Reklama

Reklama

Bob Stone (Johnson) byl na střední oplácané „cosi" a sloužil jen jako terč brutální šikany. Calvin (Kevin Hart) stál na úplně opačném konci středoškolského potravního řetězce, ale to jsou teď v jeho případě už jen loňské sněhy, protože se užírá špatně placenou prací v účetní firmě a zoufale sleduje, jak mu život utíká mezi prsty. Léta o sobě neslyšeli, ale nyní se „potkali" na internetu a následně také fyzicky, v hospodě, kde chtějí zavzpomínat na staré dobré časy. Bob Calvina ohromí nejen svou vypracovanou muskulaturou, ale také informací, že jako elitní agent CIA pracuje na těch největších světových případech. Stále ohromený Calvin u sebe nechá Boba přespat, z čehož se vyklube kardinální chyba, protože hned ráno Calvina doma překvapí trestná výprava Bobových kolegů. Ti jdou svému parťákovi po krku, podle nich je až po uši namočený v přípravách na teroristický útok. Zdá se, že Bob Calvinovi tak trochu kecal. Naštěstí si to budou moci vyříkat, protože Bob vezme na úprku před spravedlností Calvina s sebou a s jeho pomocí bude chtít očistit své jméno a jako návdavkem zachránit svět. To by neměl být pro bývalého třídního šprta žádný problém. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (313)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Centrální inteligence už z trailerů vypadala na průměrnou americkou komedii která je od režiséra Millerových na tripů (Asi nejlepší komedii roku 2013). Film však nakonec dopadl o trošku lépe. Nejlepší na tomto filmu je hlavní dvojka Hart a Johnson. Zápletka totiž není originální (narozdíl od Millerových na tripů) a tak jedině co může být na tomhle filmu zajímavé je tahle dvojka. Hart tu překvapivě hraje opak všeho co kdy hrál a to samé Johnson. Hart je slušný, inteligentní člověk, zatímco Johnson je infantilní člověk který má rád poníky a zbraně. Ještě jedna dobrá věc na tomhle filmu jsou camea která nikdo nečekal. Dávám tedy čtyři hvězdičky ale jenom kvůli hlavní dvojce a nějakým překvapením. Celou dobu si totiž říkáte jak to teda je- Jestli je Johnson hrdina nebo zloduch. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

To je blbina, ale fakt zábavná! Kevin Hart to opět zabíjí, on je neskutečnej, kdykoliv otevře hubu, tak se musím smát. :-D Dwayne Johnsnon roli komika také dobře zvládl, i když samozřejmě akční filmy mu jdou lépe. Ale povedlo se to, samozřejmě scénář v některých ohledech mohl být lépe napsán, ale jde hlavně o komedii a já se bavil. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

I když má film nakročeno k celkem zajímavému výsledku, nakonec z toho je jen lehounce nadprůměrná komedie, která nejvíce ztrácí na někdy až nesmyslném ději a sem tam nucených vtipných scén, které prostě vtipné nebyly - tenhle film potopil nejvíce ze všeho mizerný scénář. Jsem zvědavej, co za americkou vládní složku by do svých řad přijala retardovaného napumpovaného pablba. Neříkám, že to místy nebylo vtipný, ale žádný klenot. The Rock byl určitě vtipnější ve Vítejte v džungli, nebo v Pot a krev. Velké plus za Aarona Paula. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nečekal jsem nic a nakonec jsem docela příjemně překvapen.Ne,že by v CI všechno fungovalo...gagy a vtipy vycházejí tak z poloviny,něketré věci jsou fakt hodně postavené na hlavu a hlavně to do jaké role tvůrci stylizovali Rocka je místy hodně iritující.Na druhou stranu je fajn,že si tvůrci odpustili berličku v podobě vulgárností a fekálního humoru,bez kterého se snad žádná současná komedie neobejde.Nemůžu říct,že by CI byl můj favorit ,ale i díky ústřední dvojici patří do lehčího nadprůměru minimálně co se komediíí týká...65% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak rád bych zas viděl s Dwaynem Johnsonem obyčejný akčňák, kde vymlátí v klidu nějakou partičku zlosynů. Ale on ne, pořád má potřebu točit komedie, většinou rodinné, a je to asi tak podobné, jako kdyby Myšpulín ve Čtyřlístku provozoval kung-fu. Tentokrát navíc je to komedie ve stylu, který děsně nesnáším, a to s užvaněným a věčně uječeným černochem, který zmrví na co sáhne, i když by měl a mohl být trochu frajer. Příběh samotný je zbytečně natažený na hodinu a tři čtvrtě, přitom 70 minut by v cajku stačilo na tu pitomoučkou vyprávěnku. A ta závěrečná totálně trapná scéna na maturiťáku o 20 letech, kde všichni dělají jen stafáž, to už byla trapnost nad trapnost. Jinak by mě zajímalo, jak cvičením z malého, tlustého černouška vznikne urostlý a vysoký hispánec, fakt jo. Akčních scén moc není, a ty, co jsou, nejsou nijak povedené. Celkově to připomíná celé spíš nějaký pokus o telenovelu. Nejlepší na celém filmu je poslední nepovedená scéna pod závěrečnými titulky (ta, kde se mluví o přezdívkách jako The Rock). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (18)

  • V čase cca 01:20:00 Bob (Dwayne Johnson) tvrdí, že je černý jezevec. Poté to samé tvrdí Phil (Aaron Paul). Calvin (Kevin Hart) Pihla slyší a diví se tomu. Jak ale podle hlasu mohl vědět, že to je on? Nikdy předtím ho neviděl ani neslyšel jeho hlas. Jen o něm věděl z povídání od Boba. (Zix.)

Související novinky

Jumanji s Rockem?

Jumanji s Rockem?

18.04.2016

Remake rodinné klasiky Jumanji měl dorazit už letos v prosinci. Studio Sony ho ale nestihlo dát dohromady, a tak se v lednu posunula premiéra na červenec 2017. Film mezitím dostal režiséra, jímž bude… (více)

The Rock nájemným vrahem

The Rock nájemným vrahem

03.05.2015

Kalifornský režisér Rawson Marshall Thurber se po Vybíjené s Benem Stillerem trochu ztratil. Loňští Millerovi na tripu jej ale vrátili do hollywoodského hledáčku a momentálně už točí svoji další… (více)

Reklama

Reklama