Reklama

Reklama

Westworld - Labyrint

(série)
  • USA The Maze
Trailer
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2016, 9 h 53 min (Minutáž: 54–86 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě, kde si můžete splnit všechny své touhy – jakékoliv touhy.  Svět Westworld se odehrává v době Divokého západu ve Spojených státech. Vy jako člověk si ve Westworldu můžete splnit své touhy – projíždět se na širých pláních USA, přestřelky, zabíjení, sexuální touhy a nebo jen přihlížet. Jako člověk ve Westworldu máte výhodu – jakýkoli zásah od stroje s vámi nic neudělá – jste nesmrtelní. Bohužel roboti jsou po posledních updatech divocí a vymykají se kontrolám. Správci robotů se s tím snaží něco dělat. Zároveň sledujeme příběh cizince, který ve Westworldu rozehrál svojí zvrácenou hru plnou krve a násilí. (Varan)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (116)

Gulde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál má hloubku. Možná si hraje na to, že větší, než mu přísluší, ale i tak je to zajímavej náhled na takový morální dilemma. A pravdou je, že jestli Hra o Trůny člověka víceméně stále překvapuje, tenhle seriál dokáže slušně člověku zamotat hlavu. Ale i tady pozor - jedna věc je si moudře a pružně hrát s realitou, a druhá pak vytvořit chaos a zmatek. A místy mám pocit, že tenhle seriál balancuje dost na hraně. Věřím ale tomu, že druhá série ukáže, jestli se z Westworldu stane fenomén, nebo jen další seriál, který se zahubil vlastní ambiciózností. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

..."Když nejvíc trpíte, jste k nerozeznání". ... Jsme opravdu schopni dělat to nejhorší, když nebude hrozit nebezpečí ani trest? V čem se poznám já? (Zatím dva díly) ... Jako všichni ve Westworldu, i my jsme primárně naprogramováni geneticky. A následně prostředím. Zpracování seriálu není stoprocentní, ale zabrnká na strunu vědomí - můžeme se změnit?, můžeme se osvobodit ze stereotypu? ... // 10 epizod: Nahlédnutím do spleti časových smyček světa uvnitř parku můžeme přemýšlet o věčném opakování života venku. Spoiler/citace: "Utrpení vede k prozření. Muka. že svět není takovým, jaký ho chceme mýt". Klíčem je vývoj. Evoluce dává smysl opakování. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavý, ale na zpracování velmi náročný námět, což je na první sérii znát. Prakticky do poloviny děj nikam nespěchá, svým způsobem se toho příliš neděje, i když, ono zdání někdy klame a tady jsem měl později právě tento pocit. Tvůrci si v prvních pěti epizodách připravovali půdu na "akčnější" druhou část, ale o té později. Ona hned úvodní epizoda je díky četnosti postav, komplikovanosti světa a časovým rovinám tak složitá, že ji ta následující vlastně pouze dovysvětluje, děj nikam neposouvá. Ve druhé polovině, kdy už divák světu rozumí (alespoň má ten pocit) se děj více věnuje hlavním postavám a snad i dává větší smysl. Tady mě krom linie Muže v černém velmi bavila i Maeve, i když, zase je třeba vrátit se na začátek (jako ve Westworldu), "na zpracování velmi náročný námět" - opravdu by se všichni dopustili tolika chyb? A podobných ne-smyslů je tu více, ale co už. Mezi další silné scény patří pomalu vše s duem Harris/Hopkins, ostatně jak jinak. Ale zdaleka nejen to, je tu i velmi zajímavá banditka Armistice a její parťák Hector, oba jsou ozdobou silné finální scény. A co teprve Bernard a jeho osud... snad lepší, než ten Fordův. Na závěr ještě jedna výtka, snad z pochopitelných důvodů bych do role Williama volil jiného herce, protože "to" bylo jistě dobré, jenže "to" tam prostě není. Asi tak, hlavně počkat na potitulkovou scénu finální epizody, Armistice! 75% ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak nevím co k tomu napsat.. Seriál jsem viděl již 3x a stále má svoji repetitivnost, je to skvělý, OST špičkový, herce výborný, výprava dobrá, kamera nádherná, scénář.. že se ptáte. Ačkoliv při první projekci tam máme ten první wow-moment.. i když ten si následně doplníte koukáním jinam při druhé projekci seriálu. + chcu svojí dílnu :( ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno. Game of Thrones se nám pomalu blíží ke konci a HBO potřebuje další velký trhák, kterým si upevní svou pozici na trhu. Tím má být právě Westworld. Ač z uplně jiného prostředí, seriál v podstatě sází na stejné karty jako GOT. Jedná se o kvalitní konverzačku plnou zvratů doprovázenou násilím a nahotou. Zvratů tu je opravdu fůra. Jestli jste byli zvyklí na zvraty v GOT na konci každé serie, zde se jich dočkáte v podstatě v každém dílu. Tematika k tomu přímo vybízí. V prostředí plném "robotů" s dokonalou AI, kteří jsou z masa a kostí a tím pádem nerozeznatelní od obyčejných lidí se může stát v podstatě cokoliv. Největší výhoda je ale zároveň největší nevýhodou. Nikdy totiž nevíte jaký další člověk je v podstatě robotem, jen je naprogramován. aby o tom nevěděl, kdo umřel nebo neumřel ( protože mohl mít dvojníka robota ) a kdo umřel fyzicky, ale nechal si mysl nahrát do jiné postavy. V první serii je těchto zvratů spousta a trochu se obávám budoucí recyklace spíš než přínosu nových nápadů a zvratů. Seriálu po první serii rozhodně tleskám, ale mám trochu obavy, kam se bude jeho budoucnost kvalitativně v příštích seriích ubírat. Hrozí totiž, že se z toho vyklube nastavovaná fraška, případně další průser v podobě seriálu Lost, který nadnesl spoustu otázek, které v budoucnu nedávaly smysl nebo na ně nebyl schopný odpovědět. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • V den vydání epizody měla proběhnout prezidentská debata – HBO se tedy rozhodlo bez předchozího upozornění epizodu vydat s třídenním předstihem na své streamovací službě. (HellFire)
  • Jeden z hostitelů se jmenuje Hector Escaton (Rodrigo Santoro). Slovo „eschaton“ je spojováno s koncem světa. Ve vědecké fikci odkazuje na nadlidskou strojovou inteligenci neboli konečnou formu lidské technologie. (HellFire)
  • V salóne Mariposa odznejú na klavíri piesne "House of the Rising Sun""Black to Black" od Amy Winehouse. (fugyx)

Reklama

Reklama