Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dcera čarodějky Dina po matce zdědila nadpřirozené schopnosti: umí se podívat člověku přímo do duše a vyvolat v něm pocity studu za jeho činy. Když je její matka neprávem obviněna z hrůzných vražd, Dina se rozhodne odhalit pravdu, kvůli čemuž se ocitá uprostřed nebezpečného boje o moc a v ohrožení vlastního života. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (67)

Trisis 

všechny recenze uživatele

Trošku mi to pripadá, akoby mali trojičky oligarchu (strihač, režisér, scenárista) narodeniny, tak im otecko zaplatil profi produkciu, obstojnú kameru, soundtrack, výpravu, exteriéry, atď. Žiaľ detičky bohatého ocka sa keď profi štáb dorazil povadili, kto stratil scenár v útrobách nafukovacej panny, pri extrakcií ho potrhali a ocko oligarch, aby tam štáb nestál ako blbci, kým jeho nepodarených synov upokoja, poveril kuchárku, aby išla napísať scenár. Svojmu čoklovi dal za úlohu chopiť sa strihu a tú nafukovaciu pannu posadili na režisérske kreslo, nech neostane prázdne. Kuchárka s nevýrazným literárnym talentom doniesla GRR Maritnovu knihu - hru o tróny, v nádeji, že ju vydá za svoju. Štáb jej to dokonca uveril, lebo jej manžel pri čítaní knihy na toalete používal každú druhú stranu na výter zadnice, a pomýlený ginom, hádzal do odpadu čisté stránky a použité vracal do koženej väzby. Túto kuchárka hrdo vložila do rúk nafukovacej panny, tá zvolala - akcia a vznikla Dcera čarodejky. A síce sa ten čokel naozaj strašne snažil z toho postrihať niečo obstojné, žiaľ... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Od pohádky k fantasy a zase zpátky. 1) Film představuje společný skandinávský porod. Jen jsem si říkal, kde v Norsku či kde přišli k tak pěknému gotickému hradu. A ejhle - studio Barrandov to jistí._____ 2) Snaha vyhnout se americkému happyendu s jásajícími vesničany přivedla tvůrce k organizaci podivného útěku do Českého Švýcarska._____ 3) Ve skutečnosti, jak jsem zjistil studiem historických análů, draci sežrali všechny lokály včetně Drakana a jeho matky a posléze i uprchlíky a založili nový demokratický stát Sauriu._____ 4) Spoiler. Oceňuji způsob, jak se úspěšně ubránit tomu, aby si čarodějka v mých očích přečetla, za co se stydím. Prostě se za nic nestydět._____ 5) Z herců zaujali 35letý Dán Peter Plaughborg (vládce Drakan) a můj oblíbený 29letý Nor Jakob Oftebro (podezřelý Nikodemus). ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* dostal se mi pod ruky tento fantasy historický snímek ze skandinávských luhů a hájů, který patří do ranku průměrných, z kterého si nic neodnesete a brzo zapomenete o čem vlastně je. Koho však tento žánr láká, tak by ho tato "pohádka" potěšit mohla a zaplácne mezeru při čekání na další díly Hry o trůny. Pro mě je to ve výsledku dostatečně dobrý film, kterým jsem zaplácal hodinu a půl svého života, ale vůbec nenaláká na případné pokračování. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fantasy, které má blíže k pohádce, se odehrává v neurčité krajině, která je mixem severských exteriérů a nádherné české krajiny, toho nejlepšího, co film nabízí. Zpracováním se film potácí mezi rodinným a dospělým. Pro malé děti je dost temný a místy syrový, krev odkapávající z draků, lidí i mečů radosti nepřidá. Na druhou stranu jsou hlavními aktéry především děti, což je vhodné spíše pro celou rodinu. Dina i její matka sice jsou čarodějky, ale více než vidět do duše druhých toho nedokážou (jistě, pomocí studu a strachu je mohou ovládat, jenže na nestydaté si nepřijdou). Osobně jsem čekal, že pohledem alespoň zkrotí draka, i když to byly jen větší ještěrky. Napětí místy nechybí, ovšem ten konec? Že dobro nezvítězí, jsem fakt nečekal. Ovšem tohle není Andersen že....tudíž zklamání. Ti draci byli fakt otřesní! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemný středověký snímek s jedním fantasy prvkem (draci), který u mne povyšují české lokace natáčení (hrad, hory, středověká vesnička v Řeporyjích). Docela v pohodě to celé plyne, skutečně spíše jako taková temnější pohádka, navíc je tam na pozadí téma potřebay přátelství, i když je člověk jiný než ti ostatní. Velmi slušná kamera, hudba a souhlasím s verbalem, že holku vybírali z pedofilního katalogu, ale jinak nejspíš také podle síly pohledu, protože tady jí naprosto věřím, že dovede pohledem měnit myšlení a srdce lidí. Škoda některých nedotažeností nejspíš kvůli plánovanému druhému dílu (královna, potrestání zla). Ale jinak středověký film s temnými prvky, na který se rád podívám znovu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Středověká fantasy plná draků a magických praktik byla natáčena mimo jiné ve slavných barrandovských studiích. (Zdroj: Film Europe)
  • Snímek se natáčel také v okolí Pravčické brány, u zámečku (nynější restaurace) Sokolí hnízdo a můžeme v něm vidět i Malý pravčický kužel. (Frency)

Související novinky

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama