Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Len kvôli Renovi nemôžem dať menej. Ten človek má tvar drsného, nekonvenčného policajta či vyšetrovateľa a vždy mu to bude sedieť. Hoci teraz už v pokročilejšom veku, stále pôsobí mladšie a nestráca na šarme. Film je samozrejme slabším krimi útvarom s priemernou zápletkou. Vedľajšie postavy malo výrazné a hlavne tie dlhotrvajúce strieľačky boli prehnané. Nebolo ich často, ale keď už prišli, tak minimálne 5 minút len civíte na nábojnice padajúce na zem. ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Jako mladík jsem byl v kině na velmi povedeném snímku http://www.csfd.cz/film/88479-inspektor-sweeney/filmoteka/ , který se v kino distribuci ČSSR nejmenoval ani Inspektor Sweeny, ani Spiknutí, ale prostě "Sweeny". Kde se zde k těm názvům přišlo by mne zajímalo. Jak říká Felix Holzman ve scénce z mizerné restaurace, když mluví o zpracování zbytků - "My to podáváme pěkně propečené." - tak ten původní film, scénář, jak tak dnes nikdo nic moc nového nevymyslí, přemleli a trochu propekli současnou kamerou, kulisami a efekty a vytvořili z toho "ohřívanou pochoutku" - http://www.csfd.cz/film/314364-inspektor-regan/prehled/ . Pak ale ještě přišli Frantíci, asi si řekli, že mají fajnovější mlýnek na křehčené, staré maso, umí to lépe osmahnout a uděli "remake-remake". No a ani to se moc nepovedlo, to snad může oslovit jen ty, co opravdu původní film neznají. Je to ještě slabší, než ta britská ohřívačka. Možná jsem starý, možná konzervativní, ale origoš byl origoš, na svou dobu výborný a oprašování starých dobrých scénářů jen hovoří o nedostatku invence a originality a ani jedna současná napodobenina mne nikterak neuchvátila. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Žán Renů není blbej, doma má zrcadlo a v něm vidí že vlasů má stále dost, ale na menší hlavu,nějak buclatější tváře a rostoucí teřich, plus se mu ráno po pravidelném hudrování pelikána čím dál hůř zvedá z postele. Takže co s tím? Jednoduché řešení. Vylepat dohola, nechat narůst plnovous alá Rumcajs a vzít na sebe volnější hadry. Plus akční scény nechat na mladším jádru týmu a nedělat tak ze sebe cca v 70ti akčního juru v plné síle. Díky tomu, narozdíl od jiných stárnoucích herců, tak Jeanovi filmy stále patří k tomu dobrému až hodně dobrému (i když Leon to už nebude) . Nemilosrdní je taková poctivá krimi akčárna kde se s tím policajti zrovna 2x neserou a padouchům nakopávají prdel jak se jim zlíbí ať už jednoručním beranidlem (nevím jak se té sračce říká, to víte ženská) , nebo bejsbolkou. Žán občas někomu ubalí, jinak se drží max střelných zbraní a v mezičase brousí starou svého nového nadřízeného. Na logiku se v tomto filmu zvesela sere takže průměrný šéééský divák si začne myslet , že s bejsbolkou se dá vyřídit X chlapů se samopalama. Piču, nedá byl by jak řešeto, ale co, hlavně že se na to dobře čumí. Ono vůbec ten bejsbolovej maník tomu dodával šťávu, ať už občasnou hláškou nebo pouštěním heveru na skoroterminátora. Kdo chce vypláchnout mozek a chvilku se cítit akčně, ten si u toho bude chrochtat. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Francouzský akční film s Bessonovým úpadkem nezemřel. Jasně, je to béčko, ale přiznané a zatraceně zábavné. Jednoduchý příběh rámuje syrová atmosféra a parádní akční scény (a že jich je!), Jean Reno na to ještě pořád má a Alban Lenoir je mistrem nakládaček baseballkou. A navíc se to nebere příliš vážně a humorem to evokuje Smrtonosnou zbraň. V Rochera vkládám do budoucna velké naděje. Gareth Evans to není, ale přímočarou oldschoolovou akci zvládá perfektně. Zasloužená kultovka. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak do půlky jsem si myslel, že už jsem tenhle film viděl. Po skončení jsem pátral co to tenkrát bylo a hle hodně hodně podobné anglickému The Sweeney. Každopádně tohle se mi líbilo víc, ale není to na víc jak 3*. Akce taková 100x omletá a příběhově právě přes kopírak anglické verze. No a teď jsou na řadě amíci ? ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Alternatívnym názvom snímky je aj názov The Squad. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)
  • Zásahová jednotka má na zádech nápis GIPN, což znamená Groupes d´intervention de la Police Nationale. Jedná se o regionální zásahovou jednotku. První GIPN byla založena v roce 1972 v Marseille a to po atentátu na Olympijských hrách v Mnichově 1972. (JohnSmith)

Reklama

Reklama