Reklama

Reklama

Bob Stone (Johnson) byl na střední oplácané „cosi" a sloužil jen jako terč brutální šikany. Calvin (Kevin Hart) stál na úplně opačném konci středoškolského potravního řetězce, ale to jsou teď v jeho případě už jen loňské sněhy, protože se užírá špatně placenou prací v účetní firmě a zoufale sleduje, jak mu život utíká mezi prsty. Léta o sobě neslyšeli, ale nyní se „potkali" na internetu a následně také fyzicky, v hospodě, kde chtějí zavzpomínat na staré dobré časy. Bob Calvina ohromí nejen svou vypracovanou muskulaturou, ale také informací, že jako elitní agent CIA pracuje na těch největších světových případech. Stále ohromený Calvin u sebe nechá Boba přespat, z čehož se vyklube kardinální chyba, protože hned ráno Calvina doma překvapí trestná výprava Bobových kolegů. Ti jdou svému parťákovi po krku, podle nich je až po uši namočený v přípravách na teroristický útok. Zdá se, že Bob Calvinovi tak trochu kecal. Naštěstí si to budou moci vyříkat, protože Bob vezme na úprku před spravedlností Calvina s sebou a s jeho pomocí bude chtít očistit své jméno a jako návdavkem zachránit svět. To by neměl být pro bývalého třídního šprta žádný problém. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (313)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak původně sem to čekal horší, a né že by mně stále nemrzelo, to jak Dwayne Johnson před lety sliboval, že bude hrát v drsných akčních filmech a tady je výsledek, hraje v přiblblých komediích. Ale já sem férový, takže uznávám že se mi tohle celkem líbilo, jednak díky režisérovi a velké plus na tom má Kevin Hart, který je prostě skvělý komik. A i ta Dwaynova role tady, byla celkem snesitelná. Parkrát sem se zasmál, a párkrát zase vtipy působily divně, né li trapně, ale příběh byl celkem super, furt sem si říkal jak to celé skončí a kdo je vlastně ten černý jezevec. Akce v kanceláři byla povedená, ale zbytek už takový nebyl, nicméně tak jako tak, tenhle film je nenáročný a docela dobře utekl. Takže zasloužená trojka je na místě. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Totální pičovina, kterou člověk buď dostane pod kůži a chytne ho, nebo to nemá absolutně cenu sledovat! Jak už jsem kolikrát psal, líbí se mi Rockova univerzálnost a to, že se nebojí experimentovat s žánrama, který navštíví. Pamatuju si, jak jsme byli nasraný, že takovej bourák, jako je Diesel, vlezl do rodinné kokotiny se svištěma a najednou jsme byli v dobách Arnieho Juniora, či Policajta ze školky. Dwaynovi to zatím (až na Vílu zuběnku) vychází skvěle a i s tričkem s obrázkem a ledvinkou tu trapnost a stupiditu umí maskovat dokonale. Jo, mě to baví. Hart jako vždy přitakávačka, ovšem bez něj by Centrální inteligence nefungovala. 70% ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak mě opět The Rock nezklamal. Celkem svižný filmek, ve kterém jsou povedené vtipné scény, klasický špionský příběh, docela dost akčních pasáží a sem tam i nějaká ta vtipná hláška. Hart je místy až dost otravný, ale dá se to přežít. The Rock celý film táhne, ale pro lidi, kteří ho nemusí, to bude jen další průměrná akční komedie. Já se u filmu bavil a dávám 85% :) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Centrální inteligence by se dala pojmout a ohodnotit jako valná většina dnešní komediální produkce z Hollywoodu, a sice nemastným a neslaným průměrným hodnocením. Film je založen zejména na naprosto ambivalentním vzhledu a povaze obou hlavních postav v podání Johnsona a Harta, což občas moc nefungovalo, ale i tak jsem se zasmál. Příběh obsahuje lehce průhlednou krimi-zápletku, která neurazí, ale ani neohromí, plus je tady nakousnuto téma vztahů, šikany a mindráků z mládí, což jsou tak trochu plusové body. Kdybych se měl zmínit o nejvýraznějších mínusech filmu, tak mi vadilo občasné Johnsonovo přehrávání a tak trochu hloupá "striptýzová" scéna z konce filmu (kterou vyvážil Johnsonův úvodní taneček ve sprše v latexovém špeko-obleku). Zkrátka snímek, který je sice průměrný a předvídatelný, ale což - člověk se u něj dobře odreaguje. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Do života účetního Calvina Joynera vstoupí někdejší školní outsider. Od jejich posledního setkání uplynulo dvacet let, spousta věcí se za tu dobu změnila. Dramatickou změnou prošel i Robbie. Ze školního otloukánka a nechutného tlustoprda je dnes hora svalů, navíc si změnil jméno, k velkému Calvinovu překvapení je agentem CIA - na útěku. Zbývá zjistit, proč se vlastně Bob Stone, jak si dnes říká, rozhodl někdejšího premianta ročníku po tak propastné době kontaktovat. Bude to relativně zábavná jízda, i když hodně nenáročně posazená. Dlouho jsem tenhle film odkládal, nebyl pro mě nijak lákavým zbožím, působil tuctově. Bohužel se ukázalo, že je tuctový. Sympatické herecké obsazení přebíjí tuctové akční scény, které ničím nevynikají a není jich dostatečné množství, z technického hlediska je zradila okatá zadní projekce, chyby ve filmu i ve scénáři jsou poměrně nepřehlédnutelné. SPOILER/Ve finále se ukáže, že někdejší Bobův (proradný) parťák svoji smrt jen zinscenoval a chtěl státní tajemství prodat teroristům, Calvin ho zná jen z vyprávění, nikdy jej neviděl, přesto bez zaváhání neomylně pozná, že je to on, když se objeví znenadání na scéně/KONEC SPOILERU. Příběh nepůsobí úplně ohraným dojmem, má svěží nádech, nějaké originální nápady má, nicméně mu chybí atraktivní uchopení, i co do akčních scén, čímž postupem času sklouzne na tuctovou úroveň. Má něco málo ke dvěma hodinám, jeho přepálená stopáž se stane záhy jeho nepřítelem. Řídký scénář svedl obě herecké hvězdy k "povinné" rádoby vtipné výplni, která spočívala v trapných výstupech, které film brzdily a ubíraly mu na tempu i zajímavosti. Namátkou Johnsonova scénka, v níž dělá falešného terapeuta, sem vůbec nezapadla, veškeré Hartovy výstupy, je to pták, co semlel všechny známé i neznámé afro-americké herce prostřednictvím svého kulometně ukecaného projevu, vše vrcholilo školním srazem a šilhající Melissou McCarthy. Režisér Rawson Marshall Thurber mohl svaly Dwayne Johnsona zužitkovat mnohem akčněji, zkrátka tak výkonně, aby mně nebylo trapně, když se svalovec a bijec nejednou znemožnil a provinilým úsměvem dával najevo, že se nic nestalo. S ústřední hereckou dvojicí jsem byl spokojen, celkem jim to šláplo, z obsahu i náplně filmu jsem už takovou radost neměl. 6/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (18)

  • Calvin (Kevin Hart) postřelí jednoho z agentů do ucha, ale v dalším záběru není po postřelení ani stopy. (moznazitra)
  • Po filme Twister (1996) sa jedná o prvú spoluprácu štúdií Warner Bros. a Universal Pictures po 20-tich rokoch. (figliar)

Související novinky

Jumanji s Rockem?

Jumanji s Rockem?

18.04.2016

Remake rodinné klasiky Jumanji měl dorazit už letos v prosinci. Studio Sony ho ale nestihlo dát dohromady, a tak se v lednu posunula premiéra na červenec 2017. Film mezitím dostal režiséra, jímž bude… (více)

The Rock nájemným vrahem

The Rock nájemným vrahem

03.05.2015

Kalifornský režisér Rawson Marshall Thurber se po Vybíjené s Benem Stillerem trochu ztratil. Loňští Millerovi na tripu jej ale vrátili do hollywoodského hledáčku a momentálně už točí svoji další… (více)

Reklama

Reklama