Reklama

Reklama

Westworld - Dveře

(série)
Trailer
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 10 h 35 min (Minutáž: 58–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, James Marsden, Talulah Riley, Katja Herbers, Ed Harris, Jonathan Tucker, Jeffrey Wright, Neil Jackson, Brian Ames (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (16)

Trailer

Recenze (111)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TECHNIKA SE VYVÍJÍ…ALE TAKHLE? Tvůrci i já se ztratili v postavách, jejich nápodobách, logice (nevěřím, že všem bylo jedno, co se v parku děje), virtuálním i našem světě. Přibylo patosu a moc jsme se toho za druhou řadu nedozvěděli. Obsahem je hlavně vata a ten sešup v kvalitě je hodně znát. Od třetí řady nečekám téměř nic. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Nolan vytvořil něco, co se myšlenkovou důsažností (alespoň měřeno tím, co se dá převést do filmového média) směle dorovnává Matrixu, nepochybně ho to i o kus předčí. Je vidět, že domácí úkoly z kyberkultury (posthumanismu zejména) dělal pečlivě. Nějaké mezery v příběhové konzistenci a výstavbě to má, ale to je ve skutečnosti méně podstatné, než samotné domýšlení filozofického jádra problému, kterým je otázka svobodné vůle (a podstaty lidskosti - čímž pádem i hranic pojmu "člověk"). Kromě toho je i samotná výstavba syžetu pozoruhodná, ale to asi jeden u Nolana tak nějak čeká - takže divák dostane všechno: chronologické skoky, znejisťující vyprávění atd. Westworld je po dlouhé době seriál, který překvapil. První série se tváří jako mix dvou esenciálně brakových žánrů, v němž jde v prvé řadě o dobrodružnou jízdu. Druhá série ale není přílepkem vytvořeným producenty, je spíš rozvinutím prologu, který tvoří první řada, a obě jsou tak nedílně propojené, že je celkem jasné, že to takto bylo plánováno od počátku. Jedná nevýhoda je, že si nedokážu představit, čím by třetí série chtěla tuhle dorovnat. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už slabšie ako prvá westernova sci-fi séria. Seriál ma už tak trochu prestaval baviť a pozeral som ho pomerne dlho. Nejako mi nesadlo japonské prostredie a postavy. Som sám zvedavy ako sa zakončí westworld v tretej serií. Ktorú si ale pozriem až keď si aktivujem Hbo Go a to bude poriadne ďaleká budúcnosť. 3* ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„KDO PO KRVI TOUŽÍ, V KRVI KONČÍ…“ /// Skutečný je jen to, co nelze nahradit Svět po průseru. Kontrolu nad parkem, kde hosti jsou regulátoři a výtvory proměnnými s cílem okopírovat lidskou mysl převzali jednotky Delosu a prováděj krvavou očistu. Role se otočili. Dolores ukazuje, že se toho hodně naučila. Maeve hledá svoji dceru a „Muž v černém“ má před sebou další labyrint… Druhá řada je parádní. V jedničce jsem se nějak nemohl kvůli kolísavýmu tempu a množství prostoru pro osvětu „chytnout“. Tady je to jiný. Řež, ve který maj uměláci navrch, nový postavy jsou vrženy do víru událostí a ty starý přebíraj otěže. Na obou stranách. Harris je furt charismatickej, takže jeho pistolník, kterýho doprovází smrt, je fajnovou rolí. Lidi se snažej zachránit a uměláci zase získat svět pro sebe. Nebo má STVOŘITEL jiný úmysly? Další – tedy nový světy a smrt je jednou z možností, jak se z nich dostat. Ale hlavní je nezemřít nadarmo… ale od toho tady bude další série. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Začínám se bát svýho uměláka. 2.) Chtěl bych navštívit do období Edo. 3.) Thx za titule „need4seed“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu tvůrce, že díky vysoce nastavené laťce nebylo jednoduché točit druhou řadu tak, aby si divák sedl na prdel. Už v první sérii jsme viděli nespočet prolínání časových úseků a byť z toho byl člověk kolikrát dost zmatený, v rámci jedné nebo další epizody pochopil, jak to bylo myšleno. Ve druhé sérii už je těch skoků bohužel moc a já mám na čele o jednu dlouhou vrásku více nad neustálým brumláním "hergot jaktože není mrtvý, jaktože poslouchá, jaktože jí to nezraní, jaktože.....". Asi dobře otevřené na 3.sérii, to je asi největší pozitivum prostřední série..............................moje hodnocení = 6 z 10. ()

Galerie (318)

Zajímavosti (14)

  • V této epizodě zazní klavírní verze sklaby „Heart Shaped Box“ od kapely Nirvana. (Epistemolog)

Reklama

Reklama