Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bleed For This vypráví neuvěřitelný skutečný příběh o jednom z nejinspirativnějších a nejpřekvapivějších návratů na výsluní v dějinách sportu. Miles Teller exceluje v roli Vinnyho Pazienzy, boxera z Providence přezdívaného "Pazmánský čert," který se katapultoval ke slávě dvojnásobným vítězstvím v soubojích o světový titul. Při téměř smrtelné autonehodě si však Vinny přerazil páteř a bylo mu řečeno, že už možná nikdy nebude znovu chodit. Navzdory všem očekáváním a nařízením lékařů přistoupil proslulý trenér Kevin Rooney (Aaron Eckhart) na to, že Vinnymu pomůže vrátit se pouhý rok po nehodě zpátky do ringu na možná poslední zápas v životě. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (81)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pazienzův návrat do ringu si určitě zaslouží obrovský respekt, ale co se filmu týče, tak ten patří spíše k průměru. Ono to sice nebylo špatně natočené, ale nemůžu si pomoct, chyběla mi tu trocha citového vydírání, které by mě nenechávalo chladným a neškodilo by ani zapracovat na vypjatějších zápasech. Výrazněji tak zaujme akorát Miles Teller, kterého jsem si nedokázal v roli boxera představit, ale on zvládl s přehledem i tenhle part. Nic k zapamatování, ale za jedno podívání to stojí. 60% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Box je v skutočnosti dosť nudná záležitosť. Pre filmárov je však vďačným športom, pretože sa dá tréningový proces a súboj o titul nafúknuť do testosterónovej nabudzovačky nabušených dojmov. Čo však s časom, ktorý má vyplniť neboxerskú činnosť? A tu sa práve líšia úspešné, zaujímavé, priemerné, a nudné až zbytočné pokusy. Krev šampiona má kvalitný reálny základ. Týpek si vyberie vo veľmi nahovno situácii veľmi nahovno riešenie a vďaka svojej tvrdohlavosti, nerozumu sa vyhrabe k svojmu snu. Bohužiaľ jeho cesta vo filmovom prevedení pôsobí akosi tuctovo. Rozdielovým prvkom je vlastne len to lešenie okolo hlavy. A to je dosť málo. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tisícátý první boxérský příběh na tisícátý první způsob. Boxérská dramata jsou si nekonečně podobná, ale pokaždé přijdou s nějakou minimální vsuvkou, kterou se od jiných filmů dokáží odlišit. V tomto případě to jsou herci. Především Miles Teller, který mě baví snad zatím všude, kde se ukáže a Aaron Eckhart, kterého bych na první dobrou pomalu ani nepoznal. Jeho převtělení v trenéra alkoholika je naprosto ultimátní a vodí si to od první minuty filmu. I díky těmto dvěma hereckým výkonům jsem neměl obtíž film dokoukat. A to i přesto, že mi bylo jasné, co se bude dít a kam celý příběh bude směřovat. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz průměrné s prapodivným Tellerem v roli hlavní. Podobných filmů jsou kvanta, a proto tento počin nemůže zákonitě vyniknout. Pozitivní závěr mi znechutil sobotní dopoledne, což je k nasrání. Casting se zcela evidentně nevydařil, jelikož tolik nevýrazných herců na jednom place jsem už dlouho neviděl. 61% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kdo se nějak hlouběji zajímá o svět boxu, případně kdo utrpěl nějakou vážnou nehodu a potřebuje do budoucna povzbudit nějakým inspirativním příběhem, ten si Bleed for This může možná i užít a možná si z něj odnést i solidní filmový zážitek, pro nezaujatého diváka se ale bohužel jedná o dost utahanou, nezáživnou nudu, která vážně, tedy krom zmiňovaného inspirativního příběhu, nemá co jiného nabídnout, a to jak po filmařské, tak dramatické stránce. Samotný film totiž nemá příliš co nabídnout, boxerských dramat o pádu na dno a následném vzestupu zpět na výsluní je mnoho a mnoho, a zpracování tohoto není skutečně nikterak výjimečné, naopak, je to celé velmi předvídatelné a vážně hodně ploché. Samotné boxerské zápasy nejsou navíc nasnímány ani živelně, ani dynamicky, ani příliš přehledně, emočně je to pak neuvěřitelně nepůsobivé a dramaticky zcela nefunkční, postavy na mě působili vesměs nezajímavě a v neposlední řadě musím filmařům vytknout i mdlou atmosféru a nulovou stylovost. Miles Teller je každopádně ve své roli přesvědčivý a celé to dost zachraňuje, ovšem ani jeho výkon už nic nezmění na tom, že se jedná o velice nevýrazné drama, které jsem si zkrátka vůbec neužil. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky je možné vidět záběry se skutečným Vincenzem Edwardem Pazienzou. (MATADOR)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amer. štáte Rhode Island. (MikaelSVK)
  • Zápas proti Rogerovi Mayweatherovi sa v skutočnosti odohral 7. 11. 1988. Zápas proti Gilbert Dele bol 1. 10. 1991. Po ňom mal hlavný hrdina autonehodu. Zápas proti Roberto Duranovi sa odohral až 25. 6. 1994 s verdiktom rozhodcov 117-113, 117-112, 117-112. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama