcelo. Nechápal som, o čo v ňom presne má ísť. Autizmus? Účtovník, ktorý je zároveň zabijakom? Romantická buddy movie s mladou účtovníčkou? Nakoniec som sa na to ale s pomocou pani manželky dal a musím priznať, že ma to svojím spôsobom bavilo. Scenár je strašný bordel, ale práve to, koľko nesúrodých vecí obsahuje, má za následok, že sa nebudete stíhať nudiť. Akonáhle režiséra prestane zaujímať ústredný účtovník, začne sa strieľať, potom sa preladí na (pre dej úplne zbytočnú) dvojku vyšetrovateľov atď. Je pravda, že niektoré nápady, scény a momenty nie sú domyslené, vysvetlené a logické (chápem tomu dobre, že vyšetrovatelia poznali matku páchateľa, po ktorom pátrajú a napriek tomu nedokázali zistiť jeho identitu?). Akčné scény sú dobré, ale je ich málo. Na konci ma to dojalo, hoci by som niečo také nebol na začiatku povedal. Čo sa bratov týka, tušil som, že tam bude pes zakopaný a mal som tip ohľadom finálneho twistu, ale tvorcovia mi prešli cez rozum a ponúkli mi úplne iný. „Aký máš plán?“ – „Nájdem ho.“ – „A potom?“ – „Strelím ho do hlavy.“ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu je možné zahlédnout i českou stopu - když si Christian (Ben Affleck) prohlíží účetní knihy, v jedné z nich je uvedena firma Siemens Elektropřístroje s.r.o. s adresou Komenského 821 (na této adrese v Trutnově firma skutečně sídlí). (Chevees)
  • Soud ve španělské Valencii řešil případ původem marockého obchodníka, který zažaloval studio Warner Bros. za to, že byla ve filmu použita jeho fotografie ve spojitosti se skutečnými mafiány z newyorské rodiny Gambinů. Mužova tvář je ve zhruba 128 minut dlouhém filmu vidět jednu sekundu. Fotografie byla ovšem použita bez mužova svolení a mohla tak poškodit jeho jméno. Studio mu proto nakonec muselo zaplatit 25 tisíc euro. (ČSFD)
  • Obraz Jacksona Pollocka, jež se ve filmu objeví, se jmenuje „Free Form“ a byl vytvořen v roce 1946. (DaUr)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama