Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

castor 

všechny recenze uživatele

Moje druhé filmové setkání s Fatih Akinem dopadlo opět na jedničku. Tedy, přesněji chvalitebně.. Němci, romantika, road-movie, zábava.. sakra, kdo by to byl čekal? Prostě jedna spletitá trasa Hamburk-Istanbul stačí na jeden moc příjemný snímek, ve kterém se jeden nepraktický nekňuba, učitel Daniel, rozhodne totálně zamávat se svým životem a vydá se za svou sluneční dívkou Melek do rozpáleného Turecka, aby mezitím poznal, koho to vlastně po celou dobu má po svém boku.. epizoda střídá druhou, průběh je předvídatelný, ale co na tom – na hranici nepravděpodobného, ale vtipně rozehraného, se totiž v uvolněné atmosféře téhle road movie potkáváme s milými lidmi, kvůli kterým stojí za to se k režisérově druhému celovečernímu snímku zase jednou vrátit!! ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Ked vidim pri akomkoľvek nemeckom filme v kolonke žánru romantický, komédia tak ma vždy len strasie lebo sa mi hned vzbavia tony nemeckej produkcie ktorá vypĺňa štvrtky na Pro 7 a Orf1. No ale toto bolo našťastie z úplne iného súdka aj keď filmu chýbal akýkoľvek zmysel pre realnosť, náhody blížiace sa k hraniciam nemožnosti a gíčovosť v určitých častaich. A okrem toho pre mňa nastalo predčasné romantické finále už pri scénach s prekrásnou a divokou Brankou Katic.) ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem zjistil, co je to za film, ze kterého pochází nezapomenutelná scéna na hranicích, kde se tak krásně použije světoznámé slovíčko Scheize! Jinak je to ale příjemná roadmovie se sexy holkama (žádné sexbomby, ale obyčejné hezké holky). Kromě zmíněné scény na hranicích si jiné vtipy nepamatuju, ale ten celkový dojem se zapomenout nedá. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Komický ryze německý film (Fatih Akin už propadl konzumnímu marasmu a Moritz Bleibtreu byl skutečně nesnesitelný) je jako obvykle o ničem. Multikulturní nesmysl se odhaluje v celé své nahotě: Turkyně mluví spisovnou němčinou (zcela bez rozpoznatelného akcentu – dokonce lépe něž já!), A taky ostatní, včetně Maďarů, jsou pěkná čeládka, ovšem strašně sympatická). Kromě toho se dozvíte spoustu nesporných pravd, které brzy lezou krkem. Ostatně; máte-li plnou peněženku, pak můžete jen s karimatkou a prázdným batohem (nebo i bez nich) randit po celé Evropě... No a Blue Moon tuhle písničku v podání Elvise Presleyho mám skutečně rád) po vykouřeném jointu má kvalitu kopance do zadku... A tak už ani nevím proč mi tento film připomněl dětskou hádanku o koze, kterou učitel matematiky formuloval takto: Koza je uvázána na 10 metrovém provazu, kupka sena je ve 20 metrové vzdálenosti. Jak se koza dostane k senu? Řešení: druhý konec provazu není uvázán. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Akin přináší nezvyklou prázdninovou romanci, která dokáže dobře pobavit, ale jinak je předvídatelná jako spousty podobných. Přesto se snaží přinést něco nového a za to si své 4hvězdy zaslouží. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama