Reklama

Reklama

Westworld - Dveře

(série)
Trailer 1
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 10 h 35 min (Minutáž: 58–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, James Marsden, Talulah Riley, Katja Herbers, Ed Harris, Jonathan Tucker, Jeffrey Wright, Neil Jackson, Brian Ames (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (111)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé průměrné hodnocení se po deseti epizodách druhé sezóny vyšplhalo na čtyři hvězdičky, ale proti první sérii jsem zažil spíše zklamání. Akčních scén bylo opravdu dost, ale často vyzněly do ztracena, protože byly napsány spíše na efekt, než aby měly vliv na samotný příběh. Ten se zase často utápěl v hlubokých filosofických myšlenkách, čímž ztrácel na tempu, proti úvodní řadě došlo ke značnému poklesu kvality. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobne sa mi druhá séria páčila viac ako prvá, je to zrejme aj kvôli tomu, že ako divák už som nemal taký problém sledovať jednotlivé postavy a dejové linky, chápať zmysel a motiváciu ich konania, vnímať podstatu sveta westworldu a aj napriek retrospektívne sprítomnenej forme narácie som sa v celom tom klbku napokon nezamotal. Nie je to však úplne najjednoduchšie sledovanie, divák musí byť pozorný po celú dobu time-ingu. ()

Reklama

simply 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Westworld je už od prvních dílů moje srdcová záležitost. Trochu jsem se bála, že druhá série bude celá ve stylu "my" versus "oni". Naštěstí se tak nestalo a seriál celkem drží úroveň první série. Na druhou stranu jsem se ke konci trochu ztrácela v časových linkách a některé scény působí trochu překombinovaně. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když vynechává Game of Thrones, má HBO v zásobě ještě jednu těžkotonážní sérii, která v budoucnu pravděpodobně nabobtná do podobných rozměrů. A já mám podobně jako u první série rezervované pocity a Nolan a jeho tým bude mít ještě co dělat, aby mě pořádně přitlačil ke zdi. Ty produkční hodnoty jsou ovšem neskutečné, před deseti lety bych si nedokázal představit, že by takhle mohl vypadat seriál a v televizi se pohyboval Ed Harris nebo Anthony Hopkins. Zároveň ale člověk musí být řádně naladěný, aby ho tenhle show slowburner uchvátil už na začátku a semlel na úplném konci. Na mě ovšem těch smrtí v posledním prodlouženém díle bylo nejspíše až moc. PS : Doufám, že se příště ještě objeví Steven Ogg! :D ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedá sa nič robiť, woooooow efekt raz a navždy zmizol s posledným záberom prvej série. Som ale rád, že sa tvorivý manželský tím vydal neprebádanými cestičkami a nesnažil sa silou mocou uchovať atmosféru prvej série. Má to za následok stratu mnohých fanúšikov, mne ale osobne snaha a riziko ísť ďalej vyhovuje vic ako opakovanie overeného receptu. Občas zybtočne akčné, občas zbytočne dejovo prekombinované, ale čo sa týka filozoficko ontologických a psychologických a neviem akých ešte otázok sa išlo viac do hĺbky, len to trochu zaniklo v hluku až príliš veľkého množstva vypálených guliek. Chce to maratón prvej a druhej série, aby si človek všetko dokázal v hlave poriadne utriediť. Inak WW2 sa má k WW1 asi ako Matrix Reloaded k Matrixu a myslím, že aj preto pre viacerých sklamanie, pre iných naopak obšírnejší ponor do nastavenej problematiky. Pravdu ukáže tretia séria... VIDENÉ ZNOVA 5/20: Rozhodne je druhá séria stvorená pre opakované pozretie, tu sa nedá nič robiť a možno aj preto má kontroverznejšie hodnotenia. No a najlepšie si obe série dať krátkopo sebe a vyzbrojiť sa tak na tú tretiu. Momentálne mám celý tento fikčný svet viac utriedený a aj som si ho viac užil. Dokonca som docenil aj paralely vzťahov rodič-dieťa (ale aj partner), ktorý je tu rozoberaný u viacerých dvojíc a je akýmsi emocionálnym tmelom celej série. ()

Galerie (318)

Zajímavosti (14)

  • V této epizodě zazní klavirní melodie „The Entertainer“ od skladatele Scotta Joplina. (Epistemolog)

Reklama

Reklama