Reklama

Reklama

Boj za svobodu

  • USA Free State of Jones (více)
Trailer 3

Boj za svobodu přináší velkolepé akční drama zasazené do dob americké občanské války. Snímek vypráví příběh odbojného jižanského farmáře Newta Knighta (Matthew McConaughey) a jeho ozbrojené revolty proti Konfederaci. Knight spolu s dalšími drobnými farmáři a místními otroky roznítil povstání, které vyústilo v odtržení mississippského okrsku Jones County od Konfederace a k založení Svobodného státu Jones. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (151)

malylada 

všechny recenze uživatele

Film o dezertérovi, který se s hrstkou lidí snaží o revoltu v místním okresku, kde armáda nečestně vykořisťuje své občany během války. Na papíře dobré téma a hned mi na oko vyvstal Patriot s Melem Gibsonem. Problém je, že víc utahanější tempo režisér nemohl zvolit a zápletka z větší části nudí. Ve filmu se dalo najít tolik silných momentů, ale v žádné scéně se nepodařilo o žádnou gradaci dané situace nebo jakkoli pohnout s emocemi. Postavy krom hlavního hrdiny jsou hodně ploché, nikterak k divákovi nepřilnou a je jedno, co se s nimi v průběhu filmu stane. Ve vypjatých momentech to chtělo epičtější hudbu a dotáhnout vše do konce, ale Ross v nevhodný moment přeskakuje do jiné kapitoly a posouvá děj o nějaký kus dopředu. Délka filmu tomu moc nenapomáhá a jen mě utvrzovala v tom nezáživném zpracováni. Na druhou stranu musím ocenit výpravu, nádech období občanské války a vizuální zpracování, nicméně na dobrý historický film to nestačí. Mrzí mě to už jen kvůli mému oblíbenci McConaughey, který v tom průměru vyčnívá a snad bude mít příště lepší oko na projekty.......5/10 ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

A znovu konflikt mezi šedokabátníky a modrokabátníky. Prvních dvacet minut je skvělých. Ukazují film, tak jak na mě působil v trailerech. Navíc je to velmi syrové a drsné. Pak nastupuje dvouhodinová zívačka, která ze zajímavého příběhu dělá nevýraznou patlaninu scén. Matthew McConaughey má v posledních letech štěstí na dobré role. Je jeden z nejtalentovanějších herců současnosti. Bez něj by ovšem tento film byl absolutním brakem. Takhle jsem alespoň vydržel do konce. (I když mi to dělalo sakra problém) Styl vypravování mi vůbec nesedne a několik dějových linek pospojovaných, o deset let později a nebo následně se stalo, je prostě strašný. Úmorná délka tomu taky nepřidá. Škoda, že jsem se dříve nekoukl na jméno režiséra. Vědět, že tohle natočil ten co natočit Hunger Games, tak snad to i vynechám. Občanská válka v tomhle podání je směsicí nudy, dialogů a další nudy. Na to, že jsem se na tenhle film těšil, tak musím říct, že mě to ukrutně nebavilo. Ten film nemá jakoukoliv zápletku či cokoliv co by diváka upoutalo. Žádné emoce nebo zvraty. Zhola nic. Je to stejné jako v případě Lincolna (2012), kdy válečný konflikt je vyprávěn formou dialogů a neustálým přeskakováním z místa na místo. Obrovské zklamání. (41 %) ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobre natočená historická dráma z obdobia americkej občianskej vojny, ktorá deklaruje iba to, že po boji za slobodu sa začína ďalší boj, aj keď s inými zbraňami a možno ešte ťažší, a za ním ďalšie a ďalšie boje. Ako sled udalostí mi to prišlo dosť urýchlené, paradoxne k dlhočiznej stopáži, a hlavne nedostatočne autentické. Tá socialisticko-kolektivistická retroagitka bola až príliš. Na druhej strane, herci fajn a akčno-naturálne scény veľmi podarené, škoda, že nie aj početnejšie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $20,810,036 Tržby Celosvetovo $25,035,950Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ výborne zvládnutá dráma z občianskej vojny sever proti juhu s výborným obsadením, tak troška to pripomenulo aj Emmerichovho Patriota /80%/ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey tento film dáva skutočne správne dokopy. Myslím si, že sklamaní mohli ostať najmä ľudia, ktorí očakávali viac vojny a bojov. Lebo reálne sa po prvých pár minútach celý film úplne zmení a dostane to viac dramatický nádych. A máme tu možno ešte jednu skvelú bojovú scénku. Popravde poviem, že tento film ma bavil viac, než "The Birth Of A Nation" a mám pocit, že mal v sebe aj väčšiu dávku záujmu. Ku koncu už sa človek trošku stráca a najmä mám pocit, že všetky tie scénky, kde sa zameriavame na súdny proces v 20-tom storočí je doslova len vata. Keby sa to z filmu vytiahne, nebol by o moc iný a možno by sme mali viac času na to, aby sme sa venovali Newtovi, alebo to odtiaľ len absolútne vyhodiť a skrátiť tento film o pár minút. Tie scénky neboli zlé, len kedykoľvek sme sa k nim dostali, tak som mal pocit, že pozeráme niečo, čo tu skutočne byť nemuselo a zaobišli by sme sa ako diváci bez toho. Celkovo ale poviem, že sa mi páčili postavy, príbeh ma celkom zaujal a nebol ani najhoršie podaný. A podľa mňa aj celkom dobre ukazuje staré známe porekadlo - "je to ako ísť z blata do kaluže". A je to škoda, lebo Newt Knight skutočne chcel pre svojich ľudí len to najlepšie, no súčasne som mal pocit, že tak ako musel bojovať proti konfederácii, tak potom bojovali proti štátom a nikto ich nemienil uznať a najmä v čase americkej histórie zápasili aj s ohromnou dávkou rasizmu, ktorá pretrvávala ešte aj 100 rokov po tom. Pre mňa je to film, ktorý som videl rád, plynul celkom dobre a mal dobré postavy a dokonca by som si ho možno pozrel aj znovu. Zvážte si a pozrite si sami. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Scény natáčené v lékařském stanu, kde byla podlaha pokryta falešnou krví, se musely natáčet rychle, protože dřevěné palubky velmi rychle tekutinu absorbovaly. (BloodMax)

Reklama

Reklama