Reklama

Reklama

Westworld - Dveře

(série)
Trailer
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 10 h 35 min (Minutáž: 58–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, James Marsden, Talulah Riley, Katja Herbers, Ed Harris, Jonathan Tucker, Jeffrey Wright, Neil Jackson, Brian Ames (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (16)

Trailer

Recenze (111)

simply 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Westworld je už od prvních dílů moje srdcová záležitost. Trochu jsem se bála, že druhá série bude celá ve stylu "my" versus "oni". Naštěstí se tak nestalo a seriál celkem drží úroveň první série. Na druhou stranu jsem se ke konci trochu ztrácela v časových linkách a některé scény působí trochu překombinovaně. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplné, na jednu stranu mi už závěr předchozí série přišel totálně šílený. Na stranu druhou jatka, která se v zábavním parku rozpoutají jsou opravdu působivá, takže jsem samozřejmě celou sérii spolknul i s navijákem a našel si tam tu trochu filozofie, která mě bavila. Na druhou stranu mě trochu unavovala zdejší deux ex machina^2, a vlastní mechanismus viru "svobody" mi zůstal skryt. Na druhou stranu některý z mindfucků doceňuji :) ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Westworld je neuvěřitelný oříšek. Ořech úplný. Hotový kokos. Nemohu upřít, že mne tento seriál neustále láká svou tajemností, která se zde objevuje a má stále co nabídnout. Když vlastně dokoukáte celou druhou sérii tak zjistíte, že opět není nic jak má být a jak jste si mysleli. A to je asi to, co zde lidi stále drží. A já se jim upřímně ani moc nedivím. Westworld měl obrovský potenciál. Po první sérii jsem si říkal, že ten potenciál byl silně zahozen, ale asi stále z toho je to, co tvůrci chtěli. A diváci to hlavně ocenili. A poté je tu ale to předtím. Ano, to pozlátko někde je. Problém je v tom, že je zde v podstatě deset dílů o ničem. Hodinový materiál, který nemá vlastně tolik, co nabídnout. Jenom se neustále motáte v něčem, co má dělat gradaci příběhu a přitom ona se z toho stává nechtěně natahovací béčková slátanina. To je na tom nejsmutnější. Skoro se mi chce brečet nad tím jaký potenciál ten seriál vlastně má. A zahazuje ho zbytečnostmi, které jsou opravdu smutné. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto budu rozumět všem, kteří s druhou řadou nebudou spokojený. Chápu to, a rozumím tomu. Na druhou stranu opravdu oceňuji snahu HBO a tvůrců, udělat, takhle velkou podívanou jinak. Rozhodně nelze říci, že by to divákovi šlo naproti(to že mu začnou dávat odpovědi, neznamená, že mu to jde naproti). Je to natočeno zajímavě. Jako diváci musíme přemýšlet nad tím co vidíme, jakou to bude hrát roli, a nebo jestli to není jen skrytá odbočka ve velkém labyrintu. Tvůrci s námi hrají tuhle hru a pak nám začnou házet drobečky a představovat nové poselství a myšlenky. Někdy je to trochu samoúčelné a zbytečně překombinované, protože to tak tvůrci potřebuji, přesto je to udělané kvalitně. Příběh je zajímavý a karty jsou krásně rozložené. Bohužel největším problém se pak ukáže práce s postavy. Hodně těžko se jim fandí. A tohle mě hodně zklamalo. Prakticky mě pak nezáleželo na většině postav, a jejich cíl pro mě neměl takovou váhu. Chápal jsem proč to dělají, ale nelíbilo se mi jak to tvůrci prezentuji. Světlou vyjímkou je postava Williama/Muže v černém, jehož příběh je zajímavý, dojemný a z mého pohledu nejzábavnější. Westworld je ve druhé sérii hodně jinou podívanou, a já tento risk celkem obdivuji a dost se těším na třetí řadu. 8/10 ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak bohužel. Druhá řada Westworldu nebude takovou hvězdou jako Game of Thrones. Příběh, který se utápí ve své filozofii, kterou upřednostňuje i před dějem. Vězte ale, že to není špatné, ani zdaleka. Postavy mají své charakteristiky, příběh má své pletence, které postupně dostávají řád a vývoj některých charakterů je zajímavý. Bohužel ale jsem musel vytrpět řadu nastavované, nicneříkající nudné vaty. Dějové linky, které se neustále opakují, a pak to finální rozuzlení, které je jakýmsi návratem do začátku. Jsem z toho spíše rozladěn, než potěšen. Nicméně čísla jednotlivých epizod mluví jasně. Westworld je pro mě seriál, který si i tak mé srdce získal. Ne tak silně jako první série, ale dost na to, abych mu dal šanci i v sérii následující. Nicméně, pokud ten kvalitativní pád nezastaví, přijde o mě jako o fanouška. 82% ()

Galerie (318)

Zajímavosti (14)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (powda)
  • V této epizodě zazní skladba „Codex“ od kapely Radiohead. (Epistemolog)

Reklama

Reklama