Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pohodová road movie, které přicházíte na chuť s každou další scénou. Putování zprvu nemotorného učitele z Hamburku do Istanbulu, aby se tam setkal s dívkou, kterou skoro nezná. A cestou potkává další dívky i další muže, každý má něco do sebe a každý Daniela něco učí, o něco obohacuje. Po všech těch krvácích a politických thrillerech vskutku dobrý film. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšie roadmovie aké som kedy videl. Zaujímavé, romantické, občas nejaké tie režisérske ozvláštnenia, hra s kamerou. Eňo ňuňo. Christiane Paul je v tomto filme krásna - vydarená temperamentná personifikácia horúceho letného mesiaca júl.Výhodou je, že narozdiel od ostatných filmov sa tu Akin nezaoberá konfliktnou témou - a hneď je z toho jeho najlepší film. Nech žije letná láska. ()

Reklama

Deverant 

všechny recenze uživatele

Romantická (road-movie) komedie německé provenience. Rozhodně velice osvěžující oproti standartní zaoceánské produkci v tomto žánru (už jen třeba kontroly na hranicích je něco, co se u amerických road-movies moc nevidí - nejede-li se do Mexika). V celku příjemný film a - budapešťská epizoda je tak roztomile a bizarně naivní a Branka Katič tak sexy, že čtyři hvězdy. ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Ze zajímavého výchozího nápadu tematizujícího osud a jeho ovlivnitelnost se stává souhrn nepravděpodobných historek okořeněný o etnickou různorodost (hlavní postavy cestují z Německa do Turecka). Základ etnické diversity leží zajisté v národnostním původu režiséra, jehož rodiče pocházejí z Turecka. Akin dosáhl výrazného úspěchu o několik let později, když v Berlíně vyhrál jeho film Proti zdi . ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Skvěla road movie komedie, kde se nevinný učitel dostane až do Turecka a zažije tolik věcí, že tomu ani sám nemůže věřit (co by taky dělal přes dovolenou v Hamburku, nejnudnějším městě Evropy :-)) . Film se houpá v lehkém rytmu evropského podnebí a jsou tu skvělé hlášky: To je droga ne? Ne! Je to jen brko - To z nás děla dementy. Chceš říct, že jsem dement? // Řeší se tu samozřejmě i matematické úlohy, které jsou pro cestu životně důležité - např. jak velkou rychlostí musí jet Dacia, aby přeskočila 25 m řeky? 96,41 Km/h! Christiane Paul i Bleibetrau jsou skvělí. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama