Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jean Reno byl, je a vždy bude frajer. Nemilosrdní jsou drsnej akční krimi film, kde není nouze o napětí, hlášky a i občasné vtipné situace (pokus odtáhnutí obrovského černocha v bezvědomí mě rozesmál nahlas) . Kromě překvapivého zjištění, že Jean Reno neviděl Avatar ve filmu překvápek moc není a ani nejsou potřeba. Šlape to totiž přesně tak, jak jsme u Jeana zvyklí - více než dobře. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Francouzi jsou jedni z mála, kteří se dokáží vyrovnat americké produkci a na tento film jsem byl docela zvědaví. Nejen kvůli námětu, ale i kvůli Renovi, který si po dlouhé době střihl akční roli, která se zdála být zajímavá. Bohužel natěšení opadlo, hned po úvodních titulcích, kdy se v akci představí Jean Reno a jeho parta. Film se podobá nedávné Sabotáži, jen je kvalitativně ještě mnohem níže a vlastně nemá čím zaujmout. Nudná akce, nezajímavý děj a unavený Jean Reno. Silně nepovedené. ()

Reklama

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Mezi psychointelektuálněhumanistickými srágorami poslední doby působí tento francouzský akčně kriminální snímek nabitý spoustou profláknutých klišé a humorných hlášek, jako závan čerstvého mořského vánku v zaprděných sálech multiplexů. Podtrženo a sečteno - akce, hlášky, jednoduchá linie, přívětivá stopáž a neodolatelný Jean Reno, činí z tohoto snímku příjemnou podívanou ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pičoid je kosočtverečný útvar, který na první pohled vypadá sympaticky a lákavě, a tak jej každý zpočátku touží omrknout. Na pohled druhý, a zvláště pak po několika desítkách zhlédnutých pičoidů, však záhy zjistíte, že jsou všechny pičoidy na jedno brdo a že ani ten právě prozkoumaný skoro vůbec zase nestál za váš čas ani námahu, a zatoužíte po intelektuálnějších tvarech. Toto je typický pičoid! Podle obsazení, obsahu a pičoidních žvástů několika panických mentálů o jeho nepochybných kvalitách vám ztvrdne zájem, vrhnete se na to jako námořník na kapající štětku, protože se třesete na nekompromisně surovou, drsnou francouzskou školu s brutálním Leonem, a místo toho dostanete slaboduché žabožroutské Želvy mindža ze Sûreté Karaté, které jsou natolik husté, že zásadně chodí do křížové palby několika statických pablbů jen s holýma rukama či bejsbolkou, aby ukázaly, jak umí před kulkami metat kozelce a na potkání mlátit asi tak o sto kilo těžší hovada. Vede je krutopřísně vytlemený sedmdesátiletý Děda Mráz s vaky pod očima, kterému nevěříte ani to, že udrží moč, natož aby někoho praštil, a už vůbec ne, že by bez nitráku a viagry udýchal tu smerfetní pětatřicetiletou pichnu s motorovým pekáčem, natož aby na něj pak ještě bezplatně čuměla jako na multiorgastický svatý obrázek. Prostě sice velkoryse natočená, ale přiblblá až trapná kokotina, které k absolutní popkornové debilitě chyběl už jen Džekí Čen, Opičí král a Megan Lišková. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná oldschol záležitost, která jenom bohužel má tu smůlu, že netrefila dobu svého vzniku. Jenom považte : Natočit tohle před dvaceti lety v časech Leona, kdy byl Reno v o něco lepší formě než dneska... Byla by to jistě prvotřídní pecka která by plnila kina. Takhle naší distribucí jenom proletí jako relikt dávných časů který už dnešní generaci odkojené na superhrdinech ve slipech konajícími své činy mezi kráčejícími stromy, bohužel moc neřekne, ale čert to vem já si to užil. Reno se pravda v akci už moc nepředvede, holt roky nejde zastavit, navíc svou vizáží už nepřipomíná moc nekompromisního drsňáka, ale spíš dobráckého dědečka, ale jako mentor a stejně víceméně nejdůležitější postava filmu určitě obstojí. Celkově mi ten film přijde trochu ve stylu Sabotáže z Arnoldem tedy nekompromisní jednotka coby bič na extrémní zločince. Nějakej vybroušenej scénář nebo něco co tu ještě nebylo od toho určitě nečekejte, ale o tom to fakt není. Jediný co mě občas rušilo je někdy trochu zbytečně akční střih v přestřelkách a pár bitkách co se tu objeví. Celkově, ale spokojenost. O podobný filmy dneska už moc nezavadíte a já jsem i za to málo co se občas objeví upřímně rád.70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)
  • Při přepadení banky jsou tři lupiči vyzbrojeni puškami FN Scar a čtvrtý HK MP5K. Policie má většinou pistole Sig Sauer SP2022. Serge Buren (Jean Reno) většinou používá pušku HK 416 a v rukou jedné z policistek se objeví i puška SG 550. (JohnSmith)
  • Zásahová jednotka má na zádech nápis GIPN, což znamená Groupes d´intervention de la Police Nationale. Jedná se o regionální zásahovou jednotku. První GIPN byla založena v roce 1972 v Marseille a to po atentátu na Olympijských hrách v Mnichově 1972. (JohnSmith)

Reklama

Reklama