Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Velký humbuk kolem průměru jako podobně u letošního nízkorozpočtového Hidden.Nesympatická dvojice a škvrně čelí Irské zkazce o blahoslavených a leč se režisér opravdu snaží a kameraman je opravdu profík, atmosféru mi prostě nevykouzlili a i když mě bavil příběh, strašení se jim nedaří, lekačky taky né a atmosféra není zázračná.Efekty docela ušly a díky bohu to není ani moc komické, ale mě nějak prostě nedokážou zaujmout tyhle horory z ostrovů, nedokážu ocenit to prostředí a nemusim ten styl, kdy je nějaký páreček někde na samotě.Na jednu noc mě to zabavilo a např. ta scéna s kosou a hlavičkou Cory je parádní, ale v celku prostě průměr na jednu noc.Žádný zázrak se opět nekoná.55%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Do konce sezóny zbývají ještě dva měsíce, ale mám dojem, že tu máme horkého adepta na nejděsivější zážitek roku. The Hallow disponuje pro mě asi nejoblíbenější recepturou filmového hororu; luxusním prostředím temných lesů, stísňující atmosférou, z temnoty se sápajícími monstry a malou rodinkou, která jim musí čelit. Už dlouho nepamatuju takhle dlouhé a intenzivní napětí, co od nějaké 25. minuty vám nedá skoro vydechnout. Je sice fakt, že ke konci je to lehce předvídatelnější a samotný závěr nedosahuje tak drtivé síly jako to předchozí atmosférické inferno, ale na to osobně seru. Po dlouhé době se totiž konečně objevily zrůdy, co dokážou spolehlivě strašit. Nebudu šetřit, pyčo, poněvadž takhle si představuju horor! ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nádherně rozjetý až mysticky atmosférický horror uprostřed magických lesů (ne, není to fantasy) nakonec pokazí fakt, že film ukáže více, než by měl. Ty potvůrky před kamerou prostě veškerou atmosféru shodí až nepříjemně prudce dolů. pžřitom oba hlavní hrdinové byli fajn, lesy byly fajn, atmosféra dlouhou dobu fajn. Ke konci už to fajn ale prostě nebylo. 2.5* ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Horor s parazity nebo přeměnami lidí v monstra úplně zbožňuju, ale tohle mě emocionálně minulo, protože mi byl jak ten chlápek, tak i ta ženská dost nesympatičtí. Navíc si dovedu představit ten námět spíš jako fantazy, které je postaveno na nějakých starodávných legendách, než takovouhle podivnou směsku duchařiny a monster hororu. Očekávání jsem měl nulové, takže zas tak zklamaný nejsem, ale spíš nedoporučuju. 45% ()

Lucasion odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu ne. To jsem šlápnul vedle. Rodina se přestěhuje z Londýna do lesů Irska a z lesa začnou vybíhat bubáci. Ten film je strašně špatnej. Obvykle bych si našel alespoň něco, co by se mi líbilo, ale tady to vážně není. Herci jsou nesympatičtí, hraní na Mouchu, díly Akta X a Supernatural dohromady. A děsivost filmu je nula nula nic. Vážně se u tohodle někdo bál? Já to stěží dokoukal, abych se nezačal smát. Konec inklinuje k pořádně drsnému hororu, ale nakonec to (díkybohu) dobře dopadne. Já vlastně asi ani nevím, o čem to mělo být. Protože takhle to na mě působí jak laciná televizní reklama na ochranu lesů. Houba, která se mění v malé mimozemšťany, a zabijí vše, co jí přijde do cesty. Nechybí chlápek, co si zapálí kosu. Od nějaké dvacáté minuty, to šlo s filmem z kopce. Příběh tam není žádný, atmosféra je nuda, herecky nevýrazné, hudba těžko... To, že tam zařve pejsek je poslední kapka. Ne, nevidím na filmu jediné pozitivum. (7 %) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno