Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Vecernicek

Vecernicek (hodnocení, recenze)

Konec se dovíte hned na začátku filmu, kdy při uvodních znělkách Vám poví, že to je americký film. Jak asi takovej film může dopadnout, že... 

Aqualung

Aqualung (hodnocení, recenze)

Jeden z výborných válečných filmů.Nejen vynikajícími hereckými výkony, ale zejména poukazy na zrůdnost války a jejích projevů.To je, myslím, smysl a úděl každého slušného filmu tohoto žánru.Bizarní je, či bylo, že se celý štáb se vším všudy dostal málem do skutečné války-naši tehdejší "přátelé" z varšavského paktu k nám kolektivně vyrazili poučit nás, jak se buduje ten správný socialismu.Psal se totiž rok 68.

špaček421

špaček421 (hodnocení, recenze)

Všimli jste si, že na DVD obalu je nakreslený i Rudolf Jelínek? Jako ten voják s detonátorem.

Verwest

Verwest (hodnocení, recenze)

úžasná záležitost ...jen mi (jako u večiny filmů na válečné téma) vadila jedna věc: Excuse Herr Leutnant

 (hodnocení, recenze)

Výborný film, jedinou výtkou je snad jen opět přehnaně do nebe volající hrdinství amerických vojáku, a zbabělost Němců, o nichž víme, že bojovali vždy až do konce.

zotab

zotab (hodnocení, recenze)

Po dlouhééé době jsem viděl film znovu (poprvé na premiéře v kině Alfa v Praze). Shodu okolností jsem vzápětí viděl znovu film "Zachraňte vojína Rayena" (poprvé multikino Olympia). Pokud mou srovnat, je bitva v Ardenách lepší. Dodneška se jezdím dívat na most u Remagenu (Davle), kde se film točil. V Alfě jsem se otáčel když nade mnou přelétaly bombardéry, v Olympii už ne.

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama