Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dcera čarodějky Dina po matce zdědila nadpřirozené schopnosti: umí se podívat člověku přímo do duše a vyvolat v něm pocity studu za jeho činy. Když je její matka neprávem obviněna z hrůzných vražd, Dina se rozhodne odhalit pravdu, kvůli čemuž se ocitá uprostřed nebezpečného boje o moc a v ohrožení vlastního života. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (67)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Dívalo se na to dobře, nějak jsem si sice nevšiml, že jdu na dabovanou verzi a ne s titulky, ale i ten dabing se kupodivu vstřebal, byť za původní jazyk bych raději, ale už se stalo. Podívání to není špatné, takové hororovo-pohádkové dobrodrůžo, jenže to je nakonec i ten největší problém filmu. Film je někdy zbytečně dospělácký, tedy krvavý, násilný, hororový, jindy je to zase takový pohádkový dobrodružný příběh pro děti, ale bohužel to není stále to jedno. Dospěláci se tedy budou asi nudit, protože nic moc objevného a nezažitého tu zase není, děti, mi přijde, to zabíjení, propichování, škrcení a krev nutně vidět nemusí. Navíc ten film má příliš otevřený konec, asi aby bylo místo pro pokračování, protože tuším že jde zase o nějakou knižní *logii. Přesto to ale pěkně vypadá /natáčeno i u nás), použité efekty nevypadají lacině ani odfláknutě, ale prostě dobře, hudba je taky k náladě filmu odpovídající a zajímavá a postavy mají moc dobrý casting. nějaké ty nelogičnosti, vyplývající ze stříhání, tu jsou, ale dá se to přežít (lidi vědí něco, co ví jen divák, ale postava to vědět nemůže, nebo alespoň není ukázáno, že na to nějak přišla). --- PS: Docela by mě zajímalo, jak se Česko dostalo ke společné koprodukci se severskými státy. Pochybuji, že jsou na severu Evropy tak populární Prachovské skály :) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem čekal více fantasy a méně toho pohádkového. A to na fantasy vlastně ani nejsem. Ale na CS filmu mne zaujaly upoutávky a tak jsem se na film podíval. Celé je to vlastně pohádka pro odrostlejší děti. Nebojte se krve ani drsných scén, prakticky tam nejsou. Malá Rebecca hrála dobře a z čeho jsem byl příjemně překvapen bylo celkové zpracování a vizuál. Ten by mohl filmu závidět nejeden středověký film. A pokud už tam něco bylo jak já říkám z papundeklu, netlouklo to vyloženě do očí. To je také důvod proč jsem přihodil ještě jednu hvězdu. Film končí pro Čechy na velmi pěkném místě! (což také potěšilo) a jeho konec vlastně zůstává otevřený. Pokud si tvůrci nechali otevřená vrátka pro pokračování či TV seroš, tak je mají dokořán. Dávám tři baňky s kouřem. * * * ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Některé postavy by potřebovaly více prostoru, hlubší prokreslení, aby si k nim mohl divák vytvořit silnější vztah. Stejně tak by občas potřebovaly více interakcí mezi sebou. Například na začátku Dina měla mít víc scén s Drakanem, aby mohla scéna ve vězení aspoň trochu překvapit. Druhým nedostatkem je hodně uspěchaný konec, přičemž (ne)jednání jednoho z hrdinů je na mlácení hlavou o zem. I přijetí skupiny uprchlíků jakýmisi horaly, do té doby neviděnými, bylo trochu podivné (navíc, kde se tam vzala rodina hlavní hrdinky). Teď to vypadá, že jen kritizuju, ale vlastně se mi to docela dost líbilo, odsýpá to, výprava je výborná, občas něco proběhne trochu jinak, než by divák čekal a české lokace lahodí oku. Tím spíš nechápu totální ignoraci filmu českou distribucí (ha, beru zpět, česká premiéra ohlášena, včas jako vždy :) ). Jsem zvědav, jestli bude pokračování (kniha, jak jsem zjistil, má čtyři díly). Tak 70 %, ale přidám. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemný středověký snímek s jedním fantasy prvkem (draci), který u mne povyšují české lokace natáčení (hrad, hory, středověká vesnička v Řeporyjích). Docela v pohodě to celé plyne, skutečně spíše jako taková temnější pohádka, navíc je tam na pozadí téma potřebay přátelství, i když je člověk jiný než ti ostatní. Velmi slušná kamera, hudba a souhlasím s verbalem, že holku vybírali z pedofilního katalogu, ale jinak nejspíš také podle síly pohledu, protože tady jí naprosto věřím, že dovede pohledem měnit myšlení a srdce lidí. Škoda některých nedotažeností nejspíš kvůli plánovanému druhému dílu (královna, potrestání zla). Ale jinak středověký film s temnými prvky, na který se rád podívám znovu. ()

Trisis 

všechny recenze uživatele

Trošku mi to pripadá, akoby mali trojičky oligarchu (strihač, režisér, scenárista) narodeniny, tak im otecko zaplatil profi produkciu, obstojnú kameru, soundtrack, výpravu, exteriéry, atď. Žiaľ detičky bohatého ocka sa keď profi štáb dorazil povadili, kto stratil scenár v útrobách nafukovacej panny, pri extrakcií ho potrhali a ocko oligarch, aby tam štáb nestál ako blbci, kým jeho nepodarených synov upokoja, poveril kuchárku, aby išla napísať scenár. Svojmu čoklovi dal za úlohu chopiť sa strihu a tú nafukovaciu pannu posadili na režisérske kreslo, nech neostane prázdne. Kuchárka s nevýrazným literárnym talentom doniesla GRR Maritnovu knihu - hru o tróny, v nádeji, že ju vydá za svoju. Štáb jej to dokonca uveril, lebo jej manžel pri čítaní knihy na toalete používal každú druhú stranu na výter zadnice, a pomýlený ginom, hádzal do odpadu čisté stránky a použité vracal do koženej väzby. Túto kuchárka hrdo vložila do rúk nafukovacej panny, tá zvolala - akcia a vznikla Dcera čarodejky. A síce sa ten čokel naozaj strašne snažil z toho postrihať niečo obstojné, žiaľ... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Středověká fantasy plná draků a magických praktik byla natáčena mimo jiné ve slavných barrandovských studiích. (Zdroj: Film Europe)
  • Snímek se natáčel také v okolí Pravčické brány, u zámečku (nynější restaurace) Sokolí hnízdo a můžeme v něm vidět i Malý pravčický kužel. (Frency)

Související novinky

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama