Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Horor Hallows je takový průměrný bubu horor, kde po zobrazení bubáka (bubáků) už není o co stát. Kdyby v tom bylo něco osobního (rozjezd linky ty ztracený dcery Cory by mohl být skvělým zdrojem osobních problémů), bylo by to supr. Tahle eko akce mě bohužel příliš nenadchla a bavil mě snad jen ten barák a ženská, co se bojí o svoje dítě. No, dobrý horor na tomhle postavit nejde, průměrný Hallow na podobných základech stojí. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že pohádky jsou nejlepšími horory. Největším pozitivem této britské lesní lahůdky je tolik vzácná originalita. Snad nebudu příliš prozrazovat, ale nečekejte žádnou obvyklou procházku světem filmové hrůzy, tady ožívají staré legendy. Stavba i způsob vyprávění však zůstávají v rámci svého žánru zcela nedotčeny, a tak tu máme moderní příjemně mrazivou pecku, kde jasně vítězí mysteriozní stránka nad tou děsivou. Pro některé možná kámen úrazu, já byl téměř maximálně spokojen. K tomu příjemné herecké obsazení, sem tam přece jen nějaká ta hrůzyplná etuda, třeba první vynoření tajemných bytostí z temných lesů stálo skutečně za to, a v neposlední řadě atmosféra irských hvozdů, které se mohlo využít možná i o trochu víc. Na působivosti přidává i přítomnost batolete, což je pro mne v hororu téměř vždy zárukou pořádné dávky napětí. To víte, měkkosrdcatej otcovsky postiženej fanda. Blahoslavená čtyřka. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně veskrze nesnesitelný film. Neuvěřitelně mě iritoval v podstatě vším, stupidním dějem počínaje a těmi bubáky konče. Úplně nejvíc mi tam ale asi vadilo, že ten film po člověku chce, aby se bál o to nemluvně jen proto, že je to nemluvně - absolutně jsem nechápal, proč bych měl jít za těmi emocemi, které to ve mně chtělo vyvolat, a místo strachu jsem cítil jen nezměrnou otrávenost, že musím sledovat takovou stračku. Už po pár dnech v podstatě nevím, o co tam šlo - v mém případě to byla zcela ztráta času, bohužel. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Jako celek bych to shrnul spíš na horor pro děti. Nebo takovej rodinnej film s dávkou menšího napětí. Prostě dům opuštěnej uprostřed relativně temnýho irskýho lesa, no čekal jsem cokoli, dopředu jsem ani nevěděl jakej subžánr můžu čekat. No po nějaký době to zas nebyly duchové, ale normální fyzický bytosti, docela hnusáci, ale když zjistíme jejich slabiny, není se čeho bát. Mutanti z Hory maj oči nebo Pachu krve, ty teprv naháněly hrůzu. Nebyla z toho ani žádná velká honička, skoro až komorní projev. Pár lekaček tam pravda byla, ale taky nic světobornýho. Co ale kvituju, oproti ostatním hororům, je logika postav a jejich chování. Jinak jsem ale tak rozhozenej tímhle přehnaným hodnocením, že mu musim naložit. U dětí to úspěch najde. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Vždy ma poteší, keď si pustím nejaký horor, o ktorom som prakticky nič nevedel a vidím, že ho netočila len skupina amatérov, ako je to v tomto žánri nanešťastie väčšinou zvykom a navyše nie je po pár minútach všetko jasné a tak som od The Hallow mal už od začiatku veľmi dobré pocity. Poteší atraktívne prostredie usadlosti hlboko v lesoch v európskom štýle, sympatické hlavné duo, ktorému nie je problém fandiť, plno tradičných žánrových prvkov, ako susedia, ktorí niečo tušia a dostatok tajomstiev, ktoré sa majú vyriešiť a tak je všetko pripravené na kvalitnú žánrovú zábavu. Tá síce čiastočne aj nastane, ale tvorcovia to pojali predsa len inak, než by som uprednostňoval. Hlavne sa to malo podstatne viac uberať štandardným hororovým štýlom, toto mi už prišlo také rodinnejšie, kde som sa o postavy vlastne aj prestal obávať, lebo netvory nepredstavovali zase tak veľkú hrozbu. A pritom vzhľadovo a pohybmi na tom boli veľmi dobré, len jednoducho ich správanie nebolo až také agresívne, ako by som si prial a navyše ich útokov bolo viac, než dosť, takže pri ich nie až tak aktívnom prístupe pocit ohrozenia rýchlo vyprchá. Ale predsa len sa tu nájdu aj dve hororové sekvencie, ktoré sa mi dosť páčili, prvý výskyt netvorov vo väčšom množstve a scéna s rukou. A nanešťastie v poslednej tretine sa dej začne uberať smerom, ktorý v tomto žánri moc neobľubujem a tak už som vedel, že nič výnimočné z toho nebude. Takže The Hallow si celkovo určite zaslúži pochvalu, po dlhšej dobe zase horor, ktorý mi vo väčšine ohľadoch prišiel kvalitný a dobre sa mi na neho pozeralo, ale lepšie hodnotenie mu nanešťastie dať nemôžem, na to by som potreboval iné prevedenie. 65% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno