Reklama

Reklama

Vražda na Nilu

  • Československo Smrt na Nilu (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna loď, několik vražd, mrtvola, několik podezřelých a jeden geniální detektiv. Hercule Poirot chce prožít příjemnou dovolenou na luxusní lodi Karnak, která se plaví po Nilu. Pokojný výlet se však změní v drama, když někdo zavraždí bohatou Linnet Ridgeway-Doylovou. Pachatelem může být jen některý z cestujících! Ale kdo? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako obyčajne trochu zdĺhavejšie, ale potrebné zoznamovanie sa s osobami a potom jeden skvelý príbeh so zamotanou záhadou okolo tajomnej vraždy. Len jedna vec bola jasná hneď od začiatku, a síce kto bude hlavná obeť. H. Poirot sa v tomto prípade riadne spotil, hlavne keď uvážime, že motív na vraždu mal na lodi každý, dokonca aj lekár. Rozuzlenie bolo nanajvýš prekvapivé a vynaliezavé, také niečo dokáže vymyslieť iba A. Christie. 85/100 Videné v rámci Season Chalenge Tour. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Ustinova v téhle roli nemám rád, ale na druhou stranu jsem jak několik dílů seriálu se Suchetem, tak tenhle film viděl v originále: Ustinov mnohem zřetelněji vyslovuje. Ale to jen taková poznámka. Se Suchetem byla natočena ještě jedna verze tohoto příběhu: není zdaleka tak zábavná, ale předlohy se drží mnohem věrněji. Tato verze je, kromě ústřední postavy, mnohem lépe obsazená, neodolatelné je tango Davida Nivena a Angely Lansburyové a scénky Bette Davisové s Maggie Smithovou...______SPOILERY:_____ Ti z vás, kteří mají problém s koncem - plán vymyslela celý ona a jeho přesvědčila, aby jí pomohl. On je evidentně pod velkým tlakem, má zranění a spáchal vraždu, takže to na konci už prostě nevydrží... ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Série filmů Hercula Poirota s Ustinovem byla vždycky zajímavá. Na počátku byla tahle skvostná záležitost odehrávající se na Nilu. Původní román z roku 1937 (česky vyšel poprvé až 1985) nabízel ideální kombinaci zajímavých postav a exotického prostředí, takže skvělý materiál pro kohortu báječných herců v podmanivém prostředí, které ještě zesílilo v barevných širokoúhlých záběrech. Z mladší generace tu svítily Jane Birkin a Lois Chiles, nejlepší ze všech byla hašteřivá dvojka Bette Davis a Maggie Smith, Angela Lansbury hrála dokonalé komické etudy a Mia Farrow byla jako vždy především éterická. Originální předností této verze je zřejmě závěr, ve kterém je každá z hypotéz zahraná v samostatné scénce. Za pozornost stojí ale všechny tři přepisy. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Snad všechny filmy, které byly v 70. letech natočeny podle předloh Agathy Christie, byly skvěle herecky obsazené. Většinou už tento fakt bývá poměrně jistou zárukou úspěchu. Ani tento film není co do hereckých hvězd žádnou výjimkou. A bezesporu si drží vysokou kvalitu, byť se (zcela pochopitelně) nedá srovnat s knižní předlohou. Kdo ale knihu nečetl, může si podle tohoto snímku (ale i dalších) udělat obrázek o genialitě Agathy Christie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná detektivka, která však nedosahuje kvalit předchozí Vraždy v Orient expresu. Peter Ustinov pojal Hercuila Poirota úplně jinak než Albert Finney ale rozhodně to neznamená, že by to bylo špatně. Poirot je v jeho podání sympaťák k pohledání s jakýmsi divným francouzským přízvukem (v dabingu to alespoň tak vypadalo), kterému určitě budete držet palce a rádi mu pomůžete s vyšetřováním vraždy. A zde je podle mě hlavní problém filmu. Na hlavní tahák tohoto žánru tedy na vraždu čekáte takřka hodinu filmu a předchozí dění spíše nudí. Avšak je to jediný problém filmu, který se dá překousnout a poté už se příběh krásně rozjede a vy budete moci s hlavním hrdinou pátrat po vrahovi. A posledních 15 minut ve kterých Poirot odhalí vraha nemá chybu. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (31)

  • Angela Lansbury nikdy nevidela hotovú filmovú verziu, kým sa 9. novembra 2018 nezúčastnila premietania k 40. výročiu. (Arsenal83)
  • Vtipný moment nastal pri milostnej scéne medzi Lois Chiles a Simonom MacCorkindaleom, keď Chilesovi pristála na zuboch otravná púštna mucha. Herci pokračovali, ako najlepšie vedeli, ale štáb vybuchol od smiechu, keď Guillermin našťastie zavolal „strih“ a nariadil ďalší záber. (Arsenal83)
  • Väčšinu času loď sprevádzali menšie člny, ale motory museli vypnúť, pretože boli také hlučné, že rušili natáčanie. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

Gal Gadot v pokračování Orient expresu

30.09.2018

Filmová adaptace klasiky Agathy Christie Vražda v Orient expresu v loňském roce vydělala 352 milionů dolarů a potěšila jak diváky, tak kritiky – zaslouženě se tak dočká pokračování. Snímek s názvem… (více)

Reklama

Reklama