Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Strašáci, Faunův labyrint, Evil Dead a Věc zlehka povařené v kotli irského folklóru. Dokud monstra stahují smyčku kolem narušitelů, buduje Hardy i díky přirozenosti atmosféru obstojně, jenže s tím náročnějším ve svém počinu, děním po odhalení bubáků (mimochodem tak sympatických, že by si o ně leprikón ani neopřel hrnec se zlatem), přijde příliš brzy a pak už Blahoslavení chudí strachem jen břednou v žánrovém marastu. I přes výše uvedený nešvar patří poděkování státnímu podniku Lesy Irska, Donegalskému mykologickému institutu a také Michaelu Smileymu za jeho nezaměnitelný přízvuk.. No nic, alespoň už vím, kde vyrůstal Crypt Keeper, než si nechal narůst slušivé páčo a přestěhoval se do LA za prací.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Moc dobře postupně budovaná atmosféra, s několika strašidelnými scénami, byla v závěru pošlapána nepříliš uspokojivým koncem. Přestože se mi líbila část s dítětem, i titulková scéna. K dokonalosti tomu na závěr scházelo mnoho. Pravděpodobně to ovlivnilo i můj konečný verdikt mezi 3-4 hvězdami směrem k horšímu. 56% PS: S odstupem času celkem zapomenutelné.... ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Napínavá a pěkně atmosférická podívaná, která z letošní hororové sklizně patří k tomu povedenějšímu, co lze spatřit! S přibývajícími minutami jde stále více do tuhého, intenzita stoupá a přitom bez proudů a drastických stříkanců krve. Vše se motá kolem jedné legendy spjaté s okolním lesem. A zde bych měl jednu zásadní výtku. Více hrátek a barvitého vyjádření kolem této mytologie by The Woods vystřelilo do šmakózně atmosférických výšin ze kterých by se sedalo na zadek. I tak se jedná o pekelně stravitelný dort, který jistě potěší fandy hororů provázané s tajemnou legendou! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

To snad nemyslí někteří s tím hodnocením vážně... Zrůdy, co dokážou spolehlivě strašit? Ani náhodou. Dobře dokážou strašit tak možná zpočátku, dokud nejsou vidět. Atmosféra je v první polovině opravdu velmi dobrá, ale potom co se na scénu dostanou příšerky s.r.o., tak to jde celé z kopce a konec už je jen jedno velký nehororový utrpení. Potenciál to určitě mělo, prostředí je luxusní, ale ta "pohádková" story se měla uchopit nějak jinak. 45% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

V prvom rade treba povedať, že film ma oveľa bližšie k fantasy ako k hororu. Režisér, ktorý je určite veľký enviromentalista a nepochybne ho trápi počet vyrúbaných stromov v Írsku do lesného prostredia zasadil príbeh, v ktorom ožívajú hneď dve legendy vyskytujúce sa vo viacerých národných povestiach, aj keď vo filme sa snažia pôsobiť ako výhradne Írske. Veľkým plusom filmu je malý počet postáv avšak hlavne to, že viac ako polovica scén sa odohráva v takej tme, že prostredie viacmenej iba tušíte. Právo tento faktor ovplyvnil moje hodnotenie smerom nahor, kedže to filmu dodáva dobrú atmosféru. Film by sa dal rozdeliť podľa klasického diela slovenskej literatúry Dva dni v Chujave na deň škaredý a deň pekný. Deň pekný je prvá časť filmu, ktorá približuje pointu v ktorej sa bude film odvíjať a je spracovaná tak, že ak by od Adamovho ovládnutia temnou silou (nazvime to tak) nenastal deň škaredý mal by šancu na 4 hviezdičky. Druhá časť je totiž spracovaná veľmi zle (v porovnaní s tou prvou, nie s inými filmami).Záber Adamovho oka, masky lesných tvorov, boj hlavného hrdinu s nimi a zmiznutie podstrčeného dieťaťa film pokazily tak, že si viac ako 60% ktoré tu dostal určite nezaslúžil. Veľká škoda nezvládnutej druhej polovice filmu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama