Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 1
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele vyfuk k tomuto seriálu (3)

Westworld (2016) 

1. série: Westworld je taková pochutina na závěr tohoto roku. Je to seriál, který slibuje mnohé. Už tím, že na něm pracují lidé jako Jonathan Nolan a J.J. Abrams. Ale splní vaše sny? No, možná pro někoho je tenhle seriál silná káva v tom ohledu, že si ho užil jak nejvíce mohl. Problémem zde asi je, že ani největší pecku nelze natahovat do nekonečna. V tomto ohledu HBO přestřelilo, protože absolutně nevím o čem bude druhá série a absolutně nevím proč prostě musí HBO dělat vždy deset dílů. Kdyby jich bylo "anglickejch" šest, tak by seriál mohl být doceněn tím, že bych mohl beztrestně říct, že mne plně bavil každý díl. Westworld má především jednu obrovskou slabinu, a to tu, že vy čekáte nějaký obrovský zlom v příběhu a celkově něco, co vám vše vysvětlí. Ten druhý bod by mohl být splnitelný, s tím, že byste sledovali každou epizodu asi tak třináctkrát. No a poté je tu bod, který neovlivní nikdo jiný než tvůrci. Neříkám, že se v seriály nestaly nějaké zajímavé momenty, které by měnily příběh. Problém je v tom, že člověk to prožívá jako tísícíosmapadesátý díl Ulice (pozn.: k tomuhle odkaz fakt nedám). Seriál mne nejvíce zklamal především tím, že jsem čekal něco mnohem víc v ohledu epického rozuzlení. Ale já jsem vlastně posledním dílem nedostal nic než konec jakékoliv jiné epizody. A to je v celku zarážející. 2. série: Westworld je neuvěřitelný oříšek. Ořech úplný. Hotový kokos. Nemohu upřít, že mne tento seriál neustále láká svou tajemností, která se zde objevuje a má stále co nabídnout. Když vlastně dokoukáte celou druhou sérii tak zjistíte, že opět není nic jak má být a jak jste si mysleli. A to je asi to, co zde lidi stále drží. A já se jim upřímně ani moc nedivím. Westworld měl obrovský potenciál. Po první sérii jsem si říkal, že ten potenciál byl silně zahozen, ale asi stále z toho je to, co tvůrci chtěli. A diváci to hlavně ocenili. A poté je tu ale to předtím. Ano, to pozlátko někde je. Problém je v tom, že je zde v podstatě deset dílů o ničem. Hodinový materiál, který nemá vlastně tolik, co nabídnout. Jenom se neustále motáte v něčem, co má dělat gradaci příběhu a přitom ona se z toho stává nechtěně natahovací béčková slátanina. To je na tom nejsmutnější. Skoro se mi chce brečet nad tím jaký potenciál ten seriál vlastně má. A zahazuje ho zbytečnostmi, které jsou opravdu smutné. ()

Dveře (2018) (S02) 

Westworld je neuvěřitelný oříšek. Ořech úplný. Hotový kokos. Nemohu upřít, že mne tento seriál neustále láká svou tajemností, která se zde objevuje a má stále co nabídnout. Když vlastně dokoukáte celou druhou sérii tak zjistíte, že opět není nic jak má být a jak jste si mysleli. A to je asi to, co zde lidi stále drží. A já se jim upřímně ani moc nedivím. Westworld měl obrovský potenciál. Po první sérii jsem si říkal, že ten potenciál byl silně zahozen, ale asi stále z toho je to, co tvůrci chtěli. A diváci to hlavně ocenili. A poté je tu ale to předtím. Ano, to pozlátko někde je. Problém je v tom, že je zde v podstatě deset dílů o ničem. Hodinový materiál, který nemá vlastně tolik, co nabídnout. Jenom se neustále motáte v něčem, co má dělat gradaci příběhu a přitom ona se z toho stává nechtěně natahovací béčková slátanina. To je na tom nejsmutnější. Skoro se mi chce brečet nad tím jaký potenciál ten seriál vlastně má. A zahazuje ho zbytečnostmi, které jsou opravdu smutné. ()

The New World (2020) (S03) 

Pro někoho kult. Pro někoho ztráta času. A to bych to nebyl já, kdybych nebyl to druhé. Zrovna jsem přemýšlel nad tím, že po Game of Thrones nemá HBO žádného svého silného hráče. V podstatě si za něj zvolili Westworld. A to i kvůli tomu, protože Euphoria je stále nová, takže i opomíjená, i když bohužel neprávem. Jenže zvolit Westworld je zrovna dost velká sázka na blbou kartu. Zcela upřímně seriál měl potenciál. Pro někoho je první série modla, pro mě spíše úkaz kvalitního příběhu, který v mnoha formacích lze dneska již vidět tak dvacetkrát. Poté už to bylo ždímání něčeho, co bylo vyždímáno hned posledním dílem první série. Takže teď už je to spíš trhání zbytků hadrů, co zbyly. Neustále návrat a zvraty mezi postavami, změny v ději a posuny, nové postavy, které mají nějak zaplácat děj jdou po této sérii silně mimo mě. Příběh si jede nějakou svou v tom, jak má přijít velká svatá válka, která vás ale nezaujímá, protože vše, co postavy poslední dvě série dělaly bylo naprosto nudné a nezáživné. Ale nikomu to neberu, pokud se na tomto někdo neironicky baví, jen lepší pro něj. Pro mě toto již dávno ztratilo kouzlo a absolutně nechápu, jak z tohoto nic chtějí tvůrci něco čerpat další dvě série. A jistým úhlem pohledu by mě i zajímalo, co se lidem na tomto vlastně tolik líbí, jelikož mně jednoduše přijde, že i když se zdá, že se příběh za ony dvě série někam posunul, tak mi přijde, že to je nezáživné jako proslov prezidenta a nějaká předávací hodnota je v podstatě nulová. Čtvrtá série u mě rozhodně neproběhne. A jsem za to jen a jen rád. ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama